שתף קטע נבחר

"לא ניתן לטאטא את עובדי הנקיון מתחת לשטיח"

"לוקחים עולים חדשים, אימהות חד הוריות, נכים, אוכלוסיה מוחלשת שקל יותר לפגוע בהם. ומשתמשים באיומים וצעקות, כיד הדמיון, כדי למנוע מהם מלהתלונן". סטודנטים בבאר- שבע יוצאים למאבק בעד זכויות עובדי הקבלן באוניברסיטה

מאות סטונדטים הפגינו היום (ד') מול בניין הסנאט שבאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, במחאה על פיטורי עובד ניקיון של חברת קבלן, שלטענתם ניסה לאגד את העובדים. בין המפגינים גם אנשי סגל של האוניברסיטה, סטודנטים מעורבים חברתית, ופעילי ארגון "צדק חברתי".

 

"חברת הקבלן בה אני מועסק נתנה לי מכתב מנומס, בו הם מודיעים לי שהם נאלצים לפטר אותי בעקבות קיצוצים. הם גם הודו לי על תרומתי לחברה", סיפר בקצרה גיל שטח (59), עובד הקבלן שפוטר. שטח ניסה זה מספר חודשים לאגד את עובדי הקבלן של חברת 'איתן שמיר'. לדבריו, משך זמן רב הרעו את תנאיו, העבירו אותו לתפקיד אחר, הודיעו לו שאין להם שעות עבודה עבורו ועוד. שטח המשיך להגיע ולעבוד. "אלא שבאותו שבוע קלטו שלושה עובדים חדשים".

 

"הם עשו את זה רק כדי לחסל כל אפשרות שיהיה ועד עובדים של עובדי ניקיון", מצהיר שטח. "מדובר בקבוצת אוכלוסיה שסובלת מהעסקה פוגענית - מקצצים לך בשעות עבודה לפי ראות עיניהם של אנשי החברה, מודיעים לך פתאום שהיום אתה עובד שעה פחות, נוהגים להוריד לך ימי עבודה מהמשכורת בחגים ועוד", הוא מוסיף בלהט. "התוצאה היא שישנם מאות עובדים שמרוויחים פחות מאלפיים שקלים לחודש. כשיש לך שכר כזה, כשמאיימים עלייך בפיטורים האיום מקבל משמעות אחרת".

 

"איך עובדת השיטה?" פורש שטח את משנתו, "לוקחים עולים חדשים, אימהות חד הוריות, נכים, אוכלוסיה מוחלשת שקל יותר לפגוע בהם. ומשך כל הזמן בו הם מועסקים משתמשים באיומים וצעקות, כיד הדמיון, כדי למנוע מהם מלהתלונן. אנחנו רוצים להקים ועד, ואנחנו עוד נקים, כדי שיוכל להגן על האוכלוסיה הזו".

 

"לא אמשיך את לימודיי עד שגיל יוחזר לעבודתו"


הפגנת סטודנטים באונ' העברית בעד זכויות לעובדי הקבלן. תמונת ארכיון 

 

שטח ניסה להחזיק מעמד בעבודתו באוניברסיטה בחודשי הקיץ, ללא הסטודנטים. כשאלו נמצאים בקמפוס, לדבריו, הוא מרגיש בטוח יותר. "ארגון צדק חברתי, יחד עם עשרות המרצים שתומכים בנו, מסוגלים לגייס עוד רבים אחרים כדי לנהל מאבק חברתי", הוא מסביר. "הנחמה היחידה שלי בכל המצב הזה היא שלמרות ההעסקה הפוגענית, יש באוניברסיטה אנשים נפלאים שעוזרים".

 

"נעשתה פה עבירה על החוק", אמרה ל- ynet הסטודנטית מעיין גרבר (24). "נעשה פשע של פיטורי אדם מעבודתו עקב הניסיון שלו לאגד את עובדי ועובדות הניקיון. במכתב הפיטורין שלו כתבו שהוא עובד מעולה. אין להם שום עילה לפיטורין. אני לא אמשיך את לימודיי עד שגיל יוחזר לעבודתו". "לא ניתן לטאטא את עובדי הנקיון מתחת לשטיח", הוסיפו חבריה למאבק. בחברת "איתן שמיר", טענו כי גיל שטח לא פוטר בגלל ניסיון ההתאגדות, אלא בעקבות קיצוצים.

 

מהנהלת האוניברסיטה נמסר כי "מדובר בפיטורי עובד שנעשו משיקוליו של הקבלן. האוניברסיטה אינה מעורבת במערכת יחסים זו. האוניברסיטה מחוייבת לשמירה על תנאי העסקתם של עובדי הניקיון תוך הידוק הפיקוח והבקרה על הקבלנים וקיום מלוא חובותיהם כלפי עובדיהם. בימים אלה מונתה נציבת קבילות ודבר מינויה יפורסם בקרוב". עוד הוסיפו "בעקבות צמצום תקציב האוניברסיטה, קוצצו היקפי השירותים המוזמנים מקבלני הניקיון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת עובדי קבלן. ארכיון
צילום: ירון ברנר
הפגנת עובדי קבלן. ארכיון
צילום: ירון ברנר
באדיבות אגודת הסטודנטים של אוניברסיטה העברית
הפגנת סטודנטים באוני העברית בעד זכויות לעובדי הקבלן. ארכיון
באדיבות אגודת הסטודנטים של אוניברסיטה העברית
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים