שתף קטע נבחר

מיאנמר: כעשרת אלפים הרוגים בסופת הציקלון

שר החוץ של המדינה הנמצאת תחת שלטון חונטה צבאית הודיע כי השלטונות מוסיפים לאסוף פרטים על מימדי האסון וכי מניין ההרוגים עלול לעלות עוד. מוקדם יותר, דיווחה תחנת רדיו ממשלתית כי כ-3,000 בני אדם עדיין נעדרים כתוצאה מפגיעת הסופה הקטלנית "נארגיס" ואילו גורמים באו"ם העריכו כי מאות אלפים זקוקים למקלט ולמי שתייה נקיים. האו"ם וארגוני הסיוע הבינלאומיים נערכים למבצע סיוע הומניטארי

מניין ההרוגים מפגיעת סופת הציקלון "נארגיס" במיאנמר (בורמה) עלה ליותר מעשרת אלפים בני אדם - כך הודיע אחר הצהריים (ב') שר החוץ, ניאן ווין. מוקדם יותר, דיווחה תחנת הרדיו הממשלתית כי כ-3,000 בני אדם עדיין נעדרים ואילו גורמים באו"ם העריכו כי הסופה, שהיכתה בסוף השבוע במדינה האסיאתית הענייה, הותירה מאות אלפים ללא קורת גג ומים לשתייה.

 

"על פי הדיווחים האחרונים שבידינו יותר מעשרת אלפים בני אדם נהרגו", אמר ווין בתום פגישה עם דיפלומטים זרים. "אנו מוסיפים לאסוף מידע, מניין ההרוגים עלול לעלות עוד. ווין בירך על כוונת תאילנד להעביר מזון ותרופות למיאנמר. במקביל, הודיע האו"ם כי החונטה הצבאית התירה לארגון להתחיל להעביר סיוע חירום למדינה. לדברי דובר תוכנית המזון של האו"ם (WFP), פול רייסלי, נציגי הארגון נועדו עם נציגי החונטה בינגון ואלה העניקו "אור ירוק" להעברת הסיוע. גם ארה"ב וארגון "הצלב האדום" הודיעו כי יפעלו להעברת סיוע הומניטרי למיאנמר. האיחוד האירופי הודיע כי יעביר סיוע בסך שני מיליון אירו.

 

"אנו יודעים שמאות אלפים זקוקים למקלט ולמי שתייה נקיים, אך כמה מאות אלפים בדיוק, אנו פשוט לא יודעים", אמר ריצ'רד הורסי ממשרד התגובה לאסונות של האו"ם בבנגקוק. המשטר הצבאי השולט במיאנמר ועובדי סיוע זרים עדיין פועלים לאמוד את הנזק הכבד שגרם הציקלון. התקשורת הרשמית במדינה המבודדת דיווחה כי יותר מ-20 אלף בתים נהרסו באי אחד בלבד לאחר ש"נארגיס", ציקלון בדרגה 3 עם רוחות של עד 190 קמ"ש, חלף על אזור שפך נהר האירוודי והבירה לשעבר ינגון.


ניצולים מהסופה "נארגיס" ממתינים לסיוע (צילום:רויטרס)

 

"הממשלה מתקשה כמו כל אחד אחר בהשגת תמונת מצב מלאה. הכבישים חסומים וכפרים קטנים רבים נפגעו וייקח זמן להגיע אליהם", אמר טריה סקבדל, המנהל האזורי של המשרד לתיאום עניינים הומניטריים של האו"ם. תנועתם של עובדי הסיוע במדינה גם מוגבלת על-ידי הצבא, השולט במיאנמר כבר 46 שנים, והם נדרשים לנוע רק עם ליווי גורמים רשמיים ולאחר קבלת אשרות מיוחדות. סקבדל אמר כי "ננסה לדבר עם הממשלה כדי לקבל גישה לאזורי האסון".

 

החונטה מינתה את ראש הממשלה, תיין סיין, לעמוד בראש מאמצי הסיוע לחמשת המוקדים שהוכרזו כאזורי אסון לאומי. בינגון, בירתה העסקית של מיאנמר המונה כחמישה מיליון תושבים, העיפה הסופה גגות רבים מעל בניינים. אספקת המים והחשמל בעיר שובשה קשות וברוב החנויות

 אזל מלאי הנרות והסוללות. באזור שפך נהר האירוודי, אזור גידול האורז העיקרי במדינה, נהרסו מבנים רבים. בשתי עיירות בו הותירה הסופה רק רבע מהמבנים. "נארגיס" המשיכה היום לתאילנד, אולם נחלשה מאוד ולא דווח על נפגעים או על נזק.

 

עד עתה, לא הודיעה החונטה על דחיית משאל העם שנקבע ל-10 במאי על החוקה החדשה שניסחו הגנרלים במסגרת "מפת הדרכים לדמוקרטיה". החוקה היא הצעד הראשון בדרך לבחירות חדשות, שייערכו ב-2010.


פורסם לראשונה 05/05/2008 10:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נזקי הסופה
צילום: AP
תמונת לוויין של "נארגיס"
צילום: AP
מומלצים