שתף קטע נבחר

קרואטיה, הונגריה, בולגריה וקנדה יכירו בקוסובו

חיזוק נוסף למדינה הצעירה: בהודעה משותפת שפרסמו שלוש שכנותיה של סרביה, הכריזו בולגריה, קרואטיה והונגריה כי יכירו בעצמאותה של קוסובו. גם שר החוץ הקנדי הודיע כי ארצו תכיר בהכרזת העצמאות שיצאה מפרישטינה. שר החוץ הסרבי בתגובה: אל תעשו זאת; עזרו לנו למצוא פתרון

נמשכת ההכרה הבינלאומית בהכרזת העצמאות החד-צדדית של מחוז קוסובו: הבוקר (ד') הודיעו קרואטיה, בולגריה והונגריה כי יכירו בקוסובו כמדינה עצמאית. בהודעה נפרדת, הודיעה קנדה כי גם היא תכיר בהכרזה.

 

שלוש המדינות, שכנותיה של סרביה, הפיצו הודעה משותפת שפורסמה בסוכנות הידיעות הבולגרית BTA, שבה הצהירו על כוונתן. כוונתה של קרואטיה להכיר בקוסובו צפויה לחדש את המתיחות בין זאגרב לבלגרד, שתי המדינות שהיו שרויות במלחמה בתחילת העשור הקודם.

 

משרד החוץ הבולגרי הודיע כי סופיה תכיר בקוסובו מחר. קרואטיה לא נקבה במועד, אך הודעה על הכרה בקוסובו עשויה להתקבל אפילו היום.

 

בד בבד, הודיעה היום גם קנדה כי היא מצטרפת למדינות שהכירו בעצמאות קוסובו. שר החוץ הקנדי, מקסים ברנייה, פרסם היום הודעה שבה הכריז על כוונתה של אוטאווה. "הובא לתשומת ליבנו כי מספר נכבד של מדינות, בהן בנות ברית של קנדה ושותפותיה הקרובות, הכירו בקוסובו", כתב ברנייה בהודעתו.

 

עם זאת, הוא הבהיר כי קוסובו הוא מקרה בודד שנבחן לגופו של עניין, ואינו מהווה תקדים בינלאומי למיעוטים בדלנים. כידוע, גם קנדה מתמודדת עם מיעוט אתני הדורש עצמאות - תושבי חבל קוויבק דוברי הצרפתית.

 

סרביה לקרואטיה: לצעד יהיו השלכות שליליות

כזכור, תושבי קוסובו האלבנים הכריזו על עצמאותם באופן חד-צדדי מסרביה ב-17 בפברואר - למרות התנגדות נחרצת מצד בלגרד ומוסקבה. נשיא סרביה בוריס טדיץ' אמר מוקדם יותר השבוע כי אם תכיר קרואטיה בקוסובו, יהיה לצעד "השלכות שליליות מיידיות על היחסים בין זאגרב לבלגרד". היחסים בין שתי השכנות השתפרו באופן משמעותי מאז המלחמה שהתחוללה ביניהן ב-1991, אך עדיין נותרו שרידים של איבה הדדית.

 

שר החוץ הסרבי ווק ירמיץ' מתח ביקורת על החלטת המדינות. "כל מדינה המחליטה להכיר במדינה הבלתי-חוקית קוסובו מפרה את החוק הבינלאומי", אמר ירמיץ' במהלך ביקור באתונה. לדבריו, כל מדינה שבוחרת לעשות כן לא תוכל להבטיח

שיחסיה עם סרביה יישארו תקינים. הוא פנה בקריאה למדינות האזור: "אל תעשו זאת. עזרו לנו למצוא פתרון".

 

בהודעתן המשותפת, טענו שלוש המדינות כי על קוסובו לספק "ערבונות לכך שתישאר מדינה מולטי-אתנית". הן ציינו כי החלטתן נובעת מכישלונן של השיחות על מעמדו העתידי של קוסובו, ומתוך רצון להבטיח את יציבותה של דרום-מזרח אירופה. עם זאת, הדגישו כי הן מעוניינות ביחסים תקינים עם בלגרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חגיגות העצמאות בפרישטינה. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים