שתף קטע נבחר

חצי מעובדי המטה של בורגראנץ' יפוטרו

יותר ממחצית מעובדי המטה ברשת לא ימשיכו לעבוד בה, בהם אילן אלעד, אחיו של מנכ"ל הרשת רמי אלעד. העובדים יוכלו לחכות לבעלים החדשים או לקבל מכתבי פיטורים

21 מ-39 עובדי המטה ברשת בורגראנץ' לא ימשיכו לעבוד ברשת - כך עולה ממסמך שהגיע לידי "כלכליסט", שגובש על ידי צוות הכינוס והפירוק של בורגראנץ' ומנהלת משאבי האנוש של החברה סיגל מנסור בשבוע שעבר. 1,500 עובדי בורגראנץ' הפכו לנושא עיקרי בפרשה בימים האחרונים, וגם אתמול בבית המשפט. כך לדוגמא, רגע לאחר שפסלה את עצמה ציינה השופטת ורדה אלשיך ש"חבל על העובדים".

  

המפרקים והכונסים דיברו על 1,500 העובדים שצריך להחזיר לעבודה, אלא שבפועל התמונה שונה. כ-80% מעובדי הרשת הם תלמידי תיכון שעובדים בעיקר בתקופת הקיץ, והשאלה היא מה יהיה עם עובדי המטה ומנהלי הסניפים.

 

עם השמות במסמך, המחולקים למחלקות השונות - שיווק, תפעול וכו' - נמנים אילן אלעד, אחיו של מנכ"ל הרשת רמי אלעד, וגליה שמש - גם היא ממשפחת אלעד. מאגף השיווק תישאר רק פזית דקל, מנהלת אגף בהיריון, שהגיעה אתמול לבית המשפט מלווה בעו"ד עמית חלמיש. בשאר המחלקות יפוטרו כמחצית מהעובדים.  

 

"אין בהם צורך"

ממשרדי הכונס והמפרקים נמסר: "לאור העובדה שאנו צריכים לפעול תחת מטה רזה ולא כל הסניפים יופעלו, אין צורך בכל עובדי המטה. לעובדי המטה, כמו לשאר העובדים, הוצעו שתי אפשרויות: לצאת לחופשה ללא תשלום עד הגעת הבעלים החדשים, או לקבל מכתב פיטורים ולחתום אבטלה". 

 

צוות הכינוס והפירוק עסק אתמול בהחזרת חלק מסניפי הרשת לפעילות, לאחר שסגנית בית המשפט המחוזי השופטת ורדה אלשיך אישרה את הבקשה לתוכנית ההפעלה למשך 21 יום. כאמור, אלשיך פסלה את עצמה מלדון בתיק בשל ניגוד אינטרסים שעשוי להיווצר כיוון שבעלה יוסי אלשיך הוא דירקטור בחברה שבבעלות פז - בעלת החוב העיקרית בתיק. לפי התוכנית יחזרו 24 מתוך כ-50 סניפים לפעילות - בעיקר סניפים הפועלים בקניונים.

 

"עם הגשת בקשת הכינוס הגעתי לסניף וגיליתי שמנעולי החנות והמחסנים הוחלפו", אמר אלירן אזולאי (24) מאשדוד, אחד ממנהלי הסניפים שהגיעו אתמול לבית המשפט. אזולאי וארבעה מנהלי סניפים, בהם צחי שכטר (22), פנו לעו"ד אופיר רונן שייצג אותם. "הבעיה היא שרוצים להוציא את העובדים שסניפיהם לא ייפתחו לחופשה ללא תשלום, וכך הם הופכים לשבויים של המערכת", ציין רונן. זאת, ככל הנראה, במקרה שהקונים החדשים של הרשת ירצו להמשיך להעסיקם.

 

עו"ד רונן ועו"ד רן שניידר יגישו בימים הקרובים לבית המשפט בקשה שהמשכורות ישולמו גם לעובדים שסניפיהם לא ייפתחו, או שהמפרקים ייתנו להם מכתבי פיטורים כדי שיוכלו לפנות לביטוח לאומי ולשחרר את הכסף שהופקד עבורם. לפי ההסדר, עובדים בסניפים שיחזרו לפעילות יקבלו את מלוא משכורות יולי ואוגוסט.

 

גורמים המקורבים לכונס בורגראנץ' העריכו אתמול כי הרשת עתידה להימכר תמורת 25-20 מיליון שקל. גורמים אחרים בשוק מאמינים כי הסכום שתמורתו תימכר בסופו של דבר הרשת יהיה נמוך מ-20 מיליון שקל.

 

פז סיכלה ניסיון מכירה?

בדו"חות הכספיים שפרסמה אתמול פז ציינה החברה כי ביולי דיווח לה רמי אלעד, מנכ"ל ומבעלי בורגראנץ', כי יש לו קונה לרשת תמורת 29 מיליון שקל, וכי פז אישרה לו למכור את הרשת בתיאום איתה. בפז לא ציינו מי היו הקונים הפוטנציאליים או מדוע לא הבשילו המגעים לכדי עסקה. בתגובת בורגראנץ' לבית המשפט טענה החברה, באמצעות עו"ד יורם ראב"ד, כי פז למעשה סיכלה ניסיון מכירה של הרשת.  

 

עם המועמדים שהביעו התעניינות ברכישה נמנו בעלי ברגר קינג האחים אלי ויובל אורגד, קבוצה קנדית וקבוצת גיאות, המחזיקה בין השאר ברשת פאפאגאיו עם בן מוסקל, מנכ"ל yellow לשעבר, שהקים קרן השקעות בשם מניב. בימים הקרובים יפרסמו הכונס שלמה נס והמפרקים שאול ברגרזון ואליעזר שפלר את מסמכי מכירת הרשת.

 

 

השתתפו בהכנת הידיעה: גלי ברגר ומארק שון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפיטורים הגיעו למטה החברה. פרסומת לבורגרנץ'
מומלצים