שתף קטע נבחר

איראן: קמפיין חדש נגד הוצאה להורג של קטינים

כ-120 אסירים איראנים עומדים בפני הוצאה להורג בגין פשעים שביצעו כשהיו קטינים. כעת דורשים פעילי זכויות אדם במדינה לאסור את הנוהג ומבקשים מטהרן לעמוד בהבטחותיה לקהילה הבינ"ל

קבוצת עורכי דין ופעילים למען זכויות אדם באיראן השיקו היום (ד') קמפיין נגד מדיניות ההוצאה להורג של קטינים במדינה. הפעילים מבקשים להציל את חייהם של כ-120 אסירים שהורשעו כקטינים ועומדים כעת בפני עונש מוות.

 

ארגוני זכויות אדם בינלאומיים מדווחים כי איראן היא המדינה שמוציאה להורג יותר קטינים מכל מדינה אחרת בעולם ואחראית ליותר משני-שליש מהמקרים. מדינות אחרת הגוזרות עונשי מיתה על קטינים הן סעודיה, תימן, סודן ופקיסטן.

 

אחד מהפעילים, עו"ד מוסטפאי, סיפר כי הוצאה להורג של קטינים מהווה "הפרה בוטה של החוק הבינלאומי" ומבטאת התנהגות שערורייתית שאינה עומדת בקנה אחד עם ההתחייבויות של איראן בעבר. לדבריו, טהרן חתמה על שתי אמנות האוסרות בפירוש גזירת עונש מוות על פשעים שבוצעו כאשר לנאשם טרם מלאו 18 שנה.

 

"לצערנו, איראן ממשיכה לפעול חרף הבטחותיה", אמר מוסטפאי וציין כי הוא ועשרות פעילים נוספים כבר פנו לתובע הכללי במדינה, האייתולה מחמוד האשמי שחרודי, ודרשו ממנו לאסור את ההוצאה להורג של קטינים. אולם, לפי שעה הם טרם קיבלו כל מענה מהרשויות.

 

מוקדם יותר החודש מתח האו"ם ביקורת על מדיניות ההוצאות להורג של קטינים באיראן, והודיע כי הוא "מודאג מאוד מהדיווחים על עונשי המוות" במדינה הפרסית. האו"ם גינה במיוחד את הוצאתם להורג של שני צעירים, רזה חדג'זי ובנחם זרה חדג'זי, שהורשעו בגין פשעים שביצעו כשהיו בני 15 ו-16.

 

לפי האו"ם, יותר מ-220 בני אדם הוצאו להורג באיראן בשנה האחרונה. לדבריו של מוסטפאי לפחות שישה מתוכם היו קטינים בעת ביצוע הפשע. הוא הוסיף כי מאז שנת 2006 הוצאו להורג 20 קטינים נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוצאות להורג באיראן. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים