שתף קטע נבחר

 

התוכנית של וורנר: מס על הורדות מוזיקה

ג'ים גריפין, בכיר בענקית המוזיקה, מייסד תוכנית במסגרתה ספקיות האינטרנט יגבו מהלקוחות שלהן מס גורף על הורדות פיראטיות. הכסף, כחמישה דולרים בחודש, יעבור לאמנים ולבעלי הזכויות

וורנר מיוזיק, אחת מארבע חברות המוזיקה הגדולות עולם, הגתה פתרון חדש שאמור לשים קץ לירידה מהכנסות ממכירת דיסקים - גביית מס על הורדות מוזיקה, שיתווסף לתשלום החודשי עבור ספקית האינטרנט. כך סיפר ג'ים גריפין, מנהל בכיר בוורנר, בראיון לאתר Portfolio.

 

גריפין, מוותיקי התעשייה, נשכר לאחרונה על ידי וורנר כדי להוביל את התוכנית. בהצעה ששירטט גריפין בראיון, המס שהספקיות יגבו יאפשר להן להעביר 20 מיליארד דולר לאמנים ולמחזיקים בזכויות היוצרים.

 

לגולשים תינתן בחירה - לשלם את המס או לצפות בפרסומות בעת הגלישה. למנויים תינתן בתמורה גישה בלתי מוגבלת להורדות מוזיקה ברשת. בתוכנית השנוייה במחלוקת נכלל גם מאגר שיפעילו חברות המוזיקה, ממנו ניתן יהיה להוריד באופן חופשי שירים ואלבומים. הסכום החודשי הנוסף מוערך בכחמישה דולרים (המספר ישתנה ממדינה למדינה), ובתמורה יוכל הגולש להעתיק, להוריד, להעלות ולשתף את השיר עם מי שירצה.

 

ההצעה של גביית מס הורדות עולה במקביל לדיווחים נוספים על הפסדי תעשיית המוזיקה כתוצאות משיתוף הקבצים הבלתי חוקי, באמצעות תוכנות כמו eMule, BitTorrent, Kazaa ועוד. בתוך עשור ירדו הרווחים מ-15 מיליארד בשנה ל-10 מיליארד. מכירות הדיסקים צונחות בעוד שמכירות השירים הדיגיטליים, בשירותים כמו iTunes ו-eMusic, עולות.

 

"התשלום עבור מוזיקה הפך לעניין וולנטרי לחלוטין כיום", אמר גריפין. "אם אתה רוצה להקשיב ללהקה מסויימת, אתה יכול לבחור אם מתאים לך לשלם או לא, וזה תלוי רק בך. תעשיית המוזיקה הפכה לצנצנת טיפים, אבל אנחנו נמשיך לדבוק ברעיון של מוזיקה כמוצר".

 

איגוד תעשיית המוזיקה, הגוף שמאגד את חברות התקליטים ומנסה לרסן את הפיראטיות באמצעות תביעות נגד משתפי הקבצים, הגיש אלפי תביעות נגד אמריקנים. גריפין חושב שאין טעם לתבוע סטודנטים ואמהות, אלא "לתרגם לכסף את האנרכיה שבאינטרנט". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים