שתף קטע נבחר

שעיר ונדיר: גור נמר שלג נולד בגן החיות בציריך

האם דשמיליה ניצלה מציד בלתי חוקי בקירגיסטאן, האב ווילי הגיע מגן חיות באסטוניה - והשניים הביאו לעולם את הזאטוט אינדיבר, תוספת חשובה לאוכלוסיית נמרי השלג, מין נדיר בסכנת הכחדה. "הם מגלים כישורי הורות וטיפול מצוינים", מתמוגגים המטפלים

עשרות נמרי שלג נולדו בגן החיות של ציריך , אבל אינדיבר (Indeever) - השעיר הנדיר שבא לעולם בחודש אפריל האחרון - אינו מתקבל בשוויון נפש. "יש לנו היסטוריה רבת שנים בהגדלת אוכלוסיית נמרי השלג העולמית, וכיום חיים בגן שלושה נמרים כאלה", אומר ל-ynet רוברט זינג, אוצר זואלוגי בגן החיות בציריך. "עד עתה, שניהם מגלים כישורי הורות וטיפול מצוינים. מדובר באתגר לא פשוט, במיוחד במקרה של אינדיבר, שהוא שובב לא קטן".
 
הוריו של הזאטוט השובב הם האם דשמיליה (Dshamilja), שהובאה מקירגיסטאן, והאב ווילי, יליד גן חיות באסטוניה. "אינדיבר הוא גור חזק ובריא. מהרגע הראשון שהוא יצא מחוץ לתא הפנימי בו חיה המשפחה כולה, הוא הקסים את כולנו ואת המבקרים בגן", זינג מתמוגג. "רק לפני כשבועיים אינדיבר פגש לראשונה בבני אדם, לאחר שקיבל חיסונים ראשונים נגד מחלות נפוצות בקרב חתולים. אז, למעשה, גם גילינו שהוא זכר".  
 
צילום: Zoo Zürich

 

  • לחצו כאן לגלריית התמונות של משפחת נמרי השלג

 

 

את דשמיליה, אמו של אינדיבר, לכדו בשנת 2000 ציידים בלתי חוקיים בקירגיסטאן. היא איבדה חלק מכף רגלה הימנית האחורית וכשנמצאה, מצבה היה קשה. לאחר תהליך שיקום ממושך בגרמניה היא הועברה לגן החיות בציריך - ובארבע השנים האחרונות המליטה שלושה גורים. "ווילי בן השלוש הגיע אלינו מגן חיות באסטוניה במטרה להתרבות עם דשמיליה", זינג מוסיף. "בתחילת השנה הבחנו שהם החלו להזדווג ואחרי שלושה שבועות כבר קיבלנו אישור על ההיריון. לקראת תום תקופת ההיריון", הוא נזכר בחיוך, "אפילו הצלחנו להבחין בבטן קטנה שדשמיליה הצמיחה" .

 

גן החיות של ציריך הוא אחד מכ-150 גנים בעולם בהם פועלת תוכנית רבייה עולמית, שמטרתה להציל את נמרי השלג מסכנת הכחדה. "כבר בשנת 1929 הובא אלינו זוג נמרי השלג הראשון ובמהלך עשרות השנים, העמדנו יותר מ-50

גורים חדשים. חלקם הושבו לטבע ואחרים הועברו לגרעיני רבייה ברחבי העולם", מעיד זינג. להערכתו, אינדיבר יישאר בגן החיות עד שיהיה בן שנה וחצי, ואז יועבר לגן חיות אחר למטרות רבייה. 

 

נמר השלג נפוץ במדבריות מרכז אסיה ובמישורי היבשת, ונוהג לשהות באזורים הרריים שגובהם עולה על 5,500 מטר. לפי ההערכות, מספרם של נמרי השלג בטבע עומד על 3,500 עד 7,000 בלבד, והם נחשבים לבעלי-חיים הנתונים בסכנת הכחדה ממשית, בדומה לדובי הפנדה ולתתי-מיני הטיגריס. אחת הסיבות להיכחדות המין הוא סחר בעורות ובפרוות הנמרים שנמכרים בשוק השחור בעשרות אלפי דולרים. איום נוסף על עתידם הם רועי צאן ההורגים בהם לאחר שהם תוקפים את עדריהם. 
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
צילום: AP
צילום: Zoo Zürich
מומלצים