שתף קטע נבחר
צילום: ויז'ואל/פוטוס

מה עובר על ילד ביולוגי במשפחת אומנה?

ביום עיון שערכה השבוע עמותת מטב במכללת תל חי פורסמו תוצאות מחקר, שערכה ד"ר עתליה מוסק, ראש צוות מנחי אומנה בעמותה - בנושא התמודדות ילדים ביולוגיים עם ילד אומנה במשפחתם. האחים טענו כי התועלות מהאומנה עולות על הקשיים

השבוע התקיים במכללת תל חי יום עיון בנושא התמודדות ילדים ביולוגיים עם ילד אומנה במשפחתם, ביוזמת עמותת מטב, האחראית על האומנה בצפון הארץ. בכנס הוצגו לראשונה תוצאות מחקר שנערך בחודשים האחרונים על ידי ד"ר עתליה מוסק מהמכללה האקדמית תל חי ואלונה תומר, ראש צוות מנחי אומנה בעמותה.

 

במסגרת המחקר, שנערך על 35 אחים ביולוגיים, ציינו 80% ממשתתפי המחקר כי ירצו לשמש משפחה אומנת כשיגדלו. כמו כן, מרבית הילדים הביולוגיים במשפחת האומנה טענו כי התועלות מהאומנה עולות על הקשיים.

 

שתי התועלות המרכזיות שצוינו הינן מילוי חסך משפחתי או אישי, כאשר הכוונה הינה לחבר נוסף למשחק, הפגת הבדידות וכדומה ותחושה של התחזקות הביטחון והדימוי העצמי של הילד הביולוגי ושל המשפחה בכלל.

 

נראה כי התהליך של התמודדות עם קשיים, ההתגברות עליהם וההצלחה, מביאה לתחושה זו. כמו כן, נראה כי ישנו שיפור במיומנויות החברתיות והתקשורתיות של הילדים הביולוגיים, שמשפיעים גם הם על הביטחון העצמי.

 

לדברי אלונה תומר, בעקבות המחקר נוצרה הטרמינולוגיה של ילד קולט (הילד הביולוגי במשפחת האומנה) וילד נקלט (ילד האומנה) שהינה מתאימה יותר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים