שתף קטע נבחר

סקר: מפחדים ממיתון ומשפצים לבד

נתוני סקר "דף הזהב" מלמדים כי צרכנים רבים מעדיפים לתקן לבד דברים שהתקלקלו בביתם, מאשר לקנות מוצרים חדשים. בעלי מקצוע נאלצו להוריד מחירים בכ-4%. ועל מה כדאי להקפיד כשכן מזמינים בעל מקצוע?

היקף העבודה של נותני שירותים ביתיים ירד בחודש האחרון ב-20% בפריפריה וב-13% באזור המרכז. כך עולה מסקר של "דף הזהב" - המדריך לבעלי מקצוע.

 

 

הסקר כלל 387 נותני שירותים לבית; בין היתר, שרברבים, שיפוצניקים וחשמלאים - מאזור המרכז ומהפריפריה. הנתונים מלמדים כי צרכנים רבים יותר מעדיפים לתקן לבד דברים שהתקלקלו בביתם, מאשר לקנות מוצרים חדשים.

 

נמצא כי בעלי המקצוע נאלצו להוריד מחירים בכ-4%. לעומת זאת, חלה עלייה של 3.5% בתקציב הפרסום הממוקד של בעלי המקצוע. זאת, על מנת למנוע שחיקה בכמות העבודה. אלה שהגדילו את תקציב הפרסום דיווחו על ירידה מתונה יותר בהיקף העבודה - 2% בלבד.

 

מנכ"ל דף הזהב, יוסי נבו, הסביר כי הירידה בהיקף העבודה נובעת משינוי גישה בציבור הצרכנים, כתוצאה מתחושת המיתון הקרב. "מדובר בגישה זהירה של הציבור, ובשינוי הרגלי הצריכה שלו, והנתונים משקפים את מצב השוק. אני מאמין כי לבעלי מקצוע טובים תמיד תהיה עבודה, ובזמן מיתון ההמלצה לכולם היא לכלכל את דרכם כהלכה".

 

"בטווח הארוך ייגרם נזק מצטבר שלא יתוקן בבתים"

מנכ"ל איגוד לשכות המסחר, יחזקאל דסקל, אמר בשיחה עם ynet כי "אנחנו נמצאים במשבר פסיכולוגי של אובדן האמון, שבמסגרתו נצליח לייבא ארצה בסופו של דבר גם את המשבר הכלכלי. יש חברות שתופסות טרמפ על עניין הפיטורים, וזה גורם לחוסר יציבות תעשייתית. בין היתר, אנשים מתחילים לתקן בעצמם את מה שניתן, ולא פונים לאנשי מקצוע. הם מנסים לחשב כל אגורה.

 

"הסקר מאשש את מה שאנחנו כבר יודעים על הירידה החדה בביקושים בכל התחומים. כיום קל יותר להשיג איש מקצוע מאשר בעבר, כי יש פחות דרישה. לכן יש יותר נכונות להתפשר על מחירים. ואולם מדובר בירידת מחירים רק לטווח הקצר, מכיוון שבטווח הארוך ייגרם נזק מצטבר שלא יתוקן בבתים, ואז ההוצאה תהיה גדולה יותר".

 

ארגון אמון הציבור מציע כמה המלצות לצרכנים שזקוקים ומעוניינים לשכור את שירותיו של בעל מקצוע:

 

  • תמיד עדיף שלא לשלם תשלומים משמעותיים מראש. לא מומלץ לשלם יותר מרבע מהסכום מראש; בהחלט מומלץ להתמקח.

 

  • להיזהר מעסקות אטרקטיביות מדי, כאשר התנאי לכך הוא תשלום משמעותי במזומן. עסקים רבים על סף קריסה מנסים לגייס כספים בכל מחיר, ומציעים עסקות שלא יוכלו לעמוד בהן.

 

  • כאשר אתם משלמים בהמחאות, דאגו למחוק את המלה "לפקודת", כך שיהיה כתוב "שלמו ל-" וכיתבו גם "למוטב בלבד". בהזמנת ההמחאות הבאה מהבנק הזמינו פנקס המחאות שאינן סחירות.

 

  • אם שילמתם בכרטיס אשראי ולא קיבלתם את המוצר למרות שחלף כבר מועד האספקה, מומלץ לפנות לחברות האשראי בטלפון ובפקס, ולבקש לעצור את התשלומים העתידיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מעדיפים לשפץ לבד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים