שתף קטע נבחר

השוטר שלל רישיון שלא כחוק - הנהג יפוצה

השוטר לא הכיר את החוק ושלל את רישיונו של נהג שהסיע שלושה נוסעים בלי מלווה. בית המשפט קבע כי פעל שלא כחוק, החזיר את הרישיון לבעליו ופסק לו פיצוי של 7,500 שקל

בית המשפט לתביעות קטנות ברמלה פסק פיצוי של 7,500 שקל לנהג שרישיונו נשלל בניגוד לחוק. סיבת השלילה הייתה הסעת שלושה נוסעים ללא מלווה, לפי תקנה החלה על "נהג חדש". אלא שהנהג לא היה חדש כלל, למרות שעדיין לא מלאו לו 21 שנה.

 

מתיאור המקרה עולה כי הנהג נעצר לבדיקת רישיונות על-ידי שוטר תנועה בפברואר 2007, ובמכוניתו שלושה נוסעים. כשהבחין במספר הנוסעים ובגילו של הנהג, מתחת לגיל 21, רשם דו"ח ובו זימון למשפט ולשימוע אצל קצין משטרה. באותו שימוע הוחלט כי רישיונו ישלל מיידית ל-30 יום. אלא שהשוטרים לא היו מודעים לכך כי מספר שבועות קודם לכן, שונו תקנות התעבורה, לפיהן כל נהג בן 21 ומטה חייב במלווה להסעת יותר משני נוסעים. רק במהלך משפטו של הנהג, הובהר פתאום כי הסעיף שונה - חובת מלווה לנהג חדש בלי קשר לגילו - וכי הוא אינו אשם בעבירה, והמשפט בוטל.


המשטרה לא ידעה את התקנות - הנהג זוכה ויקבל פיצוי כספי (צילום אילוסטרציה: ירון ברנר)

 

לאחר זיכויו, החליט הנהג לתבוע את פרקליטות מחוז ת"א, בגין רשלנותה בטיפול בעניינו.

 

שופט בית המשפט לתביעות קטנות, זכריה ימיני, קבע כי יש צדק בתביעה, וכי המשטרה התרשלה בתפקודה במקרה. בהכרעת הדין כותב השופט כי "השוטר

אשר נתן לתובע את הדו"ח, ואשר הזמין אותו לשימוע, נהג בחוסר מיומנות ורשלנות. כאיש חוק, היה עליו לדעת כי החוק שונה וכי על התובע לא חל החוק".

 

והוא ממשיך: "כמו כן, מי שערך לתובע את השימוע היה צריך לדעת את הכללים הקבועים בסעיף לפיו מבקשים לפסול לתובע את הרישיון, והוא לא ידע אותם. חמור מכך", מסביר השופט, "היא העובדה כי כאשר התובע אמר לעורך השימוע כי 'לפי מיטב ידיעתי ביטלו את החוק הזה, ולא ידעתי שהחזירו אותו', לא בדק עורך השימוע שוב את החוק ולא נתן את ההחלטה בהתאם לחוק".

 

לאחר שהחליט כי מדובר אכן ברשלנות, ונוכח עוגמת הנפש שנגרמה לנהג, פסק השופט פיצוי - 7,500 שקל, בנוסף ל-300 שקל עבור הוצאות משפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צריך מלווה? רק אם אתה נהג חדש (אילוסטרציה)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים