שתף קטע נבחר

הרבי אמר שצריך להתגייס

חובשי הכיפות כבר מהווים מחצית מהמ"פים בקורס קציני חי"ר ו-20% מלוחמי הצוללות. אין היום בצבא קורס פיקודי שאינו כולל פרק על ערכי היהדות. האם צה"ל משתנה? האם יהיו משימות שאי אפשר יהיה להטיל עליו?

זה כבר לא סוד שבשנים האחרונות הולכים ותופסים חובשי הכיפות את המקום שבמשך שנים היה שמור לצה"ל לבני הקיבוצים והמושבים. אולם ממדי התופעה מגלים עד כמה היא צוברת תאוצה.

 

בקורס קציני החי"ר של צה"ל, כמעט מחצית המ"פים הם בוגרי המגזר הציוני-דתי. ארבעה מששת מפקדיה האחרונים של סיירת גולני חובשים כיפות. בקומנדו הימי ארבעת המפקדים הבכירים הם בוגרי המגזר, ובשייטת הצוללות - 20 אחוז מהלוחמים.


איך יגיב חייל דתי לפקודה לפינוי מאחז או התנחלות? (צילום: AFP)

 

התוצאה: אין כיום קורס פיקודי שאינו כולל פרק על ערכי היהדות, דבר שלא היה קיים בעבר. בחיל הים, שנקלע למצוקת כוח אדם בחלק מכלי השיט, ביקשו מהרב החילי לבדוק באיגוד ישיבות ההסדר. נציגי הישיבות ביקרו בחיל, ואמרו שצריך בית כנסת. אז הוקם בית כנסת.

 

בצה"ל יודעים שמדובר בכוח אדם איכותי ומחויב, בקבוצה איכותית שלקחה על עצמה למלא את השורות. השאלה היא כיצד ישפיע הריבוי המתגבר של מפקדים וקצינים חובשי כיפות על אופיו? האם צה"ל יישאר "צבא העם"? אלו השלכות חברתיות-פוליטיות יהיו לצבא כזה על החברה? האם ניתן יהיה להטיל עליו כל משימה?

 

וגם: כיצד רואים את התופעה אלוף (מיל') יורם יאיר (יה-יה) לשעבר ראש אכ"א; איש הימין, חבר הכנסת, תא"ל (מיל') וד"ר אריה אלדד; אשת השמאל ושרת החינוך לשעבר שולמית אלוני, והסוציולוג הצבאי-פוליטי ד"ר יגיל לוי. התשובות מפתיעות ומעוררות מחשבה.

 

  • הסיפור המלא - בגיליון החג של "ידיעות אחרונות"

כוח אדם איכותי ומחויב
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים