שתף קטע נבחר

קשישים יאושפזו בחורף במוסדות גריאטריים

משרד הבריאות נערך לעונה הקרה והינחה את בתי החולים להעביר קשישים ומונשמים לאשפוז במוסדות גריאטריים. "לא רוצים צפיפות וחולים במסדרונות"

בתי החולים נערכים לחורף. משרד הבריאות הורה לבתי החולים לתגבר את כוח האדם כדי להיערך לעלייה במספר המאושפזים. כדי למנוע צפיפות במחלקות, מעודד המשרד את בתי החולים להעביר חולים קשישים ומונשמים לאשפוז במוסדות סיעודיים.

 

החל מ-1 בנובמבר (שבת) יתוגברו חדרי המיון במשמרות הערב ברופא מומחה ברפואה פנימית או בגריאטריה. בנוסף מונחים בתי החולים להעביר חולים מונשמים או חולים קשישים למוסדות גריאטריים משום שמשך האשפוז של הקשישים ארוך יותר. במשרד הבריאות מסבירים כי למרות הדימוי שדבק במוסדות הגריאטריים, מדובר במוסדות שרמתם הטיפולית טובה והם מותאמים לבעיות הקשישים.

 

לדברי ד"ר חזי לוי, ראש מנהל הרפואה במשרד הבריאות, "אנחנו רוצים לראות פחות צפיפות, שמקשה על הטיפול, ולא רוצים לראות חולים במסדרונות. הנחנו להפנות חולים למוסדות גריאטריים שיכולים לתת את אותו הטיפול".


לא רוצים מיטות במסדרונות. בית החולים אסף הרופא בחורף שעבר 

(צילום: צביקה טישלר)

 

התפוסה הממוצעת בבתי החולים במשך השנה קרובה מאד למאה אחוז. משרד הבריאות הנחה את בתי החולים להוסיף אחות אחת למחלקה שבה שלושה חולים מונשמים או תפוסה של מעל 125 אחוז, ולהוסיף רופא תורן במשמרת ערב לכל שתי מחלקות שבהן התפוסה מעל 125 אחוז. 

 

בנוסף, הורה משרד הבריאות לבתי חולים בתפוסה גבוהה לדחות ניתוחים מתוכננים (ניתוחי הרניה, ניתוחי כיס מרה וכדומה). "אחריותו של מנהל בית החולים היא על החולים ובמקום שהעומס מקשה על הצוות צריך לווסת חולים או לוותר על פעילות שאינה דחופה".

 

וכך תתעטשו נכון

במשרד הבריאות ממליצים לציבור להתחסן נגד שפעת. החיסון ניתן בחינם בקופות החולים. מומלץ להשלים את ההתחסנות עד סוף נובמבר, אך ניתן לעשות זאת גם בהמשך החורף. קבוצות אוכלוסיה עבורן מומלץ החיסון במיוחד הן: 

 

  • מבוגרים מעל גיל 50 ובמיוחד מעל גיל 65

 

  • ילדים מגיל חצי שנה ועד גיל שש

 

  • נשים הרות (החיסון מגן גם על העובר בחודשי חייו הראשונים)

 

  • חולים במחלות כרוניות (סוכרת, מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, טרשת עורקים, אסטמה ומחלות נוספות).

 

  • חולי סרטן או חולים במחלות אחרות הסובלים מדיכוי של המערכת החיסונית

 

  • עובדי מערכת הבריאות 

 

"לחיסון יש יעילות של 90 אחוז נגד הידבקות בשפעת מהזן שכלול בחיסון", ציין ד"ר איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. "החיסון נגד שפעת אינו מונע מחלות חורף אחרות ולכן יש אנשים שחושבים בטעות שהוא אינו יעיל. החיסון נעשה על ידי הזרקת נגיף מומת ואין שום סיכוי לפתח צורה קלה של מחלה. עם זאת עשוי להתפתח חום כתוצאה מהחיסון והרגשה ללא נעימה במשך יומיים".

 

השנה כולל לראשונה משרד הבריאות בהמלצותיו חיסון של ילדים מגיל שנתיים עד שש וחיסון של מבוגרים מגיל 50.

  

לצד חיסונים ממליצים במשרד הבריאות על אמצעים לא תרופתיים למניעת הדבקה הכוללים נטילת ידיים תכופה, בעיקר לפני טיפול במזון, כדי למנוע העברת נגיפים; הימנעות מהגעה לעבודה או למוסדות חינוך במקרה של מחלה או חשד למחלה, בכדי למנוע הדבקה; ו"התעטשות נכונה" המונעת פיזור נגיפים באוויר או על הידיים, כאשר המתעטש מפנה את פניו למרפק. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
למרות הדימוי, המוסדות הגריאטריים ברמה גבוהה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים