שתף קטע נבחר

ז'ורבין: להעמיד את גלית אבישי לדין פלילי על הטעיית צרכנים

טוען בעתירה שהגיש לבג"ץ כי ארגון אמון הציבור שבראשו עומדת אבישי עובר על החוק, בדיוק כמו שנקבע בעבר לגביו ולגבי מגזין אובייקטיבי. אמון הציבור: "מדובר בעתירה הזויה של אדם שהורשע בפלילים"

המו"ל לשעבר של מגזין אובייקטיבי, עדי ז'ורבין, עתר היום (א') לבג"ץ בדרישה להעמיד לדין פלילי את גלית אבישי, לשעבר מנכ"לית המועצה לצרכנות וכיום מנכ"ל ארגון אמון הציבור, בגין עבירות על חוק הגנת הצרכן. ז'ורבין, שהגיש את העתירה גם נגד היועץ המשפטי לממשלה, משרד התמ"ת והממונה על הגנת  הצרכן, מבקש מהם להשיב מדוע הם לא מעמידים את אבישי לדין כפי שהעמידו אותו.  

 

ז'ורבין נקנס בעבר ב-160 אלף שקל ו-6 חודשי מאסר על תנאי לאחר שהורשע בהטעיית צרכנים בנסיבות מחמירות. זאת, לאחר שמגזין "אובייקטיבי" שהיה בבעלותו אשר נהג לבצע בדיקות צרכניות, קיבל עבור השימוש בתו "אובייקטיבי קובע" סכומים גבוהים.

 

העותר טוען, באמצעות עו"ד שי צוקרמן, כי בעת כהונתה כמנכ"ל המועצה לצרכנות אבישי פעלה במטרה לגרום לקריסה כלכלית שלו ושל חברת אובייקטיבי שהייתה בבעלותו. לטענתו, העיתון יצר הד ציבורי רחב מאד, שגבר על זה של המועצה לצרכנות בהשפעותיו על הצרכן. "הדבר לא נשא חן בעיני אבישי, שהקדישה מכספו של משרד התמ"ת דל האמצעים, משאבים רבים על מנת למגר את עדי ז'ורבין ו'אובייקטיבי'". בדיעבד, טוען ז'ורבין בעתירה, עולה כי המהלכים נגדי ונגד 'אובייקטיבי' נבעו מהרצון להקים עסק מתחרה ל'אובייקטיבי' שיפעל באותה שיטה.

 

מהעתירה עולה, כי כבר בעת שכיהנה בתפקידה פעלה אבישי לשינוי חוק הגנת הצרכן, כך שיוכנס אליו סעיף שנתפר במיוחד למידותיו של העיתון 'אובייקטיבי'. "המדובר בסעיף שלפיו מי שמציג את עצמו כמי שמטרתו היא רק להגן על הצרכנים ובפועל יש לו מטרות אחרות, אשם בעבירה של הטעיית צרכנים", נטען בעתירה.

 

בהמשך, טוען ז'ורבין כי תוכניתה של גלית אבישי, היה להתפטר מתפקידה כמנכ"ל המועצה לצרכנות, כביכול על רקע הגנה על הצרכנים, ולהקים - יחד עם בן זוגה ישראל זילברמן - גוף שיתחרה במועצה לצרכנות.

 

"פועל כמו אובייקטיבי"

אמון הציבור מעניק לגופים מסחריים את תו "אמון הציבור" לאחר שעמדו בתנאים צרכניים שהציב הארגון. תמורת התו משלמות החברות אלפי שקלים. בעתירתו טוען ז'ורבין, כי "הגוף שכונה בשם המטעה 'אמון הציבור', החל לפעול בדיוק באותה שיטה בה פעל 'אובייקטיבי' שחוסל עקב פעולותיה של אבישי". מדובר בגוף שלטענתו מציג עצמו כמי שמגן על הצרכנים, אך בפועל מוכר תווי "אמון הציבור" במקום תווי "אובייקטיבי קובע".

 

לטענת העותר מסתבר, כי בעוד שאבישי הציגה עצמה כמי שמתפטרת מתפקידה (לפני שנתיים) בשל רצונה להגן על הצרכנים, בפועל לא ברור איזו תועלת הושגה כתוצאה מהתפטרותה למעט כמובן תועלת אישית של אבישי, העושה לעצמה ולבן זוגה בהקמת עסק משפחתי שבו היא מכהנת כמנכ"ל ובעלה כיושב ראש שהשקיע כסף בעסק, לא כתרומה, ומצפה לראותו חזרה.

 

לפי העותר, 'אמון הציבור' אינו עמותה וגם אינו כפוף לחוק העמותות, אלא "תרגיל מעניין של עסק שרשם עצמו כעסק לתועלת הציבור כדי לחמוק מפיקוח של רשם העמותות". לדברי העותר, מכיוון שהציבור אינו מעוניין, ככל הנראה, לשלם עבור ממצאי אבישי, היא נאלצת לגבות כספים מהגופים הצרכניים אותם היא מבקרת כדי לקיים את פעילות החברה. "אבישי ואמון הציבור תלויים בבעלי העסקים ובכך אינם שונים מאובייקטיבי וז'ורבין באופן כלשהו".

 

עוד טוען ז'ורבין, כי כבר לפני למעלה מ-8 חודשים הובאו העובדות בפני משרד התעשייה והמסחר, אך עד היום לא הועמדו אבישי ו'אמון הציבור' לדין, כשלטענתו נעשו הדברים בשל ניצול קשריה של אבישי במשרד התעשייה והמסחר.

 

אמון הציבור: עתירה הזויה

מאמון הציבור נמסר בתגובה, כי "מדובר בעתירה הזויה של אדם שהורשע בפלילים. העתירה היא גיבוב של הבלים ושקרים תוך הוצאת לשון הרע ואנו משוכנעים כי בית המשפט ידחה אותה על הסף. נראה שכל מטרתה היא ניסיון עלוב ונואש של אדם שהונה צרכנים ועסקים להיחלץ מהרשעה. אמון הציבור הוא ארגון מידע צרכני במעמד מלכ"ר הפועל במתכונת המקובלת בכל העולם המערבי. נשקול נקיטת הליכים משפטיים בהתאם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
גלית אבישי
צילום: גבי מנשה
מומלצים