שתף קטע נבחר

חשש באריאל מעיצומים בשל שינוי שם המכללה

רגע לפני שהמועצה להשכלה גבוהה דנה בהטלת עיצומים על המכללה ששינתה את שמה ל"מרכז האוניברסיטאי אריאל ביהודה ושומרון", הוחלט לקיים שימוע לראשיה בעוד שבועיים. בינתיים, סטודנטים כבר חשים בפגיעה: "אוניברסיטאות מסרבות לקבל סטודנטים שלנו לתואר שני"

המועצה להשכלה גבוהה היתה אמורה לדון היום (ג') בהטלת עיצומים על מכללת אריאל בשל המחלוקת המתמשכת סביב שם המכללה, ששינתה את שמה ל"מרכז האוניברסיטאי אריאל ביהודה ושומרון". ואולם, רגע לפני תחילת הדיון הוחלט לתת לראשי המכללה ארכה של שבועיים וב-13 במאי יהיה עליהם להתייצב לשימוע בפני המועצה.

 

לפני כשנה הכריזה המכללה, כי היא משנה את שמה ל"מרכז אוניברסיטאי" וגררה ביקורת רבה, בין היתר של שרת החינוך, יולי תמיר, ושל יו"ר המועצה להשכלה גבוהה. ראשי המרכז טענו כי מאחר שהממשלה החליטה במאי 2005 להקים אוניברסיטה באריאל ואוניברסיטה נוספת בצפון, מותר להם לשנות את שמם למרכז אוניברסיטאי.

 

במועצה להשכלה גבוהה קבעו, כי לא ניתן לכנות את המכללה באופן זה משום שמוסד להשכלה גבוהה יכול להיות מוגדר רק כ"אוניברסיטה" או כ"מכללה". אם תחליט המועצה להטיל עיצומים נגד המכללה, הרי שלא ידונו באישורן של תוכניות לימוד חדשות עבור המכללה או מענק תוספת תקציבית עבור הגידול הטבעי ובניית כיתות חדשות או ספרייה חדשה שבנתה המכללה.

 

חבר המועצה להשכלה גבוהה, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איתי שונשיין, מתנגד להטלת סנקציות על המכללה. "עצם הדיון בהטלת סנקציות, עוד בטרם נערך שימוע, הוא שערורייתי. הסטודנטים יילחמו כדי שזכויותיהם באריאל לא ייפגעו. לטעמי, צריך היה לדחות את הדיון בסנקציות בשבועיים לאחר השימוע ולא לקיימו כעת".

 

"כבר היום אנו חשים את הפגיעה"

דבריו של שונשיין נתמכים בחוות דעת של היועצת המשפטית של משרד המשפטים, עדנה הראל, שכתבה כי אסור למועצה להשכלה גבוהה להטיל סנקציות על המכללה בגין שינוי השם. ואולם, בקרב הסטודנטים במכללה ישנו חשש כבד מהפגיעה בהם. לדברי יו"ר אגודת הסטודנטים באריאל, יוחאי דוידוביץ', "כבר היום אנו חשים את הפגיעה בנו. אוניברסיטאות מסרבות לקבל סטודנטים שלנו לתואר שני ומכללות לא מקבלות סטודנטים להסבות, רק בגלל המחלוקת על השם".

 

דוידוביץ' מדגיש כי "יש פה מריבה פוליטית על גבנו ואנחנו נמצאים בין הפטיש לסדן. מצד אחד אנחנו תומכים במהלך של הפיכה למרכז אוניברסיטאי, אבל מצד שני אנחנו הנפגעים העיקריים". מי שעוד תוקף בחריפות את הדיון בעניין העיצומים הוא ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו) שטוען כי העיסוק בשם המכללה לוקה "בצביעות שמתרחשת בתוך הבית שלנו. כיצד אנו יכולים לבוא בטענות למי שמחרים אותנו בבריטניה, בעוד שאנו מחרימים את המוסדות שלנו?".

 

יו"ר הוועד הפועל של המכללה, יגאל אורגד, אמר: "אנחנו יודעים בוודאות שכל הצעדים שעשינו מאז מאי 2005 הם בהתאם לחוק ולפי הספר. מלכתחילה היה ברור לנו שתהיה התנגדות למהלך משום שיש אוניברסיטאות שחוששות מקיומה של אוניברסיטה נוספת ומשום שאנחנו ממוקמים ביהודה ושומרון".

 

לדברי אורגד, "אנו נתמכים בחוות דעת של היועץ המשפטי למשרד המשפטים שהודיעה אף היא שלא ניתן להטיל סנקציות". באריאל לומדים כיום כ-8,000 סטודנטים. מבחינה חוקית, מאחר שהם ממוקמים ביהודה ושומרון הם קיבלו אישור של המועצה להשכלה גבוהה ביהודה ושומרון, שנפרדת מהמועצה להשכלה גבוהה בירושלים. מבחינה טכנית, עליהם לקבל אישור של מפקד איו"ש כאישור סופי להפיכתם למרכז אוניברסיטאי במקום מכללה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכללת אריאל. מרכז אוניברסיטאי?
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים