שתף קטע נבחר

מיאנמר: המונסון בפתח, מיליון וחצי איש ללא בית

יותר מחודש לאחר פגיעת סופת הציקלון במדינה, מיליון וחצי מחוסרי בית נאלצים להתמודד עם עונת המונסונים שבפתח, ללא מחסה מפני הגשמים העזים. בנוסף, מעריכים ארגוני הסיוע כי ישנם רבים שטרם קיבלו עזרה מאז הסופה, וכי מרבית ההרוגים לא יזוהו לעולם בשל הקשיים שמערימה החונטה השולטת

אסיה נמצאת בפתחה של עונת המונסונים, אולם מאות אלפי מתושבי מיאנמר (בורמה), שנותרו ללא קורת גג מאז סופת הציקלון הקטלנית שהכתה במדינה, ייאלצו להתמודד עם הממטרים כשהם מחוסרי בית וללא מקלט להתגונן מפני הגשמים הכבדים. כך הזהירו הבוקר (יום א') ארגוני סיוע הפועלים במדינה מאז הכה הציקלון.

 

ארגוני הסיוע של האו"ם וארגון הצלב האדום פנו בקריאה בהולה לקהילה הבינלאומית, לפיה יש צורך דחוף ביריעות ברזנט רבות ובמקלטים ארעיים כדי לנסות ולסייע ליותר ממיליון וחצי חסרי בית,

אחרת ישנו חשש אימיתי כי  רבים ייסבלו מרעב כבד וממגפות שיתפשטו במהרה, וייגבו קורבנות רבים בנפש.

 

"אנשים כאן חיים בתנאים נוראיים. הם חולים ורעבים, וללא מחסה מצבם עשוי להידרדר באופן חמור ביותר", הזהיר דובר הצלב האדום הפועל במדינה. לדבריו, רק כרבע מנפגעי הציקלון הזקוקים לסיוע אותרו עד כה, ורבים אחרים לא קיבלו כל עזרה מאז הפגיעה הקטלנית.

 

תת מזכ"ל האו"ם לעניינים הומניטריים, ג'ון הולמס, טען מנגד כי מרבית הניצולים דווקא קיבלו עזרה, אולם הודה כי יש צורך בסיוע נוסף כדי להגיע לכל הנפגעים. "אני חושב שאנשינו הצליחו להגיע למרבית המקומות המרכזיים, למרות שזה לא תמיד פשוט כל כך", אמר.


ילדים ממתינים לחלוקת מזון במיאנמר (צילום: רויטרס)

 

הגנרל ג'ון גודמן, מפקד כוח הנחתים  במדינה וראש צוות הסיוע האמריקני הפועל במיאנמר, העריך כי יש צורך בסיוע דחוף למאות אלפים. "מתוך מיליון וחצי חסרי הבית, אנו מעריכים שישנם בין 450 ל-750 אלף בני אדם שזקוקים לעזרה דחופה ומיידית", הסביר. 

 

ארגוני סיוע רבים מתחו ביקורת על החונטה הצבאית השולטת במיאנמר שמנעה מהם גישה לאזור הדלתא, שנפגע בצורה החמורה ביותר מהסופה. בשל האיסור להגיע לאזור, ההערכה היא כי נותרו רבים הזקוקים לסיוע, אך נותרו ללא עזרה כלל.

 

בנוסף, העריכו לאחרונה עובדי סיוע שהגיעו למדינה לאחר הציקלון כי מרבית מהרוגי הסופה לא יזוהו לעולם, בשל הנזק הרב שנגרם לגופותיהם והעיכוב בהגעת כוחות החילוץ לאזורים שונים במדינה בשל איסור שהטיל המשטר הצבאי.

 

חמישה שבועות לאחר הציקלון, עדיין צפות גופות של נספים רבים באזור הדלתא, ורבות אחרות הושלכו לתעלות ניקוז במדינה או לקברי אחים בלתי מסומנים.

 

סופת הציקלון "נארגיס" הכתה במיאנמר בתחילת חודש מאי, והביאה למותם של לפחות 78 אלף בני אדם. האו"ם מעריך כי לפחות 2.4 בני אדם נפגעו מהציקלון וזקוקים לסיוע, בהם כמיליון וחצי שנותרו ללא קורת גג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתינים לסיוע
צילום: AFP
תור למזון בבית יתומים במיאנמר
צילום: AP
גופות צפות בדלתא
צילום: AP
מומלצים