שתף קטע נבחר

"הפסקתי להתבייש, בלי סיוע לא יהיה לנו חג"

ארגוני הסיוע יחלקו בחג הקרוב רבבות חבילות לנזקקים, שלא יוכלו להסב לשולחן החג ללא עזרה. "הגעתי למצב שאני לא יודעת איך אעשה את החג", אומרת מ', אם חד הורית. חבילת סיוע שעלתה בשנה שעברה 151 שקל, עולה כעת 200 שקלים

חג שמח? הישראלים החלו לגדוש בימים האחרונים בהמוניהם את מרכזי הקניות, אולם יש כאלה שנאלצים לערוך את ההכנות לחג באחד מארגוני הצדקה השונים, הפועלים בקדחתנות לקראת החגים.

 

רוצים לתרום ארוחות לחג? מבצע מיוחד של ynet

 

"הפסקתי להתבייש ולבקש עזרה, כי אני מבינה שבלי העזרה של העמותות לא יהיה לי אוכל בבית", מספרת ע', תושבת שדרות ואם לשישה ילדים. ע', בשנות ה-40 לחייה, הייתה צריכה עד לאחרונה להתמודד עם החיים תחת מטחי רקטות בלתי פוסקים.

עם זאת, גם מאז הרגיעה לא תמו תלאותיה: שניים מילדיה סובלים מנכות, עובדה המאלצת אותה להישאר בבית ולא לצאת לעבוד. משפחתה נאלצת להתקיים ממשכורתו של בעלה, בגובה 5,000 שקלים, סכום שאינו מספיק לשמונה נפשות.

 

לקראת החגים מורגשת המצוקה בבית ביתר שאת: המשפחה אינה יכולה להתארח בבתי אחרים בשל שיתוק המוחין החמור של בנה, המאלץ אותו להיות מחובר למכשירים מסורבלים במשך כל שעות היממה. "אנחנו נצטרך לארגן את שולחן החג בעצמנו כשהמצב הכלכלי שלנו מאוד קשה. אני יודעת שכמו בכל החגים, גם בחג הזה אני אקבל חבילת מזון מהעמותה. אם לא העזרה הזו, אני לא יודעת מה הייתי עושה, הרי למדינה בכל לא חשוב איך המשפחה כמו שלי מתמודדת", טענה. 

 

לדבריה, ההתמודדות היומיומית קשה מנשוא, בעיקר על רקע העובדה כי המדינה כמעט שאינה מעניקה תמיכה. "כשיש 'צבע אדום' אני לא מספיקה להוריד את הילד שלי ואת כל המכשירים שלו לממ"ד. המצב הכלכלי שלנו מאוד קשה - חוץ מהמזון ובגדים לילדים אנחנו קונים המון תרופות ומכשירים. מה שהביטוח הלאומי נותן ממש לא מספיק, והייתי רוצה מהמדינה קצת יותר יחס", אמרה.

 

גם מ', אם חד הורית מבאר שבע, מתכוננת לערב חג דל. "אני צריכה לדאוג לכל הצרכים של הילד שלי, ואי אפשר להגיד שאני לא עובדת או מבזבזת את הכסף על מותרות. הגעתי למצב שאני ממש לא יודעת איך אעשה את החג", סיפרה. מ' עובדת בניקיון בתים, אך משכורת חודשים בגובה 3,500 שקלים אינה מספיקה לה ולבנה. "פניתי לרווחה, אבל אני מרגישה שלאנשים כמוני סוגרים את הדלתות בפרצוף, אנחנו סוג ב'", טענה.

 

ההתייקרות מורגשת בחבילות הסיוע

קרן האור של מ' היא ארגונים כמו "הקרן לידידות", בראשות הרב יחיאל אקשטיין, שתחלק חבילות מזון ל-7,300 משפחות  בשיתוף עם "אשל מפעלי רווחה" של כולל חב"ד. נשיא הקרן, הרב אקשטין, הדגיש כי לאור התייקרות מוצרי היסוד החריפה מצוקת השכבות החלשות. "החלטנו להגביר את המאמצים לקראת החגים לאור התגברות המיתון במשק. אני מקווה כי לכל הנזקקים יהיה הסיוע בבחינת תקווה חדשה לשנה טובה ומוצלחת יותר", אמר. 

 

בארגון "לתת" נערכים לחלוקת חבילות לכ-50 אלף משפחות, וצריכים גם הם להתמודד עם המשבר התייקרות בשוק:

חבילת סיוע שעלתה בשנה שעברה 151 שקלים, תעלה בחג הנוכחי כ-200 שקלים.

 

עו"ד ערן וינטרוב, מנכ"ל לתת, אמר כי השנה יותר מבעבר, יהיה קושי בהשגת ארוחה לחג. "למרות ההצהרות האופטימיות לגבי חוסן הכלכלה, היכולת של העניים לרכוש סל מוצרים בסיסי נשחקת והופכת משימה קשה יותר מאי פעם.

 

"המשמעות היא שגם למשפחות עם שני הורים עובדים המשימה הולכת ונהיית קשה, והדרישה לתמיכה בסלי מזון הולכת וגוברת. אנו מקווים שישראלים רבים יירתמו על מנת לדאוג שבראש השנה לכל משפחה תהיה ארוחת חג בסיסית", הוסיף. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו בכר
הכנת חבילות סיוע לנזקקים
צילום: דודו בכר
צילום: אלעד גרשגורן
לא יכולים לעמוד בהוצאות החג
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים