שתף קטע נבחר

"להעניש בחומרה עבריינים אידיאולוגיים"

אריה רוטר, שהיה ראש האגף המשפטי בשב"כ, אמר ל-ynet בהתייחסו לפגיעה בפרופ' זאב שטרנהל ש"צריך להעניש בחומרה את מי שמתנהג באלימות אידיאולוגית"

מטען הצינור שהוטמן בביתו של פרופ' זאב שטרנהל גרם לסימני שאלה סביב התנהלות גורמי אכיפת החוק ובתי המשפט ביחס לפעולות הימין הקיצוני. אריה רוטר, ראש האגף המשפטי בשב"כ בשנים 99 עד 2006, אמר הערב (יום ה') ל-ynet כי "יש צורך להחמיר בגישה כלפי אלימות אידיאולוגית. צריך להעניש בחומרה את מי שמתנהג באלימות אידיאולוגית".

 

לדבריו, "השב"כ משקיע הרבה מאוד מאמצים בסיכול פעולות לא חוקיות של קבוצות קיצוניות. עבודת השב"כ והמשטרה כוללת איסוף ושימוש במודיעין, מעצר וחקירה של אותם גורמים. לאחר מכן, השב"כ מכין את התיק עם המשטרה, והמשטרה עוסקת בתרגום החומר המודיעיני לפרקליטות".

 

ראש האגף המשפטי לשעבר בשב"כ אומר כי במקרים של אלימות אידיאולוגית, רשויות המשטרה והשב"כ צריכים לחקור היטב, ואם יגישו לפרקליטות תיק עם ראיות חזקות ומוחשיות, אין ספק שהפרקליטות תגיש כתב אישום ובית המשפט ירשיע את הגורמים. "באותם מקרים שלא מצליחים לפצח פעולות לא חוקיות, אין ספק שאי הצלחה היא של השב"כ והמשטרה".

 

אך האם הפרקליטות מקלה ראש במעשי גורמי הימין הקיצוני: "הפרקליטות נוקטת בגישה מקצועית ובוחנת את החומר בראייה של בית משפט, אם יש היתכנות ראייתית, ועל-פי זה מחליטה אם להגיש כתב אישום או לא. יש להדגיש כי בעבירות של הסתה והמרדה יש ערכים סותרים של חופש הביטוי ולכן הפרקליטות לא יכולה להגיש כתב אישום על כל אמירה מעצבנת. יש אמירות מתריסות שצריך לנשוך את השפתיים בגלל חופש הביטוי. אני מדגיש ואומר כי מגישים כתב אישום על אמירות שחוצות את החוק".

 

באשר לשאלה האם בתי המשפט מקלים וגוזרים עונשים קלים מדי על אותם גורמי ימין קיצוני, משיב רוטר: "בתי המשפט, כאשר מביאים להם תיק עם ראיות טובות, מרשיעים את הגורמים ומענישים אותם על הצד הטוב ביותר. כאשר התיקים בעייתיים, בעיקר בגלל ראיות נסיבתיות, בית המשפט לא יכול להרשיע". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' שטרנהל
צילום: גיא אסיאג
מומלצים