שתף קטע נבחר

ניר עוז: "איבדנו חבר, אבל לא נפסיק לעבוד"

במפעל "נירלט", שספג פגיעת פצצת מרגמה קטלנית, מתאבלים וחרדים - אך לא מוותרים. "כבר בערב תגיע המשמרת השנייה", אמר סמנכ"ל התפעול, שהציע לכל עובד סיוע נפשי. הירי נמשך בזמן שסיירו במקום חברים מוועדת החוץ והביטחון של הכנסת

יום אדום במפעל הצבע: הירי המתמשך לעבר יישובי הנגב המערבי גבה היום (ה') עוד קורבן בנפש, ועורר בהלה נוספת בקרב עובדי מפעל "נירלט" בקיבץ ניר עוז, שספגו את פצצת המרגמה הקטלנית וגם איבדו את חברם לעבודה. "התחושות קשות מאוד. איבדנו חבר ויש חרדה בקרב העובדים", אמר יהודה קפלון, סמנכ"ל התפעול של המפעל. הירי לעבר האזור נמשך גם לאחר מכן.

 

"אף אחד לא מבטיח שמחר או מחרתיים לא יפלו כאן עוד פצמרי"ם -  אך למרות הכול אנחנו ממשיכים לעבוד", הדגיש קפלון. "התחלנו בהיערכות לגביי המשמרת השנייה שתגיע לעבוד כבר בערב, ומחר בבוקר כבר תצא סחורה ללקוחות. כאן אנחנו חיים, כאן הקמנו את ביתנו ואת המפעל הזה ואנחנו לא מפסיקים לעבוד".


חצר המפעל לאחר הפגיעה (צילום: אמיר כהן) 

  

פצצת המרגמה הקטלנית, בקוטר 120 מ"מ, פגעה במשטחי עבודה בסמוך למפעל שבתוך הקיבוץ - חלק ממטח שכלל שלוש נפילות. גבר בן 52 תושב האזור נהרג, וחמישה בני אדם נוספים, פצועים קל-בינוני, פונו לבית החולים סורוקה בבאר-שבע.

 

סמנכ"ל התפעול הוסיף שהמנהלים דיברו בשעות האחרונות עם העובדים, ולכל עובד שיזדקק לכך יינתן סיוע נפשי: "רוב העובדים מרגישים כאן כמו משפחה לכן הם יגיעו לעבוד.

 ייתכן שיהיו עובדים שיחסירו יום או יומיים אך אני לא מאמין שזה יפגע בכוח העבודה", הדגיש. 

 

ומה לגבי מיגון? לדברי קפלון, ישנם מרחבים מוגנים במקום וישנה התרעה של צבע אדום - אך זו כידוע אינה מושמעת בעת ירי פצצות מרגמה. "אם העובד נמצא במרחק של עשרות מטרים או יותר מהמרחב המוגן במקרה של פצמרי"ם, אין לו זמן מספיק להגיע לאותם מרחבים", אמר הסמנכ"ל והתייחס לטרגדיה היום.

 

"לא האמנו שזה באמת יקרה במפעל"

סיגל אליעזר, העובדת במפעל יחד עם בעלה רונן, אמרה אחרי שיצאה מהמפעל: "לא האמנו באמת שזה ייפול ממש בתוך הבית שלנו". בני הזוג מאופקים חזרו היום הביתה עם חששות כבדים. "זה מקום הפרנסה שלי, וכרגע אחרי מה שקרה אני לא יודעת, באמת לא יודעת מה יהיה", סיפרה סיגל. "דיברנו על זה בעבר שיש סיכוי שייפלו כאן פצמ"רים או קסאמים, אבל לא האמנו באמת".

 

רונן בעלה סיפר: "הפיצוץ השני כבר היה קרוב אלינו ואנשים החלו לרוץ למיגוניות שיש בתוך המפעל. הפיצוץ השלישי כבר פגע סמוך למחסן - ואז הייתה היסטריה וצעקות. מיד התחלנו בטיפול ראשוני בפצועים עם ערכות העזרה הראשונה שיש לנו במפעל". למרות הכל, הוא נשמע נחוש: "אחרי שיסיקו את המסקנות אני מאמין שנחזור לפה. זהו מקום העבודה שלנו, החיים ממשיכים בסופו של דבר".

 

אחד מחבריהם לעבודה סיפר: "בזמן העבודה שמענו את נפילת הפצמ"ר הראשונה מחוץ למפעל,הפצמ"ר השנייה כבר נפלה קרוב יותר באזור הגדר, ואז הרבה אנשים שעבדו במשטחים הלכו לכיוון המקום כדי לבדוק איפה הייתה הנפילה - כשבדיוק נפלה הפצצה השלישית. לא הבנו מה קורה בהתחלה, הייתה היסטריה. דברים עפו באוויר".

 

בזמן ביקור חברי הכנסת - עוד ירי

ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת לבדיקת מוכנות העורף, בראשותו של ח"כ (אלוף במיל') יצחק בן-ישראל ובהשתתפותם של ח"כ יצחק אהרונוביץ' וח"כ ישראל חסון, סיירה היום ביישובי אשכול, שער הנגב ונתיבות. לאחר השמע דבר האסון, השלושה הגיעו לניר עוז, ובמקביל נמשך הירי - שתי פצצות מרגמה נוספות נפלו בתחומי המועצה, לא נמסר על נפגעים או על נזק.

 

לדברי בן ישראל לאחר הביקור במפעל, "יש הרבה מה לעשות - לשפר את המיגון, את מערכת ההתרעה ולתת תמריצים נוספים לתושבים כדי שלא יעזבו.

 נעשה כבר הרבה, אבל פתרון אמיתי לסוגייה יהיה רק אם ישראל תצא למבצע צבאי ולא תהסס לפעול בתוך רצועת עזה". חברי הוועדה הביעו הערכה "לחוסנם של תושבי האזור ויכולת עמידתם מול האיום המתמיד".

 

חיים ילין, ראש המועצה האזורית אשכול, אמר לאחר האירוע: "אנחנו הולכים לקבור היום עוד בן-אדם, ואני שואל - עד מתי הירי ימשיך? שיפסיקו להתעסק בממשלה בכל השטויות שלהם, כשכאן כל שבוע קוברים אנשים והתסריט ידוע מראש. יש להם כלי שפוגע ואין לנו אפשרות לעשות דבר נגדו - אין התרעה, אין מיגון ואין ממשלה.


פורסם לראשונה 05/06/2008 13:49

 

בהכנת הידיעה השתתף אמנון מרנדה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
פינוי הפצועים
צילום: הרצל יוסף
חצר המפעל
צילום: אמיר כהן
יהודה קפלון. "ממשיכים לעבוד"
צילום: יונת אטלס
מומלצים