שתף קטע נבחר

קצת אחרת: כרובית מטוגנת ברוטב קארי אדום

פלפלים צהובים קלויים, ממרח קארי אדום, חלב קוקוס וקצת דבש, כל אלה הופכים לרוטב מיוחד שמתלווה לפרחי כרובית מטוגנים במנה שלפניכם, שיכולה לשמש כתוספת או כמנה ראשונה. שדרוג של המנה המוכרת של כרובית מטוגנת

פרחי כרובית בחלב קוקוס וקארי

מתכון באדיבות שף צדוק לביא," בנג'מין סיגל"

 

מרכיבים לרוטב:

1/2 ליטר חלב קוקוס

2 שיני שום פרוסות

3 פלפלים צהובים

1 כף ממרח קארי אדום

1/2 כף דבש

מלח, פלפל שחור טחון

1 כף חמאה/שמן צמחי

50 גרם שקדים פרוסים, קלויים במשך דקה על מחבת יבשה

תערובת קמח:

1 כוס קמח

1/2 כוס קמח תירס

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. הרוטב: חוצים את הפלפלים ונפטרים מהזרעים. מניחים את הפלפלים כשהצד החתוך פונה מטה על מגש מרופד בנייר אפייה. קולים מתחת לגריל עד שהקליפה מתחילה להשחיר. מוציאים את הפלפלים מהתנור, מניחים אותם בשקית ניילון, סוגרים וממתינים כמה דקות כדי להקל על הקילוף. מוציאים מהשקית וקולפים. לא שוטפים במים כדי לא לאבד את טעם הקלייה. 
  2. ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הפלפלים הקלויים וממרח הקארי ומטגנים 5 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה. מורידים מהלהבה, טוחנים בעזרת בלנדר, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכניסים קערה עם מים קרים למקפיא. מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים רק עד שהיא מתחילה להתרכך. נזהרים לא לבשל יתר על המידה.
  5. מסננים את פרחי הכרובית ומיד מעבירים לקערה עם המים הקרים כדי להפסיק את תהליך הבישול. מסננים את את פרחי הכרובית המבושלים ומניחים להם להתייבש.
  6. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר מתאים. מערבבים יחדיו את כל מרכיבי תערובת הקמח ומניחים בצלחת. מקמחים את פרחי הכרובית בתערובת הקמח, מנערים כדי להיפטר מעודפי קמח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  7. הגשה: מסדרים את הכרובית המטוגנת על צלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים