שתף קטע נבחר

בועז יונה חוזר לארץ; הקונים: שישלם את המחיר

רוכשי הדירות בפרויקט חפציבה בנתניה מרוצים מכך שיוסגר לישראל ויועמד לדין, אך חוששים מעונש קל שהוא עשוי לקבל. "אנחנו מקווים שבית המשפט יראה מול עיניו את הרוכשים שנפגעו ואת ילדיהם, ולא כמה שיונה יהיה מסכן בכלא", אמרה אחת הרוכשות

חוקרי משטרה יביאו היום (ב') לארץ את מנכ"ל חברת חפציבה לשעבר, בועז יונה, שנמלט מהארץ בעקבות קריסת החברה - רוכשי הדירות, שחלקם איבדו את כל כספם מרוצים. "יש סיפוק מכך שמי שגרם ל-4,000 משפחות עוול ונזק לא נח בווילה בחו"ל, והוא מגיע לארץ לשלם את המחיר", אמר אחד הרוכשים.

 

יונה יחזור לישראל, לאחר תהליך הסגרה ארוך. הוא נעצר בסוף חודש אוגוסט אשתקד באיטליה, וכבר אז ביקשה ישראל להחזירו לארץ. המטוס ובו יונה וחוקרי המשטרה צפוי לנחות בנתב"ג ב-17:00. משם הוא יובא בניידת למשרדי יאח"ה בבת-ים לחקירה. בשעות הלילה הוא אמור לשהות בבית המעצר באבו-כביר.

במשטרה נערכו לאפשרות שרוכשי הדירות יבקשו להפגין בעקבות הגעתו של יונה לארץ. ביום שלישי תבקש המשטרה להאריך את מעצרו בבית משפט השלום בתל-אביב.

 

הרוכשים המתינו תשעה חודשים לשובו לארץ. בנתניה בנתה חברת חפציבה שני רבי קומות ברחוב האלונים בשכונת קריית השרון. כאשר התפוצצה הפרשה חלק מהרוכשים שרכשו דירה בבניין הראשון, שהיה בשלבי סיום, פלשו לדירות שרכשו - למרות המאבטחים ומחסומי הברזל שהוצבו בפתחי הדירות, והם נאלצו לשהות בדירה ללא מים וחשמל. לעומת זאת, הבניין השני היה עדין רחוק מסיום ואיכלוס. עשרות הרוכשים מצאו את עצמם ללא בית וללא הכסף ששילמו לחברה.

 

"שייכנס לכלא ושיזרקו את המפתח"

השבוע החלו שוב העבודות בבניין השני, לאחר שהרוכשים, כונס הנכסים והבנקים הגיעו להסדר. עו"ד אליאב וגיף, אחד מרוכשי הדירות, אמר כי הוא היה אמור להיכנס לדירה החדשה כבר במאי 2007. אך במקרה הטוב הוא יעבור לדירה החדשה בעוד שבעה חודשים, כשהעבודה בבניין תסתיים. 

 

עו"ד וגיף אמר כי הוא מצפה שיונה יקבל עונש חמור. "שלא ישכחו שיש 4,000 משפחות מחוסרות דיור. שישלם על מה שעשה במאסר ארוך. קשה לי להאמין שנקבל באיזה שלב פיצוי, כי לו ולמשפחה שלו קשה להיפרד מהכסף. הוא לא יכול לבוא ולהגיד טעיתי, אסור היה לו להמר עם הכסף ששילמו הרוכשים. פה לא מדובר בטעות, מדובר במעשים שנעשו בזדון ועל זה הוא צריך לשלם את המחיר".

 

לעומת אליאב, אחיו שרכש דירה בבניין הראשון נכנס אליו ולמזלו הוא מתגורר בדירה כבר כמה חודשים.  אבל יש דיירים אחרים בבניין שאוכלס שעדין כועסים: "יש הרבה דברים בדירה שהיינו צריכים להשלים מכספנו. אפילו את פסי ברזל שהחברה ריתכה כדי למנוע פלישה, היינו צריכים להוריד בעצמנו. ואיפה כל הדברים שהבטיחו לנו - כמו ג'ימבורי, חדר כושר? כל השטחים הציבוריים בבניין לא מושלמים ומה עם שנת בדק? על מה שהוא עשה לנו הוא צריך לשלם".

 

דיירת אחרת אמרה כי לעולם לא תסלח ליונה. "זה אחד הסיוטים הקשים שהיו לי בחיים. איפה הלילות שישבנו בבית והיינו בחרדה שהנה באים 'גורילות' ומפנים אותנו?

איפה הימים שחיינו בלי מים וחשמל? איפה הטראומה שהילדים עברו? הם הרי הרגישו שיש בעיות. מצידי שיכניסו אותו לכלא ויזרקו את המפתח, שירקב שם - כי הוא ידע שהוא הולך לקרוס ולהמשיך לקחת כסף מהרוכשים".

 

כל הדיירים רוצים לראות את יונה בכלא הרבה שנים, אבל הם חוששים מדבר אחד. "אנחנו מפחדים שהוא יעמוד לדין ובית המשפט יטיל עליו עונש קל, כי מדובר בבן למשפחה מקושרת. אנחנו מקווים שבית המשפט יראה מול עיניו את הרוכשים שנפגעו ואת ילדיהם ולא כמה שיונה יהיה מסכן בכלא".

 

ממשרד יחסי הציבור ששכר יונה, נמסר: "התמוטטת חברת חפציבה היא טרגדיה קשה בה נפגעו אנשים רבים. בועז יונה ואביו ביקשו סליחה מהנפגעים, אך ברור גם להם שסליחה לא פותרת את הקשיים והנזקים שנגרמו. יש לזכור כי מדובר בכישלון עסקי, לא בגניבה לכיסו של בועז יונה או מישהו אחר. המשפחה הפסידה את כל רכושה במאמציה למנוע את הקריסה שהחלה עם החלטת בג"ץ להקפיא הבנייה של 1,500 דירות בקריית ספר שבמודיעין והמשיכה במלחמת לבנון השנייה ששיתקה מכירת מאות דירות. בועז יונה אמר לא פעם שעליו לתת את הדין על מה שקרה. נותר רק לקוות ששובו לארץ בה גדל ובה בתו משרתת בצבא תסייע לסיום מצוקתם של אותם דיירים, אנשי המקטע השלישי, שנותרו עדיין ללא פיתרון "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בועז יונה. יובא לישראל
באדיבות חדשות ערוץ 2
בניין שבנתה חפציבה בנתניה
צילום: רענן בן צור
מומלצים