שתף קטע נבחר

הונם המצרפי של עשירי העולם: 50 טריליון דולר

בשנת 2012 יגיע ההון המצרפי לסכום של 75 טריליון דולר וצפוי לעבור את התוצר העולמי הגולמי. הקצב המהיר ביותר של צבירת הון ב־2007 היה במזה"ת

הונם המצרפי של עשירי העולם, כלומר מי שיש בידיהם למעלה ממיליון דולר, מוערך ב־50 טריליון דולר, כך עולה מדו"ח שפרסמה חברת הייעוץ אוליבר ווימן. קצב הצמיחה של "העושר הגלובלי" הגיע בשנת 2007 ל־11% וקירב אותו לשוויו של התוצר העולמי הגולמי העומד על 58 טריליון דולר.

 

 קצב צמיחת התוצר הגיע בשנה החולפת ל־3.5% לשנה, כך שבעתיד הקרוב ההון האישי של עשירי העולם יהיה גבוה מהתוצר העולמי הגולמי. על פי התחזית, בשנת 2012 יגיע ההון המצרפי לסכום של 75 טריליון דולר.

 

בחברת אוליבר ווימן מציינים כי מי שצברו הון בקצב מהיר במיוחד במהלך 2007 היו מיליונרים מהמזרח התיכון (ככל הנראה תושבי נסיכויות נפט) ואנשי עסקים ממדינות אסיה ומאמריקה הלטינית.

 

המקומות הפופולריים להשקעות הם עדיין בריטניה ושוויץ וכמה מהאזורים הנחשבים למקלטי מס – בהם איי הבהאמה וגיברלטר. הבאים בתור בפופולאריות ההשקעה הם הונג קונג, סינגפור וארצות הברית. כל אחד מהמקומות הללו מבטיח סודיות מלאה למשקיע וחופש מלא בניהול השקעתו. זאת, בנוסף על תקנות מיסוי נוחות ויציבות פוליטית ופיננסית.

 עם זאת מתברר, כי רוב הכסף לא עוזב את גבולות מולדתו: 84% מההון של עשירי עולם מושקעים בארצותיהם.

 

מעניין שדווקא עשירי המזרח התיכון נוטים להשקיע את כספם רחוק מהבית: כ־50% מהונם מוזרמים לחו"ל.

באירופה, לעומת זאת, מעדיפים לשמור את הכסף בבנקים המקומיים. מחברי הדו"ח מציינים, עם זאת, כי משבר האשראי הנוכחי צפוי לשנות את דפוסי ההשקעה, גם של האנשים העשירים בעולם.

 

בחברת הייעוץ צופים תקופת פריחה של בנקים המתמחים במתן שירותים למיליונרים כמו Jilius Bar או Sarasin ואת שקיעתם של בנקי השקעות ותיקים כמו UBS, מריל לינץ', ג'יי.פי מורגן וקרדיט סוויס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העושר הגלובלי צמח ב 11% בשנה
צילום: דנה קופל
מומלצים