שתף קטע נבחר

ומה אהרוני אומר?

חינן של המסעדות הסיניות לא סר, אומר אהרוני, פשוט היום יש המון אופציות, והסיניות הן רק חלק קטן מהסצינה וכך צריך שיהיה

ישראל אהרוני, מי שנחשב למייסד האוכל הסיני בישראל, מנבא שהקאמבק לא רחוק. אבי האומה בתחום האוכל הסיני, ומי שמזוהה אצלנו יותר מכל עם המטבח הזה, הוא השף ישראל אהרוני. את רזי הבישול הסיני למד אהרוני דווקא בטיוואן לפני 30 שנה, כשסין עוד היתה סגורה בפני ישראלים. בתחילת 1981 פתח את מסעדת "ין ינג" בשדרות רוטשילד בת"א. ההצלחה היתה כבירה. במשך שנים עמדה המסעדה על 100 אחוזי תפוסה בצהריים ובערב – תופעה נדירה בקנה מידה מסעדני מקומי.

  

"אוכל סיני פשוט מתאים לכולם‭,"‬ מנתח אהרוני, "סבתות, ילדים, צעירים, כל אחד מבני המשפחה ימצא מה לאכול. מי שאוהב מתוק ימצא את עצמו, ומי שאוהב חריף גם יקבל. אני לא רואה הרבה סבתות מתמודדות עם סושי, או עם טעמים אחרים מוזרים מהמטבח היפני. אבל אוכל סיני? זה קלף מנצח. הוא מספק קהל רחב מאוד.

  

"אם אפשר להצביע על המטבח העתיק ביותר בעולם, הרי זה המטבח הסיני, שממנו מושפעים כל המטבחים האסיאתיים. הוא מתקיים ברצף כבר ‭2,100‬ שנה. זה קצת מוזר לדבר על המטבח הסיני, כי יש בעצם עשרות סוגי מטבחים סיניים. סין גדולה פי שניים וחצי מכל אירופה, ככה שיש לה גוונים שונים מאוד באוכל. בלונדון יש בזמן האחרון מסעדות סיניות מדהימות, מעודכנות, מרובדות, ומעניינות, שמשחקות עם האוכל המסורתי. המון עיצוב, אווירה, טכניקות מערביות והגשה הייפית‭."‬

  

אז למה סר חינן אצלנו?

 

"זה לא שסר חינן. פשוט חזרנו לפרופורציות הנכונות. היום יש המון אופציות, והסיניות הן רק חלק קטן מהסצינה. כך צריך שיהיה. מצד שני, בשנתיים האחרונות האוכל הסיני חוזר בדלת הקדמית, במסעדות הפן אסיאתיות החדשות שנפתחו פה, כמו צפרה, זוזוברה וג'ירף. אני מברך על זה ובעד שיהיו כמה שיותר אופציות: מהנודלייה הכי פשוטה, ועד המסעדה הכי נוצצת".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים