שתף קטע נבחר
 

מדריך: כך תציירו קומיקס במחשב

אז החלטתם שאתם הולכים ליצור את להיט הקומיקס הבא? לא בא לכם לעמול שעות על שולחן השרטוט? השתמשו במחשב כדי ליצור את הקומיקס שלכם

יצירה של סיפור קומיקס היא מלאכה מורכבת. היא כוללת כתיבה של סיפור העלילה, בניית הדמויות, פירוט הדיאלוגים וחלוקה לקוביות תוכן. וכל זה עוד לפני שהנחתם טיפה אחת של דיו על הנייר. לא פלא שיוצרים רבים מעדיפים להשאיר את כל האפשרויות פתוחות, ולצייר את הקומיקס שלהם באופן ידני.

 

את הציורים הם סורקים לתוכנות גרפיות רגילות ואז משתמשים ביכולות העימוד ושילוב הטקסט הכלולות בהן. יצאנו לחפש תוכנות ייעודיות להפקת קומיקס ונתקלנו בערב רב של תוכנות לילדים, חבילות שכוללות גרפיקה מוכנה מראש וקומץ קטן של תוכנות שמיועדות לקומיקסאי המקצועי.

 

Manga Studio 3.0

אחת החבילות המקצועיות המובילות בתחום היא Manga Studio 3.0. אל תתנו לשם להטעות אתכם. לא מדובר בתוכנה שמיועדת

אך ורק ליצירת קומיקס בסגנון המאנגה היפני אלא בתוכנה הכוללת את כל מה שיוצר קומיקס יכול לחלום עליו. נכון שבתחום הטיפול בתמונות, אין על הפוטושופ, וגם כשמדובר באיורים, אילוסטרייטור שולטתת!! אבל כאן מדובר בתוכנה שתוכננה מראש להעניק סביבת עבודה תומכת ליצירת קומיקס.

 

קחו לדוגמה את אחת מהמטלות המפרכות שכוללת סריקת האיור הבסיסי ואז צביעתו (תהליך הנקרא Inking). בפוטושופ תצטרכו לסרוק את האיור, לבצע תיקוני ניגודיות להסרת ליכלוכים, לשכפל את היצירה לשכבה חדשה, ואז לעבור בקפידה על כל אזור שבכוונתכם לצבוע, אם על ידי בחירה ומילוי או על ידי שימוש במכחול ביד חופשית.

 

במאנגה סטודיו תוכלו לסרוק בקלילות את האיור, לייבא קבצים במגוון פורמטים או לצייר אותו בתוכנה. כעת תוכלו להשתמש במנשק הנוח ולהגדיר סגנונות הצללה שישמשו להקניית הסגנון האחיד לאורך הסיפור, וכן להגדיר סט של צבעים, ממנו תבחרו משטחים אחידים או מעברי צבע להנחה באזורים שונים באיור.

 

בתוכנה תוכלו כמובן גם ליצור שלל בועות טקסט, תיבות שיחה, וענני מחשבות שיגוללו את עלילת הסיפור וישמשו כפסקול כתוב שילווה את הסרט המצויר שלכם.

 

ספריות ענקיות של רשתות גרפיות וטקסטורות מגיעות עם התוכנה ועוזרות בבנייה של משטחים ורקעים שונים. תיבת הכלים עמוסה במגוון של כלי ציור ועריכה המותאמים לעבודת הקומיקס. למשל, תמצאו כאן כשישה סוגים שונים של עטים, כגון עט הקאבורה שמפיק קווים אחידים, או עט המארו לקווים עדינים במיוחד. תקצר היריעה מלתאר את ערימות הכלים שתמצאו כאן לטובת הפרוייקטים שתבחרו לבצע. התוכנה הזו היא ממש חגיגת קומיקס.

 

התוכנה מיועדת להפקת ספרי קומיקס מודפסים וכוללת כלים חזקים להגדרת תבניות עמודים מסוגים שונים, תיבות קומיקס בפורמטים מגוונים ואוסף של אפשרויות הדפסה.

 

מלבד התמיכה המדהימה של התוכנה במשימת היצירה, היא מאפשרת לייבא קבצים במגוון פורמטים ואפילו יכולה לקרוא קובצי פוטושופ (כולל שכבות), קובצי תלת ממד ואפילו קבצים של תוכנת עיצוב הדמויות Poser, שמהווה כלי עזר רב עוצמה ביצירה של תנוחות ודמויות מסוגים שונים.

 

מאנגה סטודיו 3.0 מגיעה עמוסה מכל טוב בחומרי עזר וכלים לקומיקסאי המקצוען ומתהדרת בתג מחיר של כ-300 דולר. לחובבי הז'אנר יש גם גרסה צנועה יותר שעדיין מספקת את הסחורה ונמכרת במחיר סביר בהחלט של כ-50 דולר בלבד. כמובן שניתן להוריד גירסת התנסות לפני הרכישה.

 

Wacom Comic Studio Mini

הנה משהו שבטח לא ידעתם על יצרנית העטים האלקטרוניים Wacom. החברה מציעה לקומיקסאים חבילת תוכנה ייעודית

המסופקת עם מוצריה ומאפשרת ליצור ספרי קומיקס בקלות ובמהירות, בשם Wacom Comic Studio Mini.

 

השילוב של עט אלקטרונית ותוכנה ידידותית ומהוקצעת, מביאה את קסם הקומיקס גם ליוצרים שלא ממש מעוניינים לעבור את דרך החתחתים הידנית או שעדין מעדיפים את המגע הטבעי של העט אל מול העכבר המגושם.

 

היתרון הגדול של תוכנה זו, מעבר לטבעיות שבציור עם עט, היא בטכנולוגיית ה-Vector Mapping שמתרגמת את תנועות העט לאלמנטים וקטוריים השומרים על רזולוצייה אופטימלית בגדלים שונים ומקלים על העריכה (ממש כמו איורים בפריהנד או אילוסטרייטור).

 

התוכנה כלולה בחבילת ה-Intuos של החברה ותומכת בשינוי דינמי של הקווים לפי הלחץ המופעל וזווית העט. עוד תכונה נחמדה שנמצא כאן היא היכולת להניח קווי עזר ליצירת פרספקטיבות המכונים Focus Lines. התוכנה מוצעת כרגע רק באזור אסיה והפאסיפיק, אולם ככל הנראה תמצא את דרכה עד במהרה גם לשולחנות העיצוב במערב.

 

Stripgenerator

במסעותינו ברשת נתקלנו בהמוני אתרים שמאפשרים ליצור סיפורי קומיקס. רובם הגדול מיועדים לילדים. אולם אז צד את עינינו אתר חביב בשם Stripgenerator שמאפשר לכם לכתוב בלוג רציני (או פחות רציני) לכל עניין ודבר, רק שהבלוג כתוב כולו בתור קומיקס.

 

תוכלו ליצור לכם חשבון משתמש ולהתחיל לשפוך את הגיגייכם השנונים בתוך תיבות ריבועיות שמאוכלסות ביצורים משונים.

האתר כולל אפשרויות להשתמש בדמויות ראשיות, דמויות משנה, מבחר רקעים ואובייקטים כיד הדמיון הטובה. אפשר אפילו לכתוב שם בעברית. אז למה אתם מחכים?

 

אתם בגירסת הקומיקס

עוד כמה לינקים קלילים וחביבים:

 

הפוך את עצמך לדמות סימפסון - זו ההזדמנות שלכם להפוך לדמות צהובה והזויה שחיה בסמוך לכור גרעיני הפולט זיהום מסיבי. באתר החביב הזה אפשר להפוך את תמונתכם, או תמונת חיית המחמד החביבה עליכם, לדמות בסגנון הסימפסונים. שורו וראו.

 

דמויות סאות'פארק - והנה לכם האתר שמייצר דמויות מסדרת הטלוויזיה הפופולרית סאות'פארק. כאן תוכלו להרכיב לכם שלל דמויות שונות ומשונות באופן חפשי. עצבו לכם את קני או קרטמן איך שאתם הייתם רוצים לראותם. ייצרו את האלטר-אגו הסאות' פארקי שלכם או, כמו במקרה שלי, את משה, מלצר, חולון.

 

גיבורי על מצויירים - עזבו אתכם מסופרמן, באטמן, ספיידרמן ושאר העותקים חסרי ההשראה של גיבורי על. בואו כנסו לעולם המופלא של המכונה לייצור גיבורי-על. האתר הזה מציע לכם אינסוף אפשרויות לייצר גיבורים וגם גיבורות מסוגים שונים. תוכלו לעצב את דמויותיהם, לצבוע אותם ואף לצייד אותם במגוון אבזרים הכרחיים לגיבורים.

 

להפוך לסוכריה - והנה משהו מתוק לסיום. אם תרצו לראות איך זה להיות ממתק מגודל, גלשו לאתר של M&M's ותוכלו לייצר את דמותכם המתקתקה במכונת הערבוב שם.

 

הכתבה פורסמה במקור ב"זמן דיגיטלי", מגזין ברזולוציה גבוהה, גליון 22. לחצו כאן כדי להזמין מנוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צרו מאנגה בעצמכם
צילום: מגזין זמן דיגיטלי
מומלצים