שתף קטע נבחר
 

מאמי, תכין לי חמין עם קוקי

אוהבים חמין? הנה מתכון נהדר לחמין שמבוסס על חומוס ותפוחי אדמה, עם חיטה שמתבשלת בשקית קוקי בתיבול פיקנטי

חמין עם חיטה בשקית קוקי

מתכון באדיבות "פנינית אופה אחרת" וגם מבשלת

 

המרכיבים: 

1/2 1 ק"ג בשר עם עצם לחמין

1 כוס גרגרי חומוס

2 בצלים

1/2 ראש שום

4 תפוחי אדמה בינוניים

1/2 1 כוסות חיטה שלמה

4-6 ביצים

לחיטה:

2 כפות שמן זית

1 כפית בהרט

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

מעט קינמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

לתיבול החמין:

מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה

 

כלים: שקית קוקי


(צילום: חיים שוורצנברג) 

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מים למשך הלילה. מבשלים את הביצים בקליפתן עד שהן מבושלות. למחרת, מסננים את החומוס ושמים בצד.
  2. שוטפים היטב את החיטה ומסננים. מעבירים לקערה, יוצקים לתוכה 1/2 2 כוסות מים, שמן זית ואת תבליני החיטה. מערבבים היטב, מעבירים לשקית קוקי וקושרים. 
  3. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לאורך. קולפים את הבצלים וחותכים אותם לרבעים.
  4. מחממים מעט שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם קלות. מוסיפים  מלח, פלפל ופפריקה, מערבבים ומכבים את האש.
  5. סידור הסיר: בצד אחד של הסיר מניחים את גרגרי החומוס ולידם מסדרים את הבשר. מניחים אאת השום ומפזרים את תפוחי האדמה על החומוס והבשר. יוצקים מים כדי כיסוי (כ- 1/2 1 כוסות). מניחים את שקית החיטה במרכז ומסביבה מסדרים את הביצים הקשות. מחוררים 2 חורים בשקית הקוקי. מביאים לרתיחה, מכסים, מקטינים להבה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה.
  6. מעבירים לתנור שחומם לחום של 100 מעלות או שמניחים על פלטת שבת ומבשלים כך במשך הלילה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים