שתף קטע נבחר

ארה"ב מודה: שלחנו בטעות רכיבי טילים לטיוואן

במסיבת עיתונאים שקיימו היום בכירים בפנטגון התגלה כי במרס 2005 התקבל בטיוואן משלוח מבסיס חיל אוויר אמריקני בוויומינג שבו היו רכיבים לארבעה טילים בליסטיים בין-יבשתיים. המשלוח הגיע בטעות, במקום סוללות מסוקים שאותן הזמינה טייפה. בכיר במשרד ההגנה: הטעות מעוררת-דאגה

משרד ההגנה האמריקני הודיע היום (ג') כי העביר בטעות רכיבים של טילים בליסטיים בין-יבשתיים לטיוואן. המשלוח שוגר מבסיס חיל האוויר האמריקני במדינת וויומינג, ועל פי הדיווח, הוחזר בינתיים לארצות הברית.

 

במסיבת עיתונאים שכינס מזכיר חיל האוויר במשרד ההגנה, מייקל ווין, שבה חשף את הפרשה, אמר ווין כי הפריטים שנשלחו בטעות - שנועדו ליצור מרעומים לטילים בליסטיים בין-יבשתיים - הועברו לטיוואן במקום סוללות מסוקים שאותן הזמינה. ווין ציין הטילים הועברו לטיוואן במרס 2005, והוסיף כי הפרשה נחקרת. לדבריו, השלטונות הטיוואניים הם שיידעו את וושינגטון על הטעות.

 

במסיבת העיתונאים אמר ריאן הנרי, בכיר במשרד ההגנה האמריקני, כי הנשיא ג'ורג' בוש עודכן על הטעות, ועל המאמצים לתקנה. הוא כינה את הטעות "מטרידה" ובלתי נסבלת. לדבריו, גם ממשלת סין עודכנה בסיפור.

 

גורמים בפנטגון ציינו כי הטעות חמורה במיוחד משום שהיא קשורה בעקיפין לנשק גרעיני, ועקב הרגישות האופפת מכירת נשק אמריקני לטיוואן - שזוכה לגינויים באופן תדיר מצידה של בייג'ינג. סין וטיוואן נמצאות במצב טכני של מלחמה, ובאחרונה פעלה בייג'ינג כדי לשדרג את צבאה כדי להשתוות ליכולת הטכנולוגית שבה מחזיק צבא טיוואן, שהצטייד בנשק מתוצרת אמריקנית.

 

הנרי הוסיף כי האתר בטיוואן שבו אוחסנו הרכיבים שנשלחו בטעות נבדק על ידי גורמים אמריקנים, ומהבדיקה עולה כי לא נעשה ניסיון להרכיב את הטילים. לטענתו, הרכיבים הינם מיושנים למדי, ומהווים חלק ממערכת שפותחה בשנות השישים.

 

שגרירות סין סירבה להגיב לדיווח. גורם דיפלומטי טיוואני בוושינגטון סירב אף הוא להגיב.

 

הפרשה הזאת היא התקרית השנייה המסבה מבוכה לפנטגון בשנה האחרונה. לפני חודשים ספורים דווח כי מפציץ אמריקני טס בשמי ארה"ב כשהוא חמוש בראשי נפץ גרעיניים. בעקבות התקרית ההיא הורה משרד ההגנה לצי האמריקני ולחיל האוויר לערוך ספירת מלאי של כל הציוד הגרעיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טיל בליסטי אמריקני. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים