שתף קטע נבחר

 

סקירה: כונן חיצוני Mobile TwinDrive

מה יכול להיות טוב יותר מטרהבייט של נפח גיבוי שאפשר להעביר ממחשב למחשב? רק ש-TwinDrive מציע את התענוג הזה במחיר קצת גבוה מדי, ועם כמה חסרונות בולטים בהשוואה למוצרים מתחרים

Mobile TwinDrive הוא כונן חיצוני בממשק USB 2.0, בעל נפח כולל של 1TB (כלומר 1024GB). שימו לב ש"Mobile" הוא רק המותג תחתיו משווקים המוצר הזה ונוספים - במשקל של כ-1.9 ק"ג ובנפח של לבנת בניין ממוצעת, זהו לא בדיוק כונן שתרצו להזיז ממקום למקום. הוא מגיע עם כן מיוחד שמאפשר להציב אותו על השולחן - שם הוא כנראה יישאר.

 

ה-TwinDrive מבוסס על מארז הדיסקים (Enclosure) של חברת Comix הטיוואנית מדגם HD-3206-U2S, שמאפשר להפעיל שני כוננים בתצורת JBOD (ר"ת של Just a Bunch Of Disks). בניגוד למערך RAID שבו הכוננים מופעלים במקביל, ב-JBOD הם מזוהים כדיסק אחד גדול, שהנפח שלו הוא סכום הנפחים הנפרדים של שני הכוננים.

 

במקרה של Mobile TwinDrive מדובר בשני כוננים זהים ממשפחת SpinPoint T166 של סמסונג. אלו כונני SATA II בנפח של 512GB כ"א, עם Buffer מובנה בנפח של 16MB, תמיכה בקצב העברה של 3Gbps ובתכונת NCQ.

 

קצת מוגבל וקצת מעצבן

כדי לצנן את שני הכוננים הללו מותקן בגוף המארז מאוורר 2 אינץ', אמנם לא הרועש ביותר שפגשנו, אבל מספיק רועש עד כדי כך שהעדפנו להניח אותו רחוק מאיתנו. בדרך, התנתק כבל ה-USB, שהמחבר שלו כנראה לא הדוק מספיק. אגב, יש מתג שמאפשר כיבוי של המאוורר, אבל אם תכבו אותו, תגלו שהמארז מגיע מהר מאד לטמפרטורה גבוהה מהרצוי, כך שמדובר בתכונה בלתי שימושית בעליל.

 

תוכנת הגיבוי OneTouchBackup שמצורפת ל-TwinDrive עושה את העבודה, אם כי לא בצורה טובה יותר מתריסר תוכנות אחרות שתוכלו להוריד בחינם מהרשת. התיעוד עבורה, אגב, הוא יותר מפורט מהתיעוד שמגיע עם הכונן עצמו, אבל גם הוא די עני. מצד שני, זה באמת מוצר שאיננו מסובך מדי להפעלה.

 

הבעיה העיקרית קשורה לביצועים. כונני ה-T166 הם מהיותר מהירים שתוכלו לרכוש אם אתם מייעדים אותם למחשב שולחני (ביצועי כתיבה/קריאה מקסימליים של 83.3/82.7MB/s במבחן h2Bench לפי Tom's Hardware).

 

אבל כדי לנצל את הביצועים הגבוהים שלהם צריך לחבר אותם בממשק SATA, לא USB. במבחנים שלנו השיג ה-TwinDrive ביצועי קריאה וכתיבה של 30.5-33.2MB/s ו-24.1-26.3MB/s (בהתאמה) במבחן h2Bench. במבחן הביצועים של תוכנת Sandra XII השיג ה-TwinDrive ציון אינדקס של 29.03MB/s, תוצאה שמחזקת את הנתונים הקודמים

 

מחיר גבוה, תמורה פושרת

אלו ביצועים טובים בהשוואה לכונני USB 2.0 חיצוניים אחרים, אבל כל כונן בממשק eSATA יספק לכם ביצועים כפולים, וגם עם Firewire אפשר לקבל ביצועים טובים בהרבה. חלק מהכוננים החיצוניים מגיעים היום עם כל שלושת הממשקים האלה, והם עדיפים אפילו אם יש לכם במחשב רק USB 2.0.

 

במחיר מומלץ לצרכן של כ-1400 שקלים, ה-TwinDrive יקר יותר מכמה מוצרים מתחרים בנפח זהה, כולל מוצרים שתומכים ב-eSATA וב-Firewire. ישנם אפילו כונני שני טרהבייט שאפשר למצוא במחיר די דומה, ושגם הם מגיעים עם אחריות לשלוש שנים כמו ה-TwinDrive.

 

ל-TwinDrive יש אמנם יתרון בכך שתמיד תוכלו להחליף את הכוננים שבתוכו בדגמים בנפח גדול יותר, אבל זה לא ישחרר אתכם מהאיטיות האופיינית של ממשק ה-USB ולא מצדיק את המחיר.

 

Mobile TwinDrive 

ציון: 


 

מחיר: 1390 ש"ח כולל מע"מ ואחריות ל-3 שנים

יבואן/משווק: חיון הפצה

 

בעד: ביצועים טובים בשביל USB 2.0. 3 שנות אחריות. מקום לשני כוננים.

נגד: יותר מדי גדול, כבד, איטי ויקר.

השורה התחתונה: במחיר הזה אפשר לקבל כונן eSATA ובקר PCI תואם.

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 199x25x75 מ"מ, 1.88 ק"ג

תכונות עיקריות: מארז חיצוני עם שני כונני 3.5 אינטש 7200rpm/16MB. נפח כולל של 1TB. מארז אלומיניום עם קירור אקטיבי (מאוורר 2 אינטש). ממשק: USB 2.0.

נתוני ביצועים: 30.5-33.2MB/s Read ו-24.1-26.3MB/s Write

אספקת חשמל: ספק חיצוני (מצורף)

מערכות הפעלה נתמכות: Windows, Mac OS, לינוקס

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים