שתף קטע נבחר

62 שנה אחרי: נתוני מיליוני ניצולים הועברו לארץ

הצלב האדום העביר לאחרונה ל"יד ושם" נתונים דיגיטליים המכילים את שמותיהם של 3.5 מיליון בני אדם ששוחררו בסיום מלחמת העולם השנייה, ממחנות הריכוז והעבודה של המשטר הנאצי. מדובר בחלק מחשיפתו לציבור של ארכיון ענק שנפתח בגרמניה

הצלב האדום העביר לאחרונה ל"יד ושם" נתונים דיגיטליים, המכילים את שמותיהם של 3.5 מיליון בני אדם ששוחררו בסיום מלחמת העולם השנייה ממחנות הריכוז והעבודה של המשטר הנאצי. הנתונים נשלחו גם למוזיאון השואה בוושינגטון והמכון לזכר השואה בוורשה.

 

הנתונים מפורסמים במסגרת פתיחת ארכיון של שירות האיתור הבינלאומי של הצלב האדום. הארכיון, הפועל בבאד ארולסן שבגרמניה, נפתח לפני חודשים ספורים לציבור לאחר שבמשך יותר מ-60 שנה הנתונים המאוחסנים בתוכו היו בלתי נגישים.

 

"זה הכרחי שנוכל לחלוק, בעזרת פתיחת הארכיונים, את המידע על אלה שסבלו מהמשטר הנאצי", אמר רטו מייסטר, המנהל של שירות האיתור הבינלאומי בצלב האדום. "זה ייאפשר גישה למידע בעל חשיבות עצומה עבור לקורבנות ובני משפחותיהם ללא התחשבות בכך שהם גרים באירופה, באמריקה או בישראל". העברת המידע סוכמה בפגישה עם שורה של ארגונים בינלאומיים.

 

ב"יד ושם", סיפרו כי בשבוע שעבר הגיע קובץ הנתונים השני של חומרים ארכיונים מארגון הצלב האדום. המשלוח הראשון הגיע  כבר בקיץ האחרון.

 

יו"ר "יד ושם" אבנר שלו אמר כי: "החומרים החדשים שהגיעו השבוע יתווספו ל-74 מיליוני מסמכים המצויים בארכיון 'יד ושם'. אני מאמין כי בעזרת מסמכים אלו בצירוף מסמכים שעוד יגיעו מארכיון שירות האיתור הבין-לאומי בגרמניה, נוכל לעזור לאדם היחיד להשלים את התמונה על גורלם של יקיריו בשואה".

 

שלו הוסיף: "עשינו מאמצים אדירים כדי להטמיע את החומרים החדשים שהתקבלו מארכיון שירות האיתור הבין-לאומי למערכות המידע הממוחשבות של 'יד ושם' במטרה להפוך אותם בסופו של תהליך לנגישים לחיפוש ישיר גם עבור הציבור הרחב". ב"יד ושם" ביקשו לציין כי כבר ניתן להגיש דרך אתר האינטרנט של הארגון בקשה למידע על גורלו של קורבן שואה מהארכיון.

 

בצלב האדום עושים מאמצים משמעותיים על מנת לחשוף את הנתונים שנאספו בעיקר על ידי כוחות בעלות הברית במחנות הריכוז וקציני אס.אס. במהלך המלחמה.

ועדת האיתור של הצלב האדום תזדקק לשנתיים נוספות על מנת להעתיק לדיסקטים 25 קילומטרים של נייר עליו כתובים הנתונים. עד כה הועברו כבר 67 מיליון תמונות של מסמכים לאתרי זיכרון ומוזיאונים ברחבי העולם.

 

המידע החדש אמור לסייע לבני המשפחה ולקורבנות עצמם ללמוד על מה שקרה במהלך השואה. "אנחנו רוצים להעניק גישה קלה יותר לנתונים עבור המשפחות והניצולים עצמם", אמר מייסטר, "לכן חשוב שניצור קשר קרוב ושיתוף פעולה עם הארגונים ברחבי העולם".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הארכיונים נפתחו. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים