שתף קטע נבחר

ארה"ב: סייעו לשידור אל-מנאר והואשמו בטרור

שני עובדי חברת כבלים הואשמו בסיוע לטרור, לאחר שקיבלו תשלום מרשת הטלוויזיה של החיזבאללה בתמורה להעברת שידוריה בארצות הברית. עורכי דינם של השניים: "ממתי הממשלה מאשימה ספקי שירותי לווין בתמיכה בטרור?"

שני אמריקנים, עובדי חברת כבלים בברוקלין, הואשמו אתמול (ד') בסיוע לטרור לאחר סייעו לרשת "אל מנאר" של חיזבאללה לשדר בארצות הברית. אם יורשעו בכל העבירות המיוחסות להם, הם עשויים לעמוד בפני עונש מאסר מירבי של 100 שנים

 

מכתב האישום שהוגש נגד השניים, ג'אבד איקבל בן ה-44 וסלאח אל-האול בן ה-55, עולה כי רשת הטלוויזיה אל מנאר שילמה לשניים יותר מ-111 אלף דולרים תמורת הסיוע. התשלומים בוצעו בין החודשים דצמבר 2005 למארס 2006 תמורת העברת שידורי הרשת ברחבי ארצות הברית. 

 

איקבל, אמריקני ממוצא פקיסטני, נעצר כבר ב-2006 בחשד כי ניהל משא ומתן עם חיזבאללה כנציג חברת הכבלים האמריקנית HDTV הפועלת מברוקלין שבמדינת ניו יורק. זאת, במטרה להעביר את שידורי הרשת הלבנונית גם בארצות הברית.

 

שלושה חודשים מאוחר יותר נעצר שוב, הפעם יחד עם סלאח אל-האול, שהיה בין מפעילי HDTV. השניים שוחררו בערבות לאחר שהכחישו את 11 סעיפי האישום המיוחסים להם, בהם אספקת שירותי לווין לרשת אל-מנאר ותמיכה בחיזבאללה.

 

משפטם של השניים צפוי להתחיל בחודש ינואר 2009. אם יורשעו בכל סעיפי האישום, עשויים השניים לעמוד בפני עונש מאסר מירבי של מאה שנים.

 

התביעה האמריקנית עושה שימוש בסעיפי האישום שיוחסו לשניים בכתבי אישום המוגשים נגד סייעני טרור של ארגונים כמו אל-קאעידה. בתגובה לכתב האישום החמור שהוגש נגדם טענו עורכי דינם של הנאשמים כי מדובר במקבץ האשמות הטרור "החריג ביותר שנשמע בין כתלי בתי המשפט בארצות הברית".

 

"אלה אישומים שאינם נפוצים גם במצב הדברים הקיים בארצות הברית, במסגרתו מוגשות תביעות על סיוע לטרור", אמר אד סאפון, עורך דינו של אל-האול. "זה לא נפוץ שהממשלה מאשימה בתמיכה חומרי בטרור ספקי שירותי לווין", הוסיף. 

 

משרד האוצר האמריקני הגדיר את אל-מנאר כארגון טרור במארס 2006, בטענה כי הוא תומך בחיזבאללה ומגייס עבורו כספים.

 

רשת אל מנאר עוררה לאחרונה סערה גם בלבנון, כשהחלטתה של הממשלה להוציא אל מחוץ לחוק את רשת התקשורת העצמאית שהקים הארגון הייתה בין המניעים המרכזיים לפריצת מהומות במדינה. בעקבות ההתפרעויות האלימות, חזרה בה הממשלה מהחלטתה, לפני כשבועיים והחליטה לבטל את ההחלטות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים