שתף קטע נבחר

סין שיגרה את החללית המאוישת שנז'ו 7

גולת הכותרת של המשימה, שתימשך שלושה ימים בלבד, היא הליכת החלל הראשונה של סין

היום (ה') בשעה 16:10 שוגרה בהצלחה מחבל גנסו (Gansu) שבסין החללית שנז'ו 7 ועליה שלושה טייקונאוטים. במהלך המשימה תבוצע הליכת החלל הראשונה מאז ומעולם של טייקונאוטים סינים.

 

טיסת החללית "שנז'ו" 7 מתוכננת להימשך 70 שעות בגובה של 300 ק"מ, והיא נחשבת למשימה השאפתנית ביותר מאז שיגור החללית הסינית המאוישת הראשונה לחלל ב-2003. שניים מתוך שלושת טייקונאוטים יבצעו תמרון כשהם לובשים חליפות חלל מיוחדות מדגם שנבנה ברוסיה להליכות חלל. השניים הסתייעו באימוניהם וימשיכו להסתייע במהלך המשימה במומחי חלל רוסים.

 

הליכת החלל מתוכננת ליום השני למשימה, יום ו', אם הכול ילך כשורה, והיא תימשך ארבעים דקות בלבד.

 

במהלך המשימה יבחנו הטייקונאוטים טכנולוגיה לעגינה של שתי חלליות שפותחה בסין, לצורך הכנה לקראת בניית תחנת חלל סינית בעתיד. הסינים אומרים כי תוכנית החלל, המגובה על ידי הצבא, מסתמכת בעיקר על ידע וטכנולוגיה מקומיים ושיתוף הפעולה עם רוסיה הוא מוגבל יחסית.

 

עד בידען: אינטליגנציה רגשית מלאכותית

 

כלי התקשורת בסין הודיעו כי המשימה "קריטית ביותר" בתוכנית החלל הסינית המורכבת משלושה שלבים; השלב הראשון שהושלם ב-2003 כלל שליחת חללית מאוישת להקפת כדור הארץ, השלב השני החל ב-2007 ובמהלכו, כאמור, נערכות מספר משימות לבדיקת ציוד וטכנולוגיות חלל שפותחו בסין, ולבסוף החלק השלישי בתוכנית החלל הסינית שיחל על פי התכנון ב-2010 יכלול בניית תחנת חלל במשקל של כ-100 טון.

 

ההיסטוריה של משימות "שנז’ו"

 

באפריל 1992 החליטו הסינים לחדש את תוכנית החלל שהופסקה בתחילת שנות ה-70 ולהכין את התשתית לשיגור אסטרונאוט סיני לחלל. המהנדסים קיבלו הנחיות לבניית כלי טיס לצורך ביצוע המשימה, ומאז 1994 הם קיבלו הדרכה צמודה מאנשי תוכנית החלל של רוסיה וגישה מלאה לכל התוכניות המקוריות של החללית "סויוז".

 

בשנת 1999 שוגרה טיסת ניסוי ברכב החלל "שנז'ו 1", אשר בחנה את מערכות הניווט והשליטה. בשנת 2001 שוגרה "שנז'ו-2" שבחנה מערכות קיום חיים, כשעל סיפונה כלב, ארנב, קוף, עכברים ובקטריות שונות. בשנת 2002 שוגרו "שנז'ו 3 ", ו-"שנז'ו 4", שהכילו בובה אנושית בגודל מלא.

 

עוד בידען: מערכת הניווט הלוויני במוחנו

 

הטיסות המאוישות של הסינים החלו בשנת 2003 עם שיגור החללית "שנז'ו 5" הלקחים שנלמדו מהרוסים והניסיון שנצבר

מארבעת הטיסות הקודמות אפשרו לסינים לשגר למסלול את הטייקונאוט ("טייקו - נאוט", כפי שהוא מכונה בסין, מהמילה "טאי - קונג" – חלל) הסיני הראשון, יאנג ליוואי, ששהה בחלל 21 שעות והקיף את כדור הארץ 14 פעמים. הטיסה ההיסטורית הכניסה את סין למועדון היוקרתי של מדינות בעלות יכול שיגור בני אדם לחלל, הכולל בינתיים רק את רוסיה וארה"ב.

 

שנתיים מאוחר יותר, בשנת 2005, שיגרו הסינים את "שנז'ו 6", כשעל סיפונה שני טייקונאוטים ששהו בחלל במשך ארבע ימים וביצעו תמרונים מתקדמים.

 

 

 

 


אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.

 

                             לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שיגור ה"שנז'ו" 5
צילום: רויטרס
לאתר הידען
מומלצים