שתף קטע נבחר

הרב אבינר: 'פרוש לא סוֹפר את הדתיים-לאומים'

הרב שלמה אבינר נשאל מדוע רבים בציונות הדתית מעדיפים בעיריית י-ם את המועמד החילוני, ניר ברקת, והשיב: "הציבור הזה מעדיף שותפות אמת על פני מעמד נחות". ראש מטה פרוש מגיב: "הוא הוכיח את עצמו במשך שנים כשותף, בניגוד לברקת שנזכר בדתיים רק בהקפות שניות ערב הבחירות"

"מאיר פרוש והציבור החרדי לא סופרים את הציבור הציוני-דתי. הם לא מעוניינים בו, לא מעריכים אותו ולא חושבים שיש לו חשיבות" – כך טוען הרב שלמה אבינר לקראת הבחירות לראשות העיר ירושלים. הוא הוסיף כי "הציבור הדתי-לאומי מעדיף שותפות אמת על פני מעמד נחות", ולכן חלקו הגדול תומך במועמד החילוני ניר ברקת, המבטיח לנציגיו תפקידים בכירים בעירייה. הוא אמר את הדברים בראיון לרדיו קול-חי.

  

בפתח דבריו בתכנית "המהדורה המרכזית" עם מרדכי לביא התייחס הרב אבינר להתבטאות המועמד מאיר פרוש בעניין הר הבית – דברים שכפי שפורסם ב-ynet הביאו למחאת תנועות המקדש, והבהיר: "הר הבית הוא שלנו על פי ההלכה. אמנם הרבנים אמרו לא לעלות אליו, אבל זה לא אומר שהוא לא שלנו או שאנחנו מוותרים על הבעלות עליו. כל ארץ ישראל היא שלנו".

 

בהמשך נשאל הרב מדוע הציבור הדתי-לאומי לא תומך באופן גורף בח"כ פרוש, אותו כינה המראיין "החרדי שהלך הכי רחוק למענם". הוא השיב כי ניר ברקת פונה לציבור זה כאל שותף אמיתי ומציע לו תפקידים בכירים בעירייה ומינוי רבנים ציוניים לרבנות ירושלים, בעוד שפרוש והחרדים "לא סופרים אותו".

 

"זה לא עניין של תחושה, אלא ממש רואים שאין שותפות", הוסיף הרב אבינר, "אלה דברים שנעוצים בהסכמים. אם רוצים לפתור את הבעיה הזו – פרוש צריך לתת לציבור הזה אותו דבר. אלה טיעונים רציניים. אם אנשים עומדים ומזלזלים בנו, לא מתייחסים אלינו כשותפים אמיתיים ולא סופרים אותנו, אז זו לא שותפות אמת. פרוש תלמיד חכם ואדם יקר, ויש לו הרבה מאוד זכויות, אבל צריך שהציבור הדתי, שרוצה שותפות אמת, יקבל אותה אצלו". 

 

הרב אבינר הבהיר כי אינו מאשים בהכרח את המועמד החרדי במצב, ואמר: "אני לא בטוח שהרב פרוש יכול לפתור את הבעיה הזו. זה לא תלוי בו. כדי להיבחר הוא חייב לתת להרבה מאוד גורמים. אין לו ברירה. הוא צריך לתת קצת לש"ס, קצת לזה, קצת לזה וקצת לזה". 

 

בנוסף, סירב הרב להביע תמיכה פומבית באחד משני המועמדים, והסביר: "אני לא גר בירושלים ולכן מי אני שאגיד מה לעשות בירושלים? אני אוהב אותה חרדת קודש, אבל מסרו לי בשם הרב צבי יהודה קוק שלא לנקוט עמדה בבחירות העירוניות. את שני הצדדים אני מאוד אוהב ומאוד מעריך".

  

כשנשאל מהם העקרונות ההלכתיים לבחירה בין מועמד חרדי למועמד חילוני, השיב: "כתוב ברמב"ם שלכל המשימות של עם ישראל יש לבחור באנשים יראי שמים. חייבים לקחת ראש ממשלה ירא שמים, כל חברי הכנסת צריכים להיות יראי שמים, כל השוטרים וכל השופטים, אבל כידוע המציאות היא עוד לא כזאת". 

 

עם זאת סייג הרב את דבריו והבהיר כי הם אמורים רק למקרה בו המועמד הדתי מוכשר קצת פחות מהחילוני, אך לא כשאיננו מתאים כלל, ולכן אין להסיק שיש חובה הלכתית להצביע לח"כ פרוש. "'החתם סופר' פוסק שלכל הבוחרים יש להם מעמד של דיינים, ולכן הם חייב לפסוק ולהצביע לטובת העניין. צריך לעשות חשבון מהי טובת ירושלים ולא מה טוב לי או לבן דוד שלי". 

 

ראש 'מטה דתיים-לאומיים למען פרוש', משה (צ'יקו) בן-זמרה, אמר בתגובה לדברי הרב אבינר: "יש משא ומתן רציני ביותר עם פרנסי הציבור הציוני-דתי בירושלים והוא מתקדם יפה, ואני יודע שרוב הרבנים הציוניים בעיר תומכים במאיר פרוש. הציבור הדתי-לאומי יצביע לו - לא יודע אם כולם, אבל בוודאי רובם".

 

על הדרישה לשותפות אמת אמר בן-זמרה: "מי שהתייחס לציבור הדתי-לאומי כשותף רציני והוכיח את עצמו זה ח"כ פרוש. ההבדל הגדול בינו לבין ניר ברקת הוא שפרוש ספר אותנו, הציבור הדתי-לאומי, והיה נאמן לנו הרבה לפני שהוא חלם להיות ראש עיר, ואילו ברקת נזכר בנו בהקפות שניות ובשמחת בית השואבה, ומתחכך עם הציבור רק ערב הבחירות. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
הרב שלמה אבינר. מי אני שאגיד?
צילום: דודי ועקנין
פרוש. "מו"מ עם פרנסי הציבור"
מומלצים