שתף קטע נבחר

מתוקות וממכרות: פחזניות גבינת וניל

הן קלות להכנה ויש להן שיק מיוחד ששמור רק למאכלים שבאים מצרפת. הבעיה עם הפחזניות האלה היא שאחרי שאוכלים אחת, קשה מאוד לעצור. פותחים קונדיטוריה בבית

פחזניות גבינת וניל

מתכון של השף ברק חורש, באדיבות "טרה"

 

המרכיבים (ל-20 פחזניות קטנות):

לבצק:

1 כוס מים

1/3 כפית סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה

1 כוס קמח

4 ביצים

 

למלית:

300 גרם גבינה לבנה לאפייה

1 כף אבקת סוכר

2 כפות תמצית וניל איכותית


(צילום: אבי כהן)

 

אופן ההכנה:

  1. המלית: מערבבים היטב את כל החומרים ומעבירים לשק זילוף.
  2. הפחזניות: מרתיחים בסיר מים, סוכר, מלח וחמאה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב (לא מסירים מהאש) עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  3. מסירים מהאש וממשיכים ללוש את הבצק עם מיקסר.
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת, אחת) וממשיכים ללוש עד קבלת בצק מבריק ודליל.
  5. מזליפים את הבצק בגודל הרצוי על תבנית עם נייר אפייה, כך שיהיה בין הפחזניות רווח.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 20 דקות.
  7. פותחים את דלת התנור מעט ואופים כ-3 דקות נוספות.
  8. מצננים וממלאים הפחזניות במלית הגבינה, מפזרים מעט אבקת סוכר על הפחזניות ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קשה להפסיק לאכול. פחזניות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים