שתף קטע נבחר

לתייר החסכן: ניו יורק בזול

לא קשה לעשות כיף בניו יורק, אבל לא בלתי אפשרי לעשות כיף בתפוח הגדול גם אם התקציב שלכם מזערי. ממוזיאונים בחינם ועד ארוחות בזול - כל העצות

נגיסה מהתפוח הגדול לא חייבת להיות יקרה במיוחד, בעיקר אם בוחרים להתנייע כמו ניו-יורקרים ברכבת התחתית, לאכול כמו ניו-יורקרים ברחוב ולראות את העיר כמו ניו-יורקרים, על ידי ביקור במקומות שפתוחים לקהל הרחב חינם אין כסף.

 

תחבורה

מחירו של כרטיס נסיעה ברכבת התחתית הוא כ-2.25 דולר. כרטיס מטרוכארד, המאפשר נסיעה חופשית ברכבת התחתית ובאוטובוסים עולה 8 דולר ליום או כ-27 דולר לשבוע.

 

מה לראות

סנטרל פארק הוא אתר חובה למבקרים בעיר, והכניסה אליו פתוחה לקהל הרחב. ניתן לתור בשבילי הפארק המפורסם באופן עצמאי, או להירשם לסיור חינמי מטעם אגודת הפארק, ה- Central Park Conservancy. קפיצה על הסחרחרה תעלה כ-2 דולר ועבור 8 דולר תוכלו לבקר את דובי הקוטב והפינגווינים שבגן החיות. מחירו של כרטיס לילדים בגילאי שלוש עד 12 הוא 3 דולר.


ירוק בחינם. הסנטרל פארק (צילום: AP) 

 

בפינת השדרה החמישית ורחוב 50 שוכן מרכז רוקפלר. הקומפלקס כולל גורד שחקים אלגנטי שנבנה בסגנון ארט-דקו בניינים מודרניים ותעלות גנים, ואת פסליהם של פרומתאוס ואטלס חייבים לראות באופן אישי, גם אם ראיתם אותם עשרות פעמים לפני כן, בטלוויזיה.

 

תחנת גרנד סנטרל (Grand Central), הממוקמת בפינת הרחובות 42 ופארק אווניו, בהחלט שווה ביקור. מבט אחד בקשתות הגבוהות, חלונות הכנסייה והתקרה המלכותית ותבינו מדוע היא נקראת Grand – ה"מפוארת".

  אם תמשיכו מערבה ברחוב 42, תמצאו עצמכם בכיכר טיימס, אבל כדי להעריך את יופיים האמיתי של אורות הניאון המפורסמים רצוי לחכות לרדת החשיכה. המקום הומה אדם בכל שעה, כך שאל דאגה – תהיו בטוחים לחלוטין.

 

רכבת מס' 1 תוביל אתכם למעבורת שתיקח אתכם לסטטן איילנד. השייט חינמי ומאפשר מבט מרהיב על פסל החירות וקו הרקיע של העיר, כמו גם על מפלי המים המלאכותיים של הנהר המזרחי. פרטים על נקודות תצפית אחרות ונסיעות מעבורת נוספות ניתן למצוא כאן

 

אפשרות נוספת לחוויה ניו-יורקית על המים היא שייט קייקים. The Downtown Boathouse מציע מגוון אפשרויות שייט חינמיות לאורך נהר ההדסון ועד לצידה המערבי של העיר, החל מה-13 באוקטובר.

 

כדי לראות את הנוף המשגע שיוצרים גורדי השחקים של מנהטן, פשוט טיילו לאורך גשר ברוקלין.


תחנת רכבת, אבל שווה. גרנד סנטרל (צילום: AP)

 

בידור להמונים

טלוויזיה

אוהבים את דייוויד לטרמן? סטיבן קולבר? אם אחת מתוכניות הבידור החביבות עליכם מצולמת בניו יורק, יתכן שתוכלו לצפות בשידור החי בחינם. פרטים כאן

 

תיאטרון

חלק מההצגות על במות ברודווי עורכות הגרלות ליליות לכרטיסים מוזלים, כאשר לעתים מוגרלים כרטיסי שורה ראשונה במחירים של כ-30 דולר (כ-114 שקלים) – עסקה מצוינת אם לוח הזמנים שלכם גמיש. לחילופין, נסו את TKTS שליד מלון מריוט, בשד' 46 מערב, בין ברודווי והשדרה השמינית, שם ניתן לרכוש כרטיסים להצגות בברודווי ואוף-ברודווי בהנחה של עד 50%.

 

הופעות ואירועים

רבים מהפארקים בעיר מציעים הופעות חינמיות בלילות אוגוסט. ערבי ספטמבר ואוקטובר משופעים בירידים ומצעדים, דוגמת ה-West Indian-American Day Parade, שנחגג כחלק מחג העבודה לאורך שדרת Eastern Parkway בברוקלין. חגיגות יום גילוי אמריקה – Columbus Day – לאורך השדרה החמישית במנהטן, כוללות מצעד המושך אליו פוליטיקאים וסלבריטאים רבים מדי שנה, ובין ה-11 ל-21 בספטמבר תוכלו לחזות ולהשתתף בפסטיבל סן ג'נארו – פסטיבל רחוב ססגוני לאורך רחוב מאלבורי שבשכונת איטליה הקטנה.

 

אמנות

רוב המוזיאונים בניו יורק מתהדרים בשעות ביקור חינמיות לקהל הרחב. הַגיעו מוקדם והיו מוכנים לתורים ארוכים – אתם הרי לא היחידים שמתיירים עם תקציב מוגבל.

 

המוזיאון לאמנות מודרנית – ה-MoMA – בפינת השדרה החמישית ורחוב 53, מאפשר כניסה חינם בימי שישי בין השעות ארבע אחר הצהריים לשמונה בערב; "הוויטני," מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית בפינת הרחובות מדיסון ו-75, מציע כרטיסי "שלם כפי יכולתך" מדי שישי, בין השעות שש לתשע בערב, ומוזיאון ברוקלין מאפשר כניסה חופשית בשבת הראשונה בכל חודש, מלבד ספטמבר, בין השעות חמש בערב ל-11 בלילה.


בואו ביום שישי. מוזיאון מומה (צילום: רויטרס)

 

ה-Met - מוזיאון המטרופוליטן לאמנות, הממוקם בצדו המזרחי של הסנטרל פארק, מציע "דמי כניסה מומלצים" של כ-20 דולר (כ-76 שקלים), אך אינכם חייבים לשלם את הסכום המלא. אל דאגה – הניו יורקרים עושים זאת כל הזמן. מוזיאון האינדיאנים הלאומי (National Museum of the American Indian) במנהטן התחתית, מאפשר כניסה חופשית לקהל הרחב כל הזמן ומציע מגוון תערוכות מרהיבות הכוללות פריטים עתיקים במגוון סגנונות לצד אמנות אינדיאנית מודרנית.

 

טיול רגלי

גלו את העיר דרך הרגליים. עלו על רכבת מס' 7 לשכונת ג'קסון הייטס כדי לספוג את המראות, הקולות והריחות של החנויות והמסעדות הלטיניות והאסיאתיות. טיילו לאורך רחוב 125 בהארלם וגלו את בתי הקפה המקסימים והפאבים האופנתיים ב-Lower East Side כמו את שפע חנויות המציאות באזור. אל תשכחו לבקר בקוני איילנד – התחנה האחרונה של רכבות D, F ו-Q בברוקלין. בקרו בטיילת המתפתלת לאורך החוף, או באחד ממתקני השעשועים בפארק, בעלות של 6-8 דולר (בין 22-30 שקלים) לכרטיס.

 

באתר Big Apple Greeter תוכלו למצוא הצעות לטיולים חינמיים מותאמים אישית. מדריכי הטיולים שלכם יהיו מתנדבים שאוהבים לחלוק את הידע שצברו על ניו יורק. בחרו בשכונה ספציפית או תנו להם להפתיע אתכם ולבחור את המסלול ותגלו פנינה עירונית שאולי הייתם מפספסים. רצוי להזמין סיור כחודש מראש.


מדריך פרטי בעיר הגדולה באמצעות הגריטרס (צילום: פול מרגוליס) 

 

אוכל, קדימה אוכל 

ארוחת בוקר חייבת לכלול בייגל וגבינת שמנת והיי – בלי ריבה על הבייגל! רצוי גם שלא לתהות מהו הערך הקלורי ולהתרכז בעובדה שלא תהיה רעבים שעות ארוכות אחרי הארוחה. בפינות רבות של העיר יש עגלות לממכר קפה ומאפה סבירים לחלוטין במחיר דולר בודד.

 

ארוחת צהריים זולה עשויה לכלול נקניקייה מעגלה, משולש פיצה או כריך מאחד המעדניות שבדרך. בחירה פופולרית נוספת היא אחת מעגלות ה"חלאל", שם תמצאו פלאפל, שווארמה ומעדנים מוכרים אחרים מהמזרח התיכון במחיר 5 דולר (כ-19 שקלים) או פחות.

 

מעדיפים לאכול בישיבה? נסו את Dawat בשדרה השלישית. המסעדה ההודית מפורסמת בזכות התפריט המשובח והשירות המצוין. נסו את הארוחות העסקיות ב-16 דולר (כ-60 שקלים).

 

ביקור בסופרמרקט יאפשר לכם לקנות עוף שלם, צלוי, במחיר של כ-10 דולר (כ-38 שקלים). הוסיפו כיכר לחם איטלקי, סלט מוכן מראש, בחרו בפארק הקרוב ביותר והרי לכם פיקניק מושלם לשניים. צ'יינהטאון מציעה מבחר גדול של מסעדות זולות ואתם חייבים לעצמכם ביקור ב-Joe's Shanghai שברחוב פֶל. ייתכן שתזדקקו למפה כדי למצוא את המסעדה, אבל הכיסנים שווים את המאמץ. נסו לבקר גם ב-Aura Thai בשדרה התשיעית, ליד רחוב 36. לקינוח בקרו בחנות של מקס ברנר בשדרה השנייה והזמינו מעדן של שישה טעמים ב-9 דולר (34 שקלים).


טעמי סין בצ'יינהטאון (צילום: נועם לוי) 

 

לילה טוב

אם אין לכם חברים או קרובי משפחה להתארח אצלם בזמן הטיול, נסו את מלון פוד, המציע חדרים במחירים של כ-200 דולר ללילה (כ-760 שקלים). לחילופין, העמידו פנים שיום ראשון הוא השישי החדש והזמינו חבילה ראשון-שני דרך NYC Sunday Stays בעלות נמוכה ב-20%-30% אחוזים מהמחיר הרגיל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בזכות הפסלים. מרכז רוקפלר
צילום: איי אף פי
צילום: MCT
בזכות המים. המעבורת לסטטן איילנד
צילום: MCT
מומלצים