שתף קטע נבחר

מפעל גולד אנד האני בסכנת סגירה

החברה מבקשת מהמדינה למנוע את סגירתה ואת פיטורי 140 העובדים במפעל בבאר שבע. הבנק הבינלאומי ביקש למנות לחברה כונס נכסים בטענה לחוב של כ-50 מיליון שקל. בא כוח הבינלאומי: החברה הסתירה מידע מהבנק

לאחר שאמש (יום ד') פורסם לראשונה ב-ynet כי מרבית עובדי מפעל גולד אנד האני בבאר שבע איבדו את מקום עבודתם, נודע כי החברה שלחה לפני מספר ימים למנכ"ל משרד התעשייה המסחר והתעסוקה, גבריאל מימון, מכתב בהול בו היא מבקשת ממנו לקיים ישיבה דחופה יחד עם נציגי החברה, במטרה לאתר מוצא למשבר.

 

תקוות החברה היא למנוע את סגירת המפעל, ואת פיטורי כל 140 עובדיו, שעשרות מהם כבר פוטרו.

 

מהמכתב עולה כי הבנק הבינלאומי, באמצעות עו"ד אמיר ברטוב ממשרד ליפא מאיר, הגיש לפני שלושה חודשים בקשה למנות כונס נכסים למפעל, אולם חברת גולד אנד האני, המיוצגת על ידי עוה"ד אילן שביט ואביב כרמי ממשרד חיים צדוק, התנגדה למינוי כונס. בשלב זה טרם ניתנה החלטה בתיק.

 

"בנסיבות העניין ועל מנת למנוע התדרדרות המצב ללא תקנה, מבוקשת התערבות המדינה במטרה למנוע את סגירת שערי המפעל ופיטורי מאות עובדים. מדינת ישראל, המסייעת בימים אלה למערכת הבנקאית ועומדת לצידה, יכולה גם יכולה להורות לבינ"ל לנהוג בגמישות ולאפשר לגולד אנד האני להמשיך לתפקד. אין להשלים עם מצב בו בעיתות משבר פיננסי כלל עולמי יחליט בנק בישראל, שרירותית וללא עילה של ממש, על ביטול מסגרות אשראי ובכך ימיט אסון על עסקי הקבוצה בישראל", נטען במכתב.

 

במסגרת אותו מכתב, מציינת החברה כי גולד אנד האני הינה קבוצת חברות רב לאומית, העוסקת בייצור ושיווק של תכשיטי זהב וכסף. פעילות הייצור מתבצעת זה 15 שנה במפעל בבאר שבע המעסיק כ-140 עובדים. פעילות הקבוצה מתבצעת בארה"ב, תאילנד וישראל. 

 

התכשיטים המיוצרים במפעל בבאר שבע משווקים ברחבי העולם תחת המותג Almond. החברה ציינה עוד במכתב כי התכשיטים נמכרים בכל הרשתות המובילות בעולם ואף משווקים באמצעות ערוצי הקניות בטלוויזיה.

 

"מפעל מאושר"

במכתב מציינת החברה כי מפעל גולד אנד האני בבאר שבע הוכר על ידי המדינה כמפעל מאושר, וזכה לעידודה ולתמיכת מרכז ההשקעות.

 

"מימון עסקי הקבוצה בארץ מאז תחילת פעילותה נעשה באמצעות הבנק הבינלאומי הראשון. במהלך התקופה האחרונה, עלתה מערכת יחסי הבנק וגולד אנד האני על שרטון. הבנק, שמבקש להביא לסיום את יחסיו עם הקבוצה, החליט להעמיד לפירעון מיידי את האשראים שהעמיד לטובת הקבוצה בסך 50 מיליון שקל, וללא מתן ארכה כמתחייב על מנת לאפשר לקבוצה להיערך לאיתור בנק אחר בישראל שיממן את פעילותה. הבנק נימק דרישתו לפרעון האשראים בטענה לשחיקת הביטחונות העומדים לרשותו".

 

החברה ציינה עוד במכתב כי במאמץ לשדרג את עסקיה ולהפוך לגוף מוביל בעולם בתחום התכשיטים, התקשרה לאחרונה הקבוצה במערכת הסכמים עם חברת ריצ'ליין, שבשליטת איש העסקים וורן באפט. אולם על פי החברה כניסת באפט טורפדה כביכול על ידי הבנק הבינלאומי.

 

תגובות

עו"ד אמיר ברטוב, בא כוח הבינלאומי: "הטענות הינן חסרות שחר ולא נכונות. הבנק לא ביצע את ההחלטה בעיתות משבר. הבנק כבר למעלה משנתיים מבקש מהחברה להכניס כסף לחברה, אך החברות לא עשו זאת. בעל השליטה בחברה לא נתן ערבות ולא הכניס כסף. התברר לבנק שהחברה הסתירה ממנו נתונים מהותיים והציגה לו מצגים לא נכונים. הבנק לא טרפד שום עסקה עם ריצליין. הם הציגו עסקה שמשמעותה העברת הביטחונות שיש לבנק לריצליין. הבנק סירב לכך".

 

עו"ד אילן שביט, בא כוח גולד אנד האני, סירב להגיב לידיעה.


פורסם לראשונה 29/10/2008 23:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל גולד אנד האני
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים