שתף קטע נבחר

מדריך: כך תקנו משחקים מהאינטרנט - ובזול

נמאס לכם מהמחירים הגבוהים של משחקים בארץ? בואו ללמוד איך לחסוך הרבה כסף באמצעות האינטרנט, שם אותם המשחקים עולים הרבה פחות. קבלו גם את "מדד GTA4" הייחודי שלנו לחנויות השונות

זה לא סוד שמחירי המשחקים בארץ גבוהים, בעיקר לקונסולות. משחק חדש ל-Playstation 3 או ל-Xbox 360, למשל, יעלה לכם מחיר ממוצע של 400 שקלים. זה המון כסף, במיוחד אם משווים לארה"ב - שם מחיר ממוצע למשחק עומד על 60 דולר - שהם, בשער הדולר הנוכחי, כ-210 שקלים. הפרש של יותר מ- 90 אחוז.

 

אז נכון, 210 שקלים לא כוללים דמי משלוח, מיסים, ולעיתים קרובות מדובר במשחקים שלא תואמים לקונסולות האירופאיות - אבל למרות זאת, הזמנה של משחק מחו"ל, אחרי כל ההוצאות הנלוות, עדיין ברוב המקרים, זולה משמעותית מרכישת אותו משחק בארץ.

 

עוד ב-Vgames: האם אתם מוכנים ל-GTA 4?

 

למרבה הפלא, גם לא מדובר בתהליך מסובך במיוחד. אם עד עתה נמנעתם מהזמנה מחו"ל כי הרעיון הפחיד אתכם, אנחנו מקווים שאחרי קריאת המדריך הזה תבינו שהשד לא כל כך גרוע, ותתחילו גם אתם לחסוך הרבה כסף.

 

שלב ראשון: מה צריך לדעת?

לפני שתמלאו עגלות קניות ווירטואליות ותחייבו את כרטיסי האשראי שלכם בחיובים שונים ומשונים, כדאי לשים לב למספר דרישות מוקדמות ופרטים שתצטרכו לדעת כדי להזמין משחקים:

 

  • שליטה באנגלית - נשמע ברור מאליו, אבל לא כדאי לזלזל. מכיוון שאתם מזמינים מחנויות דוברות אנגלית, כדאי מאוד שתשלטו מספיק טוב בשפה כדי לצמצם טעויות, ובמידת הצורך לתקשר עם נציגי השירות של החנות. רק חסר לכם לגלות שבטעות הזמנתם גירסה דוברת ספרדית בלבד של המשחק.

 

  • אמצעי תשלום - בניגוד לשמועות, כדי להזמין מוצרים באינטרנט אין צורך בכרטיס אשראי בינלאומי. מצד שני - יש צורך בכרטיס אשראי בעל 16 ספרות (בניגוד לכרטיסים של 8 ספרות, שניתנים בחלק מחברות האשראי לצעירים). במידה ואת כרטיס האשראי תיקחו מאבא, אמא או חבר (וברשותם, כמובן), יש לדעת בנוסף למספר הכרטיס גם את התוקף שלו, את שם בעל הכרטיס באנגלית, כתובת בעל הכרטיס ו"מספר הביטחון" של הכרטיס (מספר בן 3 ספרות שמוטבע בחלק האחורי של הכרטיס).

 

שימו לב שחלק מהאתרים דורשים בדיקות נוספות לפני אישור עסקאות. אתרים מסויימים יבקשו מכם לשלוח צילום תעודת זהות בפקס, חלק ידרשו מכם להירשם לשירותי אבטחה בחברת האשראי שלכם (כגון Verified by Visa) ואחרים ירצו שיהיה לכם חשבון PayPal פעיל.

 

  • קונסולה תואמת - לפני שתוכלו לבחור מאיפה להזמין, כדאי שתהיו מודעים למגבלות האזוריות של הקונסולה שלכם. חלק מיצרני החומרה והתוכנה בוחרים להגביל את התכנים שלהם, ולהתאים אותם רק לאיזור בו הם יוצאים (כך שבמשחק שיצא באמריקה יוכל לשחק רק בעל קונסולה אמריקאית, וכדומה).

 

ראשית תצטרכו לגלות איזו קונסולה ברשותכם. אם קניתם אותה בארץ, רוב הסיכויים שהיא אירופאית. כדי לוודא זאת תוכלו לבדוק את הסימונים על קופסת הקונסולה, או משחקים שכבר ברשותכם. קונסולות אירופאיות מסומנות כ-Pal, אמריקאיות כ-NTSC ויפניות כ-NTSC-J, על פי שיטת השידור הנהוגה באותה ארץ.

 

עוד ב-Vgames: ביקורת משחק - Rainbow Six: Vegas 2

 

בעלי ה-Playstation 3 יכולים להיות רגועים: ההגבלה אינה בעיה, לא משנה מאיזה איזור הם. ב-Xbox 360 המצב קצת יותר מסובך - יש משחקים מסויימים שיעבדו על כל קונסולה (ומכונים Reigon Free), בעוד שמשחקים אחרים מוגבלים אזורית - בדרך כלל, את הפרטים בנוגע למשחק תוכלו למצוא בדף המוצר בחנות הווירטואלית בה תבקרו. משחקי ה-Wii וה-Playstation 2 מוגבלים כולם, ויפעלו רק על קונסולה מהאזור המתאים, ואילו משחקים לקונסולות ניידות (PSP ו-DS) לא מוגבלים כלל.

 

  • סבלנות - להזמין מחו"ל זה אמנם זול יותר, אבל זה גם תהליך שיכול להתעכב (עיכובים בדואר, במכס וכו'). אם חשוב לכם לקבל את המשחקים שלכם מהיום להיום, אין מנוס אלא לרכוש אותם מחנות אמיתית בישראל - ולשלם בהתאם.

 

שלב שני: מאיפה מזמינים?

לקחתם שיעורי אנגלית, השגתם כרטיס אשראי ווידאתם את סוג הקונסולה שלכם, ואתם סוף סוף מוכנים להזמין משחק. השאלה הנשאלת - מאיפה עושים את זה? להלן ההמלצות שלנו לגבי חנויות וירטואליות מוצלחות, שישמחו לשלוח לכם את המשחקים הכי חמים.

 

כדי להפוך את הנתונים היבשים לקצת יותר מוחשיים, העמדנו בהם את "מבחן GTA 4", שיבדוק כמה יעלה לכם להזמין מהאתר את המשחק הפופולארי בגירסת ה-Playstation 3 שלו (כולל משלוח).

 

Play-Asia, משחקים אמריקאיים (NTSC)

 

יתרונות:

  • חנות הממוקמת בהונג-קונג, עם מבחר עצום של מוצרים (משחקים, סרטים, צעצועים ועוד).
  • ניתן למצוא גם גרסאות אמריקאיות וגם יפניות של משחקים.
  • מחירי משלוח זולים (פחות מ-5 דולר למוצר).
  • על כל רכישה תקבלו קופון של חמישה דולר לרכישה הבאה, התקף לחודש.

 

חסרונות:

  • מחירי המשחקים עצמם גבוהים יותר בכ-10 דולר ממחירי המחירון של המשחקים (יכול להתקזז עם מחירי המשלוח הזולים במידה ורוכשים הרבה משחקים).
  • קל להתבלבל ולהזמין בטעות גרסאות יפניות של משחקים, שלא תמיד יתאמו לקונסולה שלכם.

 

השורה התחתונה: לאחרונה זוכה לפופולריות רבה בקרב גיימרים ישראלים. נהדר להזמנות מרוכזות של כמה משחקים ביחד, למציאת משחקים יפניים שלא מגיעים לישראל, ואפשר גם לחלק קופונים שלא משתמשים בהם עם חברים.

 

מדד GTA 4: כ-240 שקלים (64.90 דולר למשחק ועוד 3.40 דולר משלוח).

 

Video Games Plus, משחקים אמריקאיים

 

יתרונות:

  • חנות קנדית נהדרת.
  • משלוחים מהירים מאוד (משחקים יכולים להגיע תוך פחות משבוע!).
  • שירות לקוחות מהיר ואדיב.

 

חסרונות:

  • מחירים קצת יקרים לפעמים (עקב הפער בין הדולר הקנדי לאמריקאי).
  • מחירי משלוח שערוריתיים למוצרים גדולים (בקרי משחק, קונסולות וכו'): המשחק Mario Kart, למשל, שמגיע עם בקר-הגה ייחודי ל-Wii, מצריך מחיר משלוח של 100 דולר.

 

השורה התחתונה: כל עוד רוכשים משחקים בלבד, משתלם ומאוד מהיר.

 

מדד GTA 4: כ-240 שקלים (59.99 דולר למשחק ועוד 7.49 דולר משלוח).

 

Gamesuniverse, שלוחה של CDuniverse, משחקים אמריקאיים

 

יתרונות:

  • שלוחה של חנות המוזיקה הפופולארית CDuniverse - "גב" כלכלי של חנות גדולה.
  • מבחר טוב ומחירים מצויינים.
  • כל הזמן יש מבצעים ומחירים מיוחדים על כותרים נבחרים.
  • מחירי משלוח נוחים.

 

חסרונות:

  • איטיים מאוד - זמן הטיפול בהזמנות יכול להגיע למספר ימים.
  • בדרך כלל מתעכבים גם בשליחת המשחקים.

 

השורה התחתונה: למי שחשוב המחיר ולא איכפת לו כמה זמן יקח למשחקים להגיע.

 

מדד GTA 4: כ-235 שקלים (58.96 דולר למשחק ועוד 7.99 דולר משלוח)

 

sendit.com, משחקים אירופיים

 

יתרונות:

  • אחד האתרים הנרחבים והאמינים ביותר למשחקים אירופיים.
  • מחירי משלוח זולים מאוד, אפילו למשלוחים גדולים (אפשר להזמין Guitar Hero בלי למשכן את הבית).

 

חסרונות:

  • אתר בריטי, ולכן המחירים נקובים בלירות שטרלינג, מה שמייקר מאוד את המחיר.

 

השורה התחתונה: אם אין לכם ברירה ואתם צריכים לקנות משחקים אירופיים - מדובר באתר מצויין, ועדיין זול יותר מהמחירים בארץ.

 

מדד GTA 4: כ-300 שקלים (41.89 ליש"ט למשחק ועוד 1.75 ליש"ט משלוח).

 

Ebay - גן עדן למביני עניין

 

יתרונות:

  • אתר המכירות הישירות הגדול בעולם.
  • מכיוון שמדובר בעסקאות מול מוכרים ישירים ולא מול חנויות, אפשר למצוא מחירים מצויינים, כמו גם מבחר אינסופי של משחקים מכל הזמנים ומכל הסוגים.
  • מי שמוכן להתפשר על משחקים משומשים יוכל למצוא מחירים מצחיקים ממש.

 

חסרונות:

  •  מצריך הרבה מאוד זמן כדי למצוא את המשחק המבוקש במחיר המבוקש.
  • רוב המכירות מתבצעות בשיטת מכירה פומבית, ככה שלא תמיד יש אפשרות להבטיח את המוצר.
  • אם לא נזהרים אפשר ליפול להונאות.

 

השורה התחתונה: eBay הוא אתר נהדר שיאפשר לכם, במידה ותשקיעו את הזמן ללמוד אותו ולהבין איך הוא מתנהל, לחסוך עשרות אם לא מאות שקלים - ולא רק על משחקי מחשב. מומלץ למי שלא מפחד מקצת כאבי ראש.

 

שלב שלישי: הזמנתי, מה עכשיו?

בחרתם חנות, מצאתם משחקים והכנסתם אותם לעגלה. לפני שתלחצו על "אשר הזמנה", הנה עוד מספר פרטים חשובים מאוד שחשוב שתדעו: רוב האתרים יתנו לכם לבחור בין כמה סוגי משלוחים, בתימחורים שונים. ברמת העיקרון, ככל שהמשלוח יקר יותר הוא גם יהיה מהיר יותר, למרות שלא תמיד ההנחה הזאת עומדת במבחן המציאות.

 

כיום, דואר ישראל עובד בצורה יעילה מאוד, וחבילה שנשלחת מארצות הברית מגיעה ליעדה בתוך כשבוע. כל משלוח שנשלח דרך דואר ישראל (שהוא למעשה כל משלוח, אלא אם כן מצויין אחרת בפירוש) יגיע באותו זמן, לא משנה אם הוא נקרא Air Mail או Priority Mail. אפרופו Priority Mail, אפשרות זאת, שיקרה יותר ממשלוח אוויר "רגיל", היא בעצם דואר שליחים - מה שאמנם יבטיח ששליח נחמד יביא לכם את המוצר עד הדלת, אבל יוכל, בסופו של דבר, דווקא לעכב את המשלוח.

 

עוד ב-Vgames: האם ספוריו ימיו של המחשב האישי כמכונת משחקים?

 

המשלוחים המהירים והיקרים באמת הם כאלה שנעשים ע"י חברות שילוח בינלאומיות כגון FedEx, DHL ועוד. משלוחים

כאלה יקרים מאוד, אבל יכולים להגיע אפילו תוך 24 שעות מרגע המשלוח.

 

מכס, מע"מ ועמלות

המכס הוא האויב הגדול ביותר של כל מי שמזמין מוצרים מחו"ל. החוק הישראלי אומר שכל חבילה שערכה עולה על 50 דולר (כולל מחיר המשלוח) חייבת במע"מ, ומוצרים מסויימים חייבים גם במכס. משחקי וידאו, אגב, חייבים גם וגם, בשיעור כולל של 27.5% (15.5 מע"מ + 12% מכס) על מחיר החבילה כולה.

 

החל מהשבועות האחרונים, דואר ישראל החליט להצטרף גם הוא לחגיגה, ולגבות עמלת שחרור במכס לכל חבילה שעוברת דרכו. סכום העמלה מתחיל ב-35 שקלים לחבילה (גם אם היא עצמה פטורה ממכס), ויכול לעלות עד ל-200 שקלים לחבילות גדולות במיוחד. גם חברות השליחויות הפרטיות גובות עמלה דומה על שחרור חבילות. מרגיז.

 

נו, עדיין לא הזמנתם?

השוואת מחירים, מכס, מע"מ, סוגי משלוח, כרטיס אשראי והזמנה מחנות וירטואלית מחו"ל זה עסק שנראה בהתחלה קצת מפחיד, אבל אנחנו מבטיחים לכם שאחרי פעם אחת שתזמינו משחק באינטרנט ותבינו כמה זה בעצם פשוט, כבר לא תוכלו להפסיק.

 

ולמה להפסיק, בעצם? כפי שנוכחנו בעצמנו, משחק חם וחדש כמו GTA 4 יעלה לכם לכל היותר 300 שקלים (כולל מכס ומע"מ) - במקום תג מחיר של 370-400 שקלים על אותו מוצר בדיוק בחנויות בישראל. תכפילו את ההפרש הזה במספר המשחקים שאתם נוהגים לרכוש בשנה, ותגלו שמדובר בסכום מכובד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים