במהירות: מרק עוף, ירקות ושום קלוי
מתחשק לכם מרק עוף? אין לכם זמן לבישול ארוך? הנה פתרון מהיר - מרק שמבוסס על ירקות שמתבשלים במהירות, חזה עוף חתוך לרצועות ושיני שום קלויות ביין לבן
מרק עוף, ירקות ושום קלוי
מתכון של השף אלון גונן "אל-בריו בנחלה"
המרכיבים (ל-8 מנות):
1 ק"ג חזה עוף לרצועות עבות
הירקות:
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים דקים
1 ראש סלרי מנוקה היטב וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה מנוקה היטב וחתוך לעיגולים
2 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לעיגולים
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות גדולות
לשום קלוי:
20 שיני שום קלופות
1 כוס יין לבן יבש
תבלינים:
1 כפית פלפל שחור גרוס גס
1 כפית מלח
1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר
7 חוטי זעפרן
1 עלה דפנה
גבעול למונגראס באורך 5 ס"מ
להגשה:
1 כוס אורז לבן מבושל
נענע טרייה
(צילום: אורי כהן)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את שיני השום בכלי שניתן להכניס לתנור. יוצקים עליהן את היין ואופים בתנור עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים בצד.
- יוצקים 2 ליטר מים לסיר רחב, מוסיפים את קוביות הירקות ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מוסיפים את רצועות העוף, מביאים שנית לרתיחה ומקטינים את האש למינימום. מבשלים על סף רתיחה עד שתפוח האדמה מבושל.
- מוסיפים את התבלינים ואת שיני השום הקלויות ומבשלים עוד 10 דקות.
- הגשה: יוצקים מהמרק לקערות הגשה, מניחים כף אורז לבן במרכז, מפזרים כמה עלי נענע ומגישים.
מומלצים