שתף קטע נבחר

הצבא במיאנמר: אונג סן סו צ'י ראויה למלקות

במאמרי מערכת שפרסמו שופרי השלטון במדינה נכתב כי כלת פרס נובל לשלום ומנהיגת האופוזיציה במדינה אונג סן סו צ'י ופעיליה ניהלו קשרים עם מורדים חמושים וקיבלו ממון מממשלות זרות - ועל כן הם ראויים ל"עונש של מלקות והצלפות - כפי שנוהגים בילדים סוררים". המאמרים הם ניסיון של החונטה להצדיק את הארכת מעצר הבית של סו צ'י

החונטה הצבאית במיאנמר טענה היום (ד') כי מנהיגת האופוזיציה הכלואה וכלת פרס נובל לשלום אונג סן סו צ'י ראויה לעונש של מלקות כאילו היתה "ילד שסרח" - משום שהיא מהווה איום על ביטחון המדינה.

 

בניסיון להצדיק את המשך מעצר הבית של סו צ'י בת ה-62, שנמשך זה שש שנים, דיווחו עיתוני המדינה הרשמיים כי סו צ'י ופעילי אופוזיציה נוספים ניהלו קשרים עם מורדים חמושים וממשלות זרות, ואף קיבלו מהם כסף מזומן.

 

"לאור הפשעים שביצעו, מגיע להם בהחלט עונש של מלקות והצלפות, כפי שנוהגים בילדים סוררים", נכתב במאמרי המערכת של שופרי השלטון דוברי האנגלית והבורמזית - המבטאים את עמדתה של החונטה השולטת במדינה. במאמרי המערכת נמסר כי הממשלה נוהגת כ"הורי העם" ומפגינה כלפיו "סבלנות אדירה". במאמרי המערכת נכתב עוד כי החונטה עצרה את סו צ'י ופעילי אופוזיציה אחרים "כדי שלא יהיו במצב שיוכלו לבצע שוב פשעים אלה".  

 

הליגה הלאומית למען הדמוקרטיה (NLD), מפלגתה של סו צ'י, גרפה יותר מ-80 אחוזים מהקולות בבחירות שנערכו במדינה ב-1990 - אך הצבא, השולט במדינה מאז ההפיכה שביצע במדינה ב-1962 - סירב להתחשב בתוצאות.

 

סו צ'י, בתו של גיבור העצמאות הבורמזי אונג סן, היא דמות פוליטית רבת עוצמה במדינה בת 57 מיליון התושבים - ומסיבה

זו השאירו אותה בכירי החונטה, החוששים מעוצמתה, במעצר ב-13 מתוך 19 השנים האחרונות. 

 

מאמרי המערכת ניסו להסביר את החוק הספציפי הנוגע לביטחון המדינה שלפיו כלואה סו צ'י - אך לא הצליחו להבהיר מדוע הארכת מעצרה, שעליו הורתה ב-27 במאי, היה לתקופה של חצי שנה או שנה בלבד. במאמרי המערכת נכתב כי גם מדינות כסינגפור, מלזיה וארצות הברית מנהיגות חוקים "מפני אישים המהווים סכנה לשלום המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
סו צ'י. כמו ילד שסרח?
צילום: איי פי
מומלצים