אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

חומרה

מבססת את מעמדה בתחום המשחקים. AMD
מבססת את מעמדה בתחום המשחקים. AMD 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

מחשבי משחקים חדשים: !AMD Game

חברת AMD מכריזה על יוזמה חדשה: משווקים ברחבי העולם יציעו מחשבים שיתבססו על הטכנולוגיות שלה, במחירים אטרקטיביים, ועם לוגו שיאשר את התאמתם למשחקים, וידאו HD ושימושים מתקדמים אחרים

שוקי גלילי
פורסם: 19.05.08, 13:56

חברת AMD הכריזה אמש (א') על המותג AMD Game!, יוזמה חדשה שנועדה לבסס מחדש את מעמדה בשוק המחשבים למשחקים.

 

 דרישות מערכת גבוהות
במסגרת היוזמה, יציעו משווקי חומרה החל מהחודש הבא מחשבים שיתבססו על הטכנולוגיה של AMD ויזוהו באמצעות לוגו מיוחד - בדומה למחשבי סנטרינו ו-Viiv של אינטל, או מחשבי Business Class הארגוניים עליהם הכריזה AMD לפני כשלושה שבועות. המחשבים החדשים שישווקו בארה"ב כבר השבוע, יציעו יכולות שמתאימות להרצה טובה של ויסטה, וידאו באבחנה-גבוהה ומשחקים, בתמחור אטרקטיבי.

 

אחת המדינות הראשונות בהן ישווקו מחשבי AMD Game! היא ישראל, במסגרת פיילוט לקראת הקמפיין האירופאי. על הייצור והשיווק המקומיים תהיה אחראית חברת טק-דטה מכפר-סבא, נציגת AMD בישראל. המחשבים ייוצרו במפעל סולגוד בשדרות ויגיעו לחנויות בתחילת יוני.

 

לדברי אילן סעד, מנכ"ל טק-דטה, מחשבי AMD Game! ישווקו בישראל בטווח מחירים של כ-2500 עד 6000 ש"ח, כולל מערכת ההפעלה Vista, אחריות לשנה ושירות חינם עד הבית.

 

AMD: יש שוק למשחקי PC

דוברי AMD מצטטים סקר שערכה החברה, לפיו כמחצית מקוני המחשבים מתכננים להשתמש בהם גם למשחקים, למרות שכשני-שלישים מהמחשבים הנמכרים אינם מתאימים כלל להרצת משחקים.

 

פרשנות
מותג AMD החדש יותר ממהלך שיווקי / שוקי גלילי
הגיימרים הם "מעצבי דעת הקהל" של תעשיית ה-PC, והאנשים שמוכנים לשלם הכי הרבה כסף על המחשבים שלהם. AMD איבדה את הקהל החשוב הזה לאינטל, עם ההכרזה על מעבדי Core 2 ביוני 2006, ואין דבר שהיא רוצה יותר מאשר להחזיר אותם אליה. אבל מלבד הגיימרים ה"קשים", שמוכנים לשלם סכומי עתק על המחשבים שלהם, ישנם מאות מיליוני אנשים בעולם שרוצים לשחק בלי להתרושש. לאלה וגם לאלה מחשבי AMD Game! יציעו לקבל יותר פיקסלים בפחות כסף, תוך ניצול היתרון הטבעי שיש ל-AMD על אינטל בטכנולוגיית ההאצה הגרפית. התזמון טוב, כי שיתוף פעולה שייצור פתרון דומה בין המתחרות אינטל ל-Nvidia, נראה בימים אלה כמו אפשרות לא סבירה.
לפרשנות המלאה
יוזמת AMD Game! אמורה, לדברי החברה, לשנות את המצב הזה ולאפשר לצרכן לדעת שהוא משקיע את כספו בתבונה. קניית מחשב למשחקים תהפוך דומה הרבה יותר לקניית קונסולת משחק כמו פלייסטיישן, Wii או Xbox. "אם יופיע עליו הלוגו, הוא מתאים למשחקים", הם אומרים. "הלוגואים של AMD Game! יאפשרו לצרכן לדעת איזה מחשב מתאים באמת למשחקים ואיזה רק משווק ככזה".

 

כל המחשבים החדשים יתבססו על מפרטים שיאושרו על-ידי AMD, וישווקו במחירים תחרותיים במיוחד. בשלב זה מדובר על מחשבים שולחניים בלבד, אבל בהמשך השנה יהיו גם ניידים שיתבססו על פלטפורמת Puma של החברה.

 

תעשיית המשחקים נמצאת אמנם במגמה של מעבר מה-PC לקונסולות המשחק, אבל גם כך מדובר בשוק עצום. לפי חברת המחקר DFC Intelligence המתמחה בתעשיית המשחקים בשנת 2007 היו בעולם 263 מיליון גיימרים. שוק המשחקים ל-PC צפוי על-פי החברה לגדול בשנת 2008 ב-16 אחוז ולהגיע למחזור של 9.6 מיליארד דולר.

 

דרישות מינימום גבוהות

דרישות המינימום לשימוש בלוגו AMD Game! יהיו שימוש בחומרה שמסוגלת להריץ וידאו ומשחקים ברזולוציה של 1280x1024 פיקסלים ובקצב של 30fps לפחות. יהיה לוגו נוסף, AMD Game Ultra, עבור מחשבים חזקים יותר שיתאימו לוידאו ומשחקים ברזולוציה של 1600x1200 ויותר.

 

דרישות המינימום בארה"ב יהיו:

  • AMD Game. מעבד AMD Athlon X2 5600+, לוח-אם שמבוסס על ערכת השבבים AMD 770 או nForce 500, כרטיס גרפי מבוסס Radeon HD 3650.

 

  • AMD Game Ultra. מעבד Phenom X4 9650, לוח מבוסס AMD 770, כרטיס גרפי מבוסס Radeon HD 3870.

 

AMD תאפשר לנציגים האזוריים והמקומיים שלה להתאים את המפרטים לצרכים ולכוח הקנייה שלהם, כך שמפרטי המחשבים שישווקו בישראל ובאירופה עשויים להיות שונים מאלה של ארה"ב. בכל מקרה, כל המפרטים יאושרו על-ידי AMD כדי לעמוד בדרישות הבסיסיות של המותג. 

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as30-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©