שתף קטע נבחר

הודו מציגה: חירבנת? הרווחת!

עסק משתלם: פרנסי העיירה הקטנה מוסירי שבדרום הודו החליטו לחנך את התושבים להגיינה אישית בעשיית צרכיהם. רשת הטלוויזיה האמריקנית CNN דיווחה כי התושבים החלו לקבל תשלום עבור שימוש בשירותים האקולוגיים המיוחדים שנבנו בעיירה. 

 

לא מדובר בסכום גבוה, 14 סנט לחודש בסך הכול, אך עבור המקומים מדובר בתוספת שכר משמעותית עבור מאמץ קצר ולא גדול במיוחד. האזרחים מקבלים שתי כרטיסיות שאמורות להספיק לחודש, וכשתוקפן של אלה פג - מקבלים האזרחים את כספם. "חישבנו שאדם צריך להתפנות פעמיים ביום בממוצע, כך שאנשים שבאים שלוש או ארבע פעמים ביום אנו שולחים לרופא ולא משלמים", אמר הוגה הרעיון מארטי סובורמאן.

 

התוכנית, שזכתה לתמיכת ממשלת הודו, משרתת שתי מטרות: ראשית - היא מעודדת אנשים לנטוש את ההרגל הקמאי של עשיית הצרכים בשטח, דבר שעלול להוביל למחלות. שנית - הרשויות מעוניינות לעשות שימוש בצרכים על מנת לחקור את יעילותו כדשן.

 

"אנו מעודדים אנשים להכיר ביתרונות של עשיית הצרכים. השתן שייאסף יילקח לשדות אורז והצואה תהפוך לתוך חודשים לדשן. אנו משתמשים בתאים מיוחדים לאיסוף צואה ובשנה הבאה נוכל למכור שתן לחוואים כזבל אורגני. כולנו מרוויחים מכך", הוסיף סובורמאן. לדבריו, במוסירי לבדה משתמשים מדי יום כ-150 בני אדם בשירותים האקולוגיים.

 

ארגוני סיוע מעריכים כי ליותר מ-330 מיליון בני אדם בהודו אין גישה למתקנים סניטריים. בעיירה מוסירי עצמה מטילים מרבית התושבים את מימיהם בנהרות - דבר שגורם לעליית החשש להידבקות ממחלות זיהומיות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שירותים ציבוריים (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים