שתף קטע נבחר

יפה היא לא

רגע לפני שתוכנית הריאליטי "היפה והחנון" יוצאת לדרך, תפסנו ארבעה מהמשתתפים לשיחה על המפגש בין העולמות המנוגדים, ההתמודדות עם הסטיגמות והרגעים המביכים והמשפילים

אין ספק שאנשים המשתתפים בתוכניות ריאליטי מבקשים בעיקר להיראות, אבל בדרך כלל, הם לא מבקשים להיראות טפשים - מה שקרה לבנות ב"יפה והחנון", תוכנית הריאליטי החדשה של ערוץ 10 שמצוותת בנות יפות עם בנים חכמים ולא מאוד סוציאליים, ואוכפת עליהם להכיר בקיומם אחת של השני. גם לבנים של התוכנית – "החנונים" – לא היה קל בכלל. אמנם הם הגיעו לתוכנית בה הם רואים בנות יפות ונראים חכמים, אבל להיראות חכם מול בנות יפות זו משימה כמעט בלתי אפשרית עבורם.


"היפה והחנון".  עולמות מתנגשים (צילומים: יוסי צבקר)

 

המפגש הראשון בין היפות והחנונים היה התנגשות בין שני עולמות. למרות שהמושג חנונים אמור היה להעלם בתום התיכון, גם בגילאי ה-20 אין יותר שקופים בעיני בנות יפות מבנים "חנונים". ולא סתם חנונים - מגה-חנונים, כאלה שמעזים להסתובב בעולם בשיער לא מסודר ולהסתגר במעבדות בטכניון.

 

"באותו רגע, את לא יודעת מי יהיו הגיקים האלה. זה סוג של אשליה, את חושבת שהם לא יהיו עד כדי כך.... כאלה!" אומרת ליסה מל, בת 19. לליסה לא ממש אכפת שהיא תויגה בקטגוריית הבנות היפות והלא מאוד חכמות. ליסה היא בורה מרצון, או בעלת "תחומי עניין אחרים", כפי שמגדיר אותה אחד החנונים.

 

"אולי לא למדנו היסטוריה וגיאוגרפיה ממש לעומק, אבל יש לנו ידע כללי בסיסי, דברים אחרים שהם לא בהכרח מספרים או מתמטיקה".


ליסה מל. לא חשבה שהם יהיו כל כך "כאלה!"

 

דניאל רוט, בת 21 מתל-אביב, לא חושבת כמוה. לדעתה, שום תוכנית או מניפולציית עריכה לא תעשה ממנה טיפשה. ואכן, היא לא צריכה להתאמץ כדי להוכיח את זה. אז למה הגיעה לתוכנית כזאת?

 

"רציתי לשים את הקליעה על המפה", היא מכריזה. דניאל היא אלופת הארץ בקליעה שאספה גם לא מעט מדליות בינלאומיות. "כולם ידעו עכשיו על הענף", היא אומרת בשמחה. "וחוץ מזה, אני סוג של טום בוי, רציתי לשנות אווירה מהתחרויות והאימונים, ללכת לתחרות מסוג אחר, ולשבור את הסטיגמה שספורטאיות הן גבריות".

 

אבל התוכנית מניחה אותך במשבצת מגבילה אחרת - על גבול הטיפשות, או הבורות מרצון.

 

דניאל: "אני לא חושבת שבחורה שנמצאת תשע שנים בנבחרת ישראל ומייצגת את המדינה, אפשר להגיד עליה שהיא סתומה או מפונקת. כמה שלא ינסו להדביק לי את סטיגמת הצפונבונית - אני האחרונה שאפשר להגיד עליה שהיא יפה ומטומטמת".

 

אבל נכנסת לתוכנית שמציגה אותך כך.

 

"כולנו ידענו לאן אנחנו באים. ראינו את הגרסה האמריקנית. ברור שדברים מוצאים מפרופורציה, בהתאם לעריכה ולנסיבות. אז יכול להיות שיהיו קטעים שנצא פחות אינטליגנטיות" .


דניאל  רוט. ממש לא יפה ומטומטמת

 

כמובן שגם מחנה החנונים לא יישאר בלתי מיוצג בראיון הזה. נמרוד רייס, 25, הייטיקיסט ומכור למשחקי רשת מרמת גן, מספר על המפגש המסנוור עם בנות מעולם אחר.

 

"זה שוק בהתחלה. מגיע אליך בנאדם מזן שלא פגשת מעולם. בנאדם עם ארבעים וכמה זוגות נעליים", הוא מספר על בת זוגו בתוכנית. "זה יותר מכל זוגות הנעליים שהיו לי בחיים. היא הגיעה עם מזוודה ומוציאה ממנה נעליים ועוד נעליים ועוד נעליים. או הארון בגדים – עזרתי לה למלא אותו, ואני קולט שנשאר לי קטעון קטנטן. אני לא מבין, מה עושים עם כל כך הרבה בגדים? והם לא נראים כמו בגדים בכלל - עם שרשרת מאחור שמתחברת לחוט מקדימה".


נמרוד רייס. לא מבין את כל הבגדים האלה

 

אדם פרחי, בן 22 מהרצליה, שמנגן כל יום 37 דקות בדיוק על הפסנתר ומעולם לא נישק בחורה, יודע בדיוק למה נרשם לתוכנית. "משלוש סיבות עיקריות", הוא מטעים. "האחת: סוג של חוויה טלוויזיונית. השנייה: חוויה חד פעמית. ומעבר לזה, צורת החיים שלי די שונה מצורת החיים של בני הגיל שלי. רציתי לבוא ולבדוק דברים שאומרים לי כל הזמן ואני לא מייחס להם חשיבות".

 

מי אומר לך?

 

"ההורים שלי, לפני חמש שנים הם היו אומרים לי למה אתה לא יוצא וככה וככה. והם לא הבינו שזה לא נובע מאילוץ, זה נובע מבחירה. הרבה פעמים כשרואים אנשים שמתבודדים בצד ההנחה הבסיסית היא שזה מה שנגזר עליהם. אבל אני שלם עם עצמי. לא המציאות גוזרת עלי את זה".

 

בכל זאת, אחת המטרות המוצהרות של התוכנית היא להעביר אותך שינוי.

 

"לא באתי לעבור שינוי. הבנתי שזו אחת המטרות רק אחרי שכבר הייתי בפנים".

 

נמרוד, עברת שינוי?

 

"חודש וחצי זה לא זמן מספיק להשתנות, אבל כן לקחתי את חברה שלי לקניון אחרי התוכנית, ואני שונא קניונים".

 

אתגרים מותאמים אישית

אז לא הפריע להם להיות מקוטלגים כחנונים או יפות, אבל כן הפריע להם הנפילה הקשה לבריכה הרדודה של הריאליטי, כשעברו בתחילת הצילומים אבחון פסיכולוגי מזורז מול המצלמות. אל הבנות הופנו שאלות ידע, הבנים התבקשו לחבק בובה. ליסה חשבה שאוטוריטה זה אוטו של ריטה, ואדם סירב לחבק את הבובה בתואנה שחיבוק זו מוסכמה חברתית שהוא לא מוכן לשתף איתה פעולה. מגדול החנונים ועד המחומצנת ביפות שרר קונצנזוס – זו היתה חוויה מביכה ומשפילה.

 

"אני חושבת שפסיכולוג שבא ומאבחן אותך בשתי שניות זה משהו אידיוטי", אומרת דניאל. "אני ספורטאית, אני עובדת עם פסיכולוג ספורט כבר שנים, והוא עדיין לא סיים לאבחן אותי, רק בספורט. אז לאבחן אדם פסיכולוגית בכמה דקות, לדעתי זה טלוויזיוני בלבד".

 

מה היה מביך, האבחון עצמו או השאלות?

 

דניאל: "האופן בו השאלות הוצגו. את לוקחת משהו שהוא נורא אישי לכל אחד – אצל הבנות זה הלימודים, ואצל הבנים זה נשים - ומציגה את זה באופן בולט. אצל הגברים דרך בובה ואצל הנשים דרך שאלות בחשבון, וכולם יודעים שעושים מאיתנו צחוק".

 

אדם, אתה סירבת לחבק את הבובה.

 

"בסיטואציות המביכות לא פעלתי בניגוד לצו מצפוני, לכן לא הובכתי. אם היתה משימה שצריך להגיע אליה עם תחתונים, לא הייתי מוכן לזה ובאתי עם גופיה. אם הייתי מחבק את הבובה – הייתי מובך, אבל לא עשיתי את זה אז לא הובכתי".


אדם פרחי. לא מסתדר עם בובות

 

אדם: "הקטע עם הבובה העלה לכולם בתת מודע פרקים נשכחים של 'נשואים פלוס' של באד והבובה שלו. איך שלא מסתכלים על זה, זה נראה רע. אנשים חושבים שהחצנת הרגשות על ידי חיבוק זה הרגש וזה לא נכון. זה תוצר לוואי של הרגש האמיתי".

 

כולם בוכים בריאליטי. מה לגבייך?

 

"כן, בכיתי מקור. צילמנו בחורף. אחרי שבכיתי נתנו לי ללבוש מה שאני רוצה, שזה אומר חמש שכבות".

 

בית ספר לחיים

המבדק הפסיכולוגי היה רק יריית הפתיחה. הבנות והבנים נחלקו לזוגות ונדרשו לבצע משימות. לכל אורך התוכנית, הבנים התמודדו עם חששם ממגע, הופעה מול קהל ומהמין הנשי. הבנות התמודדו עם חששן מלשון, חיבור וחיסור.

 

נמרוד: "כל המשימות היו מלחיצות. למשל לשיר מול קהל, שזה מעלה לי את הדופק ל-200 בערך. ופתאום אתה עושה את זה ואומר לעצמך 'בואנה זה לא היה כזה נורא, ועשיתי את זה'. זה מחזק אותך".

 

ליסה: "אני למדתי את כל ההיסטוריה של מדינת ישראל".

 

מה למדת?

 

"המון. אני לא זוכרת עכשיו. שנפוליאון לא כבש את עכו. זה מאוד הפתיע אותי, כי הוא כבש את כל אירופה".

  

ואיך היחס שלך כלפי הבנים?

 

"אני מדברת עם כולם. כולם מקסימים וכיף לדבר איתם".

 

לפי דניאל, הבנות היו קצת פחות מקסימות. "יש בי גם יופי וגם תוכן, ולא היה מקום שבו לא התמודדתי עם קנאה והתנכלות", היא מספרת. "הבנים היו ונשארו מדהימים, מה שאני לא יכולה להגיד על הבנות".

 

ליסה: "כשיש בנות, תמיד יש בעיות".

 

מי יוצא טוב יותר, הבנים או הבנות?

 

דניאל: "אני חושבת שאנשים עם תוכן נשארים איתך ומלווים אותך הרבה יותר זמן, ואלה שבאמת נשארו חברי הטובים ביותר, זה בעיקר הבנים".

 

נמרוד: "כולנו בסך הכל דמויות בתוך מוצר שצריך לייצר כסף. זה הכל ומי שלא ידע את זה מראש הוא באמת מאוד נאיבי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קרן נתנזון
"היפה והחנון". לא היה קל
צילום: קרן נתנזון
לאתר ההטבות
מומלצים