שתף קטע נבחר

בכיר אירופי: סוריה עדיין מסתייגת משיחות ישירות

בעקבות הדיווחים על סבב שיחות שלישי בין ישראל לסוריה בתיווך טורקי, אמר ראש המשלחת של הנציבות האירופית בישראל כי הוא מתרשם ששני סבבי השיחות הקודמים היו טובים. עם זאת, הוא לא סבור כי יש ללחוץ על הצדדים "רק כדי שתהיה לחיצת יד ביניהם"

"אני מתרשם שישראל לא תתנגד להיכנס לתהליך של שיחות ישירות עם דמשק, אבל מעריך שיש עדיין הסתייגויות בצד הסורי" - כך אמר הבוקר (יום ב') ראש המשלחת של הנציבות האירופית בישראל, השגריר רמירו סיבריאן-אוזל. מוקדם יותר דווח, כי ישראל וסוריה נערכות לקיים בראשית יולי סיבוב שלישי של משא ומתן בלתי ישיר בטורקיה.

 

השגריר סיבריאן-אוזל אמר בשיחה עם עיתונאים בירושלים, כי "המגעים הבלתי ישירים בן ישראל לסוריה חודשו ולהתרשמותי שני הסבבים שנערכו בתיווך טורקי היו טובים ומתוכננים שני סבבים נוספים".

 

הוא התרשם שבצד הסורי יש הסתייגויות ומסיבה זו סבור שלא תיערך פגישה בארבע עיניים בין ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לנשיא סוריה, בשאר אסד, במהלך כינוס "האיחוד הים תיכוני" שייערך בפריס בעוד שבועיים. "איני חושב שצריך ללחוץ על שני הצדדים רק כדי שתהיה לחיצת יד ביניהם", אמר.

 

בכינוס בפריז יושק רשמית האיחוד הים תיכוני. בכינוס צפויים להשתתף כל מנהיגי מדינות האיחוד האירופי - וכן ראשי מדינות שחופיהן גובלים בים התיכון, בהן ישראל, תשע מדינות ערב,מדינות הבלקן כגון אלבניה, מונטנגו ,קרואטיה, וטורקיה. לדברי השגריר, שילובן של מדינות הבלקן באיחוד עשוי לגרום לישראל להרגיש יותר בנוח ופחות מבודדת.

 

בעניין התהליך המדיני עם הפלסטינים הביע השגריר תקווה שהליך העברת האחריות הביטחונית מצה"ל לפלסטינים יתבצע במהירות רבה יותר. "בישראל מבינים שיש להעביר את האחריות הביטחונית לצד הפלסטיני, אך התהליך הזה מתקדם בקצב איטי מדי, למרות מאמצי הקהילה הבינלאומית. כדי להתקדם לעבר מדינה פלסטינית החיה בשלום לצד ישראל יש צורך להאיץ את התהליך".

 

השגריר הוסיף כי היה שמח לראות הפגנת איפוק גדולה יותר מצדו של צה"ל בנוגע לפעילות בגדה המערבית, המשך הסרת המחסומים והצבת פקידי מכס פלסטינים במעבר גשר אלנבי.

"גם הקוורטט וגם נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי דרשו להסיר את המחסומים ולהקפיא את ההתנחלויות. אני יודע שזה קשה, אבל כמו שסרקוזי אמר, ישראל היא מדינה חזקה והיא צריכה להיות נדיבה בתחום הזה. אני משוכנע שזה יזרים מומנטום לתהליך", אמר.

 

סיבריאן-אוזל אמר כי האיחוד האירופי בירך על הסכם הרגיעה שהושג בעזה. "אנחנו יודעים שחייבים שהמצב בעזה יירגע, שהוא המפתח להתקדמות בתהליך השלום. השלב השני הוא השגת שחרורו של החייל החטוף גלעד שליט במשא ומתן תמורת שחרור אסירים פלסטינים ופריסת המשקיפים האירופים במעבר רפיח. אני מקווה שההסכם יכובד על ידי כל הצדדים ושתהיה התקדמות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא סוריה אסד
צילום: AFP
רה"מ אולמרט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים