שתף קטע נבחר

לגבר: איך ליהנות מסקס טוב גם אחרי גיל 50

גברים בגיל המעבר עלולים להיכנס לדיכאון בעקבות ירידה בחשק המיני ואפילו לעזוב את הבית כדי לחפש אישה שתגרום להם להרגיש מיניים יותר. מצד שני, ישנם גברים שדווקא יהנו ממיניות משודרגת בבית. הסקסולוג ד"ר דניאל דריי מסביר איך להנות מגיל המעבר

כולנו יודעים על קיומו של גיל מעבר בקרב נשים, אולם אנחנו כמעט ולא מודעים לעובדה שגיל המעבר "תוקף" גם גברים. חוסר המודעות נעוץ בכך, שבעוד בנשים התסמינים מוחצנים וברורים מאוד, ויש נקודת ציון מוגדרת, שבאה לידי ביטוי בהפסקת הווסת, בקרב הגברים התסמינים נסתרים והדרגתיים יותר.

 

עד לפני עשר שנים לא ידעו לקרוא בשם לתופעה שבה גברים חשים דכדוך לאורך זמן, מלווה בחוסר סבלנות, עצבנות ובוודאי בעיות שינה, חשק מיני וזקפה. אולי מפני שגברים לא אוהבים לדבר על מה שבאמת כואב. מדובר על גברים בריאים בדרך כלל, שיכולים להתחיל לסבול מסימפטומים אפילו כבר בגיל 40, אבל ברוב המקרים מסביב גיל 50 ובהמשך בוודאי.

 

גיל הזהב של המיניות

סביב גיל 50 גברים נוטים להסתכל לאחור ולחשוב "מה עשיתי עד היום בחיים שלי? מה בניתי גם מבחינה זוגית-משפחתית וגם מבחינה מקצועית ואיך שמרתי על עצמי?" התוצאה יכולה להיות מספקת. כשגבר שמרגיש שעשה טוב בבחירת בת הזוג שלו ועדיין מוצא אותה מושכת וגם ידע לשמור על עצמו, אז יכולה להתחיל תקופה טובה לזוגיות. גיל הזהב של המיניות. הילדים כבר יצאו מהבית. אין דאגות כלכליות מיוחדות.

 

דווקא אז, כאמור, יכולים להופיע שינויים פיסיים ומיניים שאם לא מכירים אותם הם יכולים להדאיג: ירידה בכוח הפיסי, ירידה בתאבון המיני וביכולות המיניות, זקפה שמתקשה להופיע, זקפת בוקר שנעלמת, עצבנות, דיכאון קל, הפרעות שינה. הסימנים האלו קשורים לשינויים הורמונליים בדם, הכוללים בעיקר ירידה ברמה של הטסטוסטרון החופשי. כל הסימנים הללו הפיכים עם הטיפול המתאים.

 

יש לזכור שהזדקנות אינה מחלה, אלא מצב שונה של הגוף הדורש טיפול. כמו עם רכב, קיבלנו תקופת אחריות מהיצרן. לגבי הגוף שלנו יש לנו אחריות עד גיל 50. מעבר לכך ובשנים הבאות, צריך לשמור ולטפל בגוף שלנו. בתחילת הטיפול מבררים על ידי בדיקת דם את המצב ההורמונלי ומתקנים במתן טסטוסטרון לגוף בכמה דרכים שונות לפי הצורך.

 

דיכאון המעבר

לעומת הגבר שיכול להסתכל ולסכם את הישגיו בסיפוק בהגיעו לגיל 50, כשגבר מוצא את עצמו בירידה בשני התחומים שהיו חשובים לו לאורך כל חייו - מקצועית ומינית, הוא יכול להיכנס לדיכאון הגורם לו להתנהג בצורה מוזרה לכל סביבתו. הוא עלול לעזוב את בת הזוג שלו שכבר לא מסתכלת עליו כגבר כדי ללכת עם אישה אחרת שמסתכלת עליו בצורה מינית ויכולה לתת לו את התחושה שהוא יכול להתחיל מחדש את הכול.

 

אז מדובר על גיל "המעבר" של הגבר, שעובר לבית אחר. הרבה פעמים אני פוגש גברים הולכים מתסכול לתסכול עם בנות זוג חדשות, שמנסים להוכיח לעצמם שהם יכולים עדיין לפתות. והפחד הולך וגובר, האם אהיה מסוגל לספק מינית בחורה יותר צעירה? גבר יכול גם למצוא את עצמו עדיין במצב "שמור טוב" עם בת זוג שזלזלה בעצמה ולא מושכת אותו או שלא התרגלה להצלחה שלו ונשארה פשוטה מדי למצב החדש שלו. יש פה כמובן פוטנציאל למתח זוגי.

 

גם מבחינה מקצועית, אם גבר לא מוצא את עצמו במצב טוב בגיל 50 הוא יכול להיכנס למצב של פאניקה, מפני שלא נשאר לו זמן כדי לתקן ויכול לטבוע בים של חרטות על כל מה שהוא לא יצליח ועל כל הטעויות שעשה בחייו. חשוב להכין את גיל 60 כבר מגיל 50 מבחינה פסיכולוגית וזוגית ולדעת שאין באמת גבול למיניות של גבר, לפחות מבחינת הגיל. לטפל בעצמנו היום כדי לחיות טוב יותר מחר.

 

אפשר להתגבר על הדכדוך

ברור שבמצב נפשי ואישי שלילי ההופעה של סימני הידרדרות של היכולות המיניות של הגבר, של הגבריות שלו, מחמירה ומחזקת עוד יותר את התחושה.

 

דעה קדומה נפוצה ומוטעית גורסת שאין מה לעשות, ואי אפשר לטפל בבעיה. גברים ואף רופאים רבים גורסים ש"זה הגיל" ואין לבעיה הזו פתרון. הגישה הזו מוטעית. ניתן לטפל בבעיות גיל המעבר בקרב גברים, בדיוק כפי שמטפלים בבעיה המקבילה אצל נשים.

 

הבעיה פתירה לחלוטין. הגברים שמגיעים לייעוץ אצל רופא סקסולוג מלאי ספקות, ולרוב הם בשוק מהתוצאות שמחזירות אותם כמה שנים לאחור. הטיפול פשוט ביותר וכולל מספר מרכיבים:

 

  • טיפול הורמונלי להשלמת רמות הטסטוסטרון, בזריקות או בג'ל. בצורה זמנית ברוב המקרים או לטווח יותר רחוק.

 

  • תמיכה נפשית: גברים רבים מאבדים את ביטחונם העצמי והמיני ונכנסים לחרדת ביצוע. חשוב לטפל בבעיה, כדי שלא להחמיר את הבעיות במיטה. לפעמים התמיכה יכולה גם לכלול טיפול בתרופות מהמשפחה של PDE5 כגון סיאליס, לוויטרה או וויאגרה כדי להתגבר על חרדת הביצוע שנוספה לירידה ברמה של הטסטוסטרון החופשי.

 

  • במקרים רבים מומלץ אבל זה לא חובה - גם טיפול זוגי. הרבה פעמים גם האישה מצויה בגיל המעבר, והרי היא עצמה חלק אינטגראלי מההצלחה או הכישלון במיטה, ולכן צריך להקדיש תשומת לב גם לה.

 

תופעת גיל המעבר פוקדת 100% מהגברים. כל הגברים סובלים מירידה כזו או אחרת בחשק המיני. בקרב 20% מהגברים, קיימת ירידה חדה ברמות הטסטוסטרון, ולכן התסמינים יבואו אצלם לידי ביטוי בצורה בולטת יותר.

 

לטיפול צריך להגיע עם בדיקת דם עדכנית ובה הערכים הבאים:

  • FREE TESTOSTERONE
  • BIOAVAILABLE TESTOSTERONE
  • TOTAL TESTOSTERONE
  • PSA
  • PROLACTINE
  • TSH
  • DHEA-S

 

בניגוד לדעה קדומה וגם כדי להצדיק את התלמוד שנכתב בו "משביעו רעב ומרעיבו שבע..." ככל שגבר מקיים יותר יחסי מין קרובים וסדירים וככל שהוא פעיל ללא לחץ ועם אותה פרטנרית כך הוא עתיד פחות להיפגע מתופעות גיל המעבר. וכל מקור של לחץ, פיזי או נפשי, כולל הפסקה ארוכה ביחסי מין, עלול לזרז או לגרום לסימפטומים של גיל המעבר.

 

  • ד"ר דניאל דריי הוא סקסולוג ומטפל ביחידים ובזוגות. ניתן לשלוח שאלות למערכת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
שינויים פיזיים ומיניים. אחרי 50
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים