שתף קטע נבחר

גדעון סער: הניצחון בבחירות לא מונח בכיסנו

"כשקראתי את נתוני ההצבעה עבורי, זה נראה באמת מדהים", אמר המנצח הגדול של הפריימריז בליכוד, גדעון סער, שחגג במקביל את יום הולדתו ה-42. בשיחה עם ynet הוא דוחה הרהורים על ראשות הליכוד, ואומר כי יש להתמקד בקרב הגדול - הבחירות לכנסת: "הניצחון לא מובן מאליו"

המנצח הגדול של הפריימריז בליכוד הוא ללא ספק חבר הכנסת גדעון סער. בדיוק ביום הולדתו ה-42 כבש את המקום הראשון ברשימת הליכוד לכנסת. הוא הודף את הטענות על רשימה ימנית מדי, ואומר כי מה שחשוב כעת הוא להתמקד במערכת הבחירות, שצפויה להיות קשה. "הניצחון בה אינו מונח בכיס ואינו מובן מאליו". 

 

פריימריז בליכוד - הסיקור המלא ב-ynet:

 

בניגוד לביקורת החריפה שמשמיעים יריבי הליכוד על המוטיב הימני של הרשימה, סער סבור שהיא פלורליסטית למדי. "מדובר ברשימה המורכבת מאנשים מכל מיני גוונים, והיא מאוזנת בעיני. אלה אנשים איכותיים, עם רקורד מוכח". על הופעתו ברשימת המומלצים של משה פייגלין אמר כי הוא "לא מתכוון להתנצל על אף קול". לדבריו, אם היו חברים בליכוד שראו לנכון לתמוך בו בשל התנגדותו לתוכנית ההתנתקות, הרי שמבחינתו זה לשבח ולא לגנאי.

 

העשיריה הראשונה בליכוד:


1-10: בנימין נתניהו, גדעון סער, גלעד ארדן, רובי ריבלין, בני בגין, משה כחלון, סילבן שלום, משה יעלון, יובל שטייניץ ולאה נס.

  

המיקום הגבוה מעלה מחשבות על עתיד פוליטי מבטיח לסער, אך בשיחה עם ynet הוא שלל הרהורים על רצונו לשמש כיו"ר הליכוד בעידן שלאחר נתניהו. "אני רואה את עצמי לויאלי לחלוטין ליושב ראש הליכוד", אמר סער. "אני מקווה ומאמין שנתניהו ימשיך להנהיג את הליכוד עוד שנים רבות, ולא רק בקדנציה הקרובה. הקשר בינינו הוא ארוך שנים. לאחר התבוסה ב-2006 עמדתי לצידו והתנגדתי להדחתו מתוך אמונה שהוא המנהיג שישראל זקוקה לו. אמונה זו לא השתנתה".

 

סער נחשב לאחד הפרלמנטרים הבולטים בכנסת, ולא רק זאת. בקדנציה האחרונה הוא היה סיוטה של ממשלת קדימה, כשהצליח להביך אותה פעם אחר פעם בשלל תרגילים פרלמנטריים בכנסת. עם היוודע התוצאות הלילה, פרצו תומכיו בשאגות שמחה בגני התערוכה.   

 

העשיריה השנייה:


11-20: ישראל כץ, יולי אדלשטיין, לימור לבנת, חיים כץ, יוסי פלד, מיכאל איתן, דן מרידור, ציפי חוטובלי, גילה גמליאל ומשה פייגלין.

 

בהמשך הרשימה: זאב אלקין, יריב לוין, ציון פניאן, מיכאל רצון, איוב קרא, דני דנון (שניצח במחוז מישור החוף על חשבונו של טל ברודי), כרמל שאמה, אופיר אקוניס, אהוד יתום, אללי אדמסו, יצחק דנינו, דוד אבן-צור, קטי שטרית, מירי רגב, שגיב אסולין, בועז העצני, גיא יפרח, אסף חפץ (מקום 38), יחיאל לייטר, קרן ברק, דניאל בנלולו, עוזי דיין (מקום 42).

  

"הערכתי שאבחר לאחד משלושת המקומות הראשונים", אמר, "אבל בסוג כזה של התמודדות, בקרב 100 אלף

בעלי זכות בחירה, קשה מאוד להעריך את המיקום המדויק. בדיעבד, כשקראתי את נתוני ההצבעה עבורי, זה נראה באמת מדהים. יש תחושה של סיפוק ושמחה, ומצד שני גם תחושה של אחריות מאוד גדולה". 

 

סער אומר כי מכלול סיבות הביאו אותו לזכות במקום הראשון בליכוד, אבל העיקרית שבהן היא הובלת המערכה האופויזיציונית בשנים האחרונות. "זה מאבק שנוהל בתנאים כמעט בלתי אפשריים, בסיעת אופוזיציה שיש לה 12 מנדטים בלבד. זה דבר שכמעט לא זכור. גם החקיקה הרבה שהובלתי, והמאבק התקשורתי שניהלתי מול ממשלת קדימה, היו חלק מן הגורמים לאמון שנתנו לי מתפקדי הליכוד". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגיע לו מזל טוב. סער
צילום: עופר עמרם
צילום: עופר עמרם
לויאלי לנתניהו
צילום: עופר עמרם
רשימה מאוזנת? פייגלין
צילום: עופר עמרם
מומלצים