שתף קטע נבחר

מה מאחלים "עברייני החציה" לשוטרת הסמויה?

הן מגיעות מדי יום לצומת ומחלקות דו"חות - על אזרחי. יש מי שרואה בזה מסחטת קנסות ותו לא: "איחלו לנו שהכסף יממן תרופות לסרטן". ומה דעתכם?

שתי הצעירות בצומת סגולה בפתח תקווה לא עוררו את חשדם של הולכי הרגל הבאים. אך כאשר הולך רגל ביצע עבירת תנועה של חציית הכביש באדום או חציית הכביש במקום שאין מעבר חצייה, מיהרו השתיים להזדהות כשוטרות ורשמו דוח להולך הרגל.

 

ולריה כהן ועינב כהן, שתי סטודנטיות שהתגייסו בשנה החולפת למשטרת התנועה הארצית, מתייצבות מדי יום בצמתים שונים באזור השרון. בשנה הנוכחית

נרשמו 935 דו"חות להולכי רגל באזור השרון, רובם ניתנו על ידי השתיים. לשם השוואה, בשנת 2007 נרשמו רק 52 דו"חות להולכי רגל בשרון.

 

"התגייסנו למשטרה במסגרת פרויקט מיוחד של משרד התחבורה למלחמה בתאונות הדרכים בהן מעורבים הולכי רגל", הן סיפרו ל-ynet. "הולכי רגל מעורבים בחצי מתאונות הדרכים, בעיקר ילדים ומבוגרים מעל גיל 60. התגייסנו במטרה למנוע תאונות".

 


הסמויות בפעולה (צילום: עידו ארז)

 

השתיים מבצעות את תפקידן בבגדים אזרחיים. הן מגיעות לצמתים וכבישים בין-עירוניים עם ניידת, אך הן דואגות להסתיר אותה בזמן העבודה. "כשאנחנו מבחינות בהולך רגל שחוצה את הכביש - ברמזור אדום או בכלל לא במעבר חציה - אנו ניגשות אליו, מזדהות כשוטרות ומבקשות ממנו לבוא איתנו לניידת. שם אנחנו בודקות את פרטיו האישיים במסוף המשטרתי. אם אין לו עבר תעבורתי, הוא לרוב יוצא עם אזהרה. אם הוא כבר קיבל אזהרה, הוא מקבל דו"ח בסך 100 שקלים".

 

תגובות נפוצות: קללות ואיחולים לסרטן

ולריה ועינב נתקלות בכל יום במגוון רחב של הולכי רגל בעייתיים. רק השבוע הן תפסו בני זוג שהחנו את רכבם סמוך למדרכה, ירדו ממנו לכביש וחצו שלא במעבר חציה. נהגים בכביש אף נאלצו לבלום בפתאומיות כדי לא לפגוע בהם. זאת, למרות שיש מעבר חציה במרחק 15 מטר משם. "הסברנו להם על חומרת העבירה ועל הסכנה בחציית כביש בדרך זו, ובסוף החלטנו להסתפק באזהרה בלבד".

 

אולם לא כל הולכי הרגל מקבלים בשוויון נפש את עבודת השוטרות. רבים לא מבינים מדוע הם צריכים לשלם 100 שקל על חציית כביש. "יש כאלה שמתנהגים כלפינו בתוקפנות", הן מספרות, "אבל אנחנו לא חוששות. אם מישהו ינסה לתקוף אותנו - תוך שניות הוא ימצא את עצמו כבול באזיקים ועצור".

 

לדבריהן, "יש כאלה שלוקחים את הדו"ח וזורקים אותו מולנו, אך ברוב המקרים הם מתחרטים אחרי זמן קצר ואוספים אותו מהכביש. גם קללות לא חסר, אבל אנחנו לא לוקחות את זה אישית. לדוגמה, פעם אמרו לנו שמקווים שהקנס יממן לנו תרופות לסרטן. אבל זה לא מרגש אותנו, כי הם לא מבינים שהכסף לא הולך לכיסינו. אנחנו לא קבלניות של דו"חות. כל מה שאנחנו עושות בא מתוך אמונה במטרה שלנו, שהיא להביא לירידה במספר הולכי הרגל שנהרגים בכבישים, באמצעות אכיפה והסברה".

 

השתיים פוגשות גם לא מעט ילדים במסגרת עבודתן. "הבעיה עם ילדים זה שאי אפשר לתת להם דו"ח, אבל כשאנו תופסות ילד, אנחנו יושבות איתו בסבלנות ומסבירות לו על הסכנה שבחציית כביש שלא במעבר חצייה".

 

אם הגעתם לכביש ונתקלם בשתי נשים צעירות - אל תתעצלו. לכו למעבר חציה הקרוב ותחצו את הכביש ותחצו את הכביש בביטחון. תחסכו 100 שקל ולא תסכנו את חייכם. "כבר קרו לנו מקרים שהגענו לצומת, ואנשים זיהו אותנו. הם אפילו קוראים לנו כדי שנראה מישהו שחוצה לא במעבר חצייה".

 

ומה דעתכם? סמנו "בעד" או "נגד" חלוקת דו"חות משוטרים סמויים ל"עברייני חציה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ולריה ועינב ליד הניידת
צילום: עידו ארז
מומלצים