לא משאירים פירור: טארט אפרסקים בציפוי שטרויזל
עונת האפרסקים בעיצומה, וזה הזמן המתאים להכניס אותם למטבח ולהכין מהם עוגות. הנה מתכון לטארט של אפרסקים בניחוח קינמון, בציפוי בשטרויזל - פירורי בצק מתוקים. קינוח מושלם לארוחת קיץ
טארט אפרסקים עם שטרויזל
מתכון של דלית גולן, קונדיטוריית "דליתה"
המרכיבים (לתבנית עגולה קוטר 26):
לבצק:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה
2 חלמונים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
2 כפות מים קרים
לשטרויזל:
100 גרם חמאה קרה
140 גרם סוכר
140 גרם קמח
לאפרסקים:
1 ק"ג אפרסקים צהובים חתוכים לשמיניות
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
הבצק: במעבד מזון שמים חמאה וסוכר ומעבדים למסה חלקה. מוסיפים קמח, חלמונים, מלח ומים ומעבדים עד להיווצרות בצק. מעבירים לשקית ניילון ומניחים במקרר לשעה.
כעבור שעה, מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ, מניחים בתבנית פאי, מעליה נייר אפייה ומעליו פולי שעועית.
אופים חצי אפייה כ-20 דקות בחום של 190 מעלות (הזמנים משתנים מתנור לתנור).
מלית אפסקים: מערבבים את כל המריבים.
שטרוייזל: מערבבים את החמאה והסוכר במעבד מזון ומוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת פירורים (במעבד מזון או במיקסר).
הרכבת הטארט: מסדרים בשכבה אחידה את האפרסקים ע"ג בצק הטורט מעליהם מפזרים את הפירורים. אופים בחום של 160 מעלות למשך כ- 3/4 שעה.