שתף קטע נבחר

"המטרה - לונדון 2012"

דמיינו לעצמכם כדורסל המתקרב אליכם במהירות, אתם לא רואים אותו, אלא רק שומעים את הפעמונים שבתוכו המעידים על כך שהוא מגיע, והכי חשוב - אתם צריכים לעצור בגופכם את האפשרות שיכנס לשער הענק שמאחוריכם. הכירו - בנות נבחרת ישראל בכדורשער, ספורט המיועד לאנשים עם מגבלות בראייה

"זה איגרוף עם כדור". כך  מגדיר רז שוהם, מאמן הנבחרת, ורכז ענפי של ענף כדורשער בישראל, את ספורט ה"כדורשער" - ספורט פארא-אולימפי בו משחקים אנשים בעלי מוגבלות בראייה. בארץ ישנם כשמונים שחקני כדורשער, 30  מתוכם הן בנות, וכמחצית מהן - בנות עשרה מערים שונות בארץ, מגיעות שלוש פעמים בשבוע לאימון ב"בית הלוחם" בתל- אביב.

 

 

הקמת הקבוצה התאפשרה בזכות פרויקט לקידום נשים נכות בספורט, אותו מובילה לימור גולדברג מההתאחדות הישראלית לספורט נכים. "רבים תוהים איך הבנות העיוורות משחקות", מספרת  גולדברג. "בתוך הכדור יש פעמונים – כך שהנערות יכולות לזהות את מיקום הכדור על פי שמיעה".

 

"כדור שער זה משחק של שלוש נגד שלוש, המגרש הוא כמו של כדור-עף, בשני צידי המגרש יש שער ברוחב 9 מטר והמטרה היא לגלגל את הכדור לשער הנגדי" מסביר שוהם. המשחק הוצג לראשונה בטורונטו 76, כמשחק בפארלימפיאדה (אולמפיאדת הנכים), ולארץ הגיע דרך נכי צה"ל.

 

המפגש בין הבנות למשחק נוצר לפני שלוש שנים כחלק מפרויקט פיתוח מצוינות של ילדות לקויות ראיה בספורט. הבנות בנבחרת סובלות מלקויות ראיה ברמות שונות וכולן בעלות תעודת עיוור. "צריך אומץ לב עצום", מתאר שוהם את האסטרטרגיה העומדת מאחורי המשחק. "הן שומעות את הכדור מתקרב, ומזנקות על הכדור. אפשר להטעות את הקבוצה השנייה בזריקות מסובבות וקופצות שיוצרות רעש חזק ומטעה, או לחילופין אפשר לזרוק כך שלא ישמע רעש."  את מיקומן במרחב של שלושה על תשעה מטרים  בסמוך לשער מזהות הבנות בעזרת חוש המישוש, כשהן מאתרות על הרצפה פסי הבלטה מחוספסים, המאפסים אותן על מיקומן יחסית לשער.

 

הקבוצה המורכבת מבנות יהודיות מתל-אביב, גבעתיים וירושלים ובנות ערביות מאום אלפאחם ומהכפר מנדא, נסעה לייצג את ישראל בתחרות כדור שער בינלאומית לנערים ונערות עיוורים וליקויי ראיה, שהתקיימה לאחרונה בעיר קגלד  הממוקמת כ- 70 ק"מ מבודפשט שבהונגריה. 

 

"היינו יחד עם הרוסיות והבולגריות", מספר שוהם. "כל קבוצה שיחקה ארבעה משחקים, שני משחקים נגד כל מדינה. ניצחנו בכל ארבעת המשחקים. זוהי הפתעה גדולה והישג מכובד לבנות, המון גאווה, שהן היו מסודרות, מתואמות, שקטות ומאוד מדויקות", הוא מתגאה. "מהר מאוד הבנו שיחסית לקבוצות נראנו טוב. הן טובות, והבנות שלנו הפתיעו אותנו לטובה בעיקר בקטע המנטלי של השקט, הריכוז המשמעת, ועבודה מצויינת בהגנה". כל אחת מהבנות קיבלה מדליה ולקבוצה הוענק גביע, וגם אם הבנות התקשו לראות את דגל ישראל מתנפנף, את שירת התקווה שהתנגנה בזכותן בהונגריה, הן שמעו היטב. 

 

"מהצד זה היה נראה לי הדבר הכי מטומטם שקיים", מתוודה אורי מזרחי קפטן הקבוצה, אבל מרגע שהתחילה לשחק לא הפסיקה ליהנות, וגם להוכיח את עצמה. "לאורי יש יכולת מנטלית גבוהה מאוד, היא בעצם מנהיגת הקבוצה", מספר שוהם. אורי הייתה השחקנית המצטיינת בטורניר כולו, ולאחר שהבקיעה 19 שערים בארבעה משחקים זכתה בתואר "מלכת השערים".  

 

הניצחון הביא איתו גם מחשבות על תחרויות מאתגרות יותר לבנות. "בגלל שניצחנו אנחנו מיועדים לתחרות בגרמניה עד גיל 21, או למחנה אימונים בספרד בנובמבר. עוד לא סגור.יש המון טורנירים בעולם. יש אליפות אירופה בשנה הבאה, או בפורטוגל או בגרמניה". מרחיב שוהם על התוכניות העתידיות. "שבוע אחרי האולימדיה יש אולמפדיה נכים. מטרת על שלנו, עליה אנחנו בונים, היא האולימיפאדה בלונדון ב- 2012".  

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
נבחרת הבנות כדורשער
צילום: שי רוזנצוויג
אורי מזרחי באימון
צילום: פליקס קובלנץ
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים