שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מעין יהב עד נהלל - 3 המלצות על הדרך
    מרכז המבקרים של בית הבד של קיבוץ גשור, גורמה כפרי עדכני ב"אוקטגון" וגריל יפני בעין יהב. שרית סרדס-טרוטינו מגישה 3 המלצות

    בית הבד של גשור, רמת הגולן

    הנה סיבה לגאווה לאומית קטנה: שמן הזית של קיבוץ גשור ברמת הגולן נבחר להיכלל במהדורת 2009 של מדריך איטלקי יוקרתי לשמני הזית המשובחים בעולם. כן כן, אנחנו בהחלט על המפית.

     

    אם אתם מטיילים ברמת הגולן, שווה לעצור בבית הבד החדיש והמיוחד של גשור. לא תמצאו פה גדודי מוסקים מיוזעים הפורשים יריעות מתחת לעצים. סביר יותר שתראו את הבוצרת - מכונה גדולה ואולטרה-מודרנית, המוסקת את הזיתים ללא מגע יד. גם אם לא נפלתם על עונת המסיק, אל דאגה: סרט המוקרן במרכז המבקרים יראה לכם הכל. ממש כמו יין, גם פה תוכלו ללגום כוסית או שתיים של הזנים השונים: קורנייקי הפירותי, לצ'ינו המתקתק, פישוליון החריף, ברנע המריר והסורי הפיקנטי. בחנות היפה תמצאו עוד שלל תוצרת מקומית משובחת: יינות מיקבי רמת הגולן, דבש מיישובי הסביבה ומוצרי קוסמטיקה משמן זית.


    מרכז המבקרים של גשור (צילום: ערן יופי כהן)

     

    ואם אתם כבר בסביבה: למה לא לשלב שמן עם יין, ולבקר ביקב הבוטיק שאטו גולן במושב אליעד הפסטורלי, הסמוך לגשור? הכרמים נטועים בקרבת היקב, מעל מפגש נחלי הירמוך והרוקד. ואם לא די בנוף המעלף, גם שער הכניסה ליקב יגרום לכם הרבה נחת בעיניים. הוא מעוצב כיצירת אמנות ומשלב אבן בזלת עם ברזל. אפשר לסייר ביקב, לקבל הסברים, וממש כאילו הגעתם לאלזס, גם לבקר במרתף ולטעום.

     

    מרכז המבקרים בגשור: א'-ה' ‭08:00 ,17:00‬ ו' עד ‭.14:00‬ הסיור במטעים בתיאום מראש: 04-6764169. יקב שאטו גולן פתוח 7 ימים בשבוע, בתיאום מראש: 04-6600026

     

    השמש עולה על עין יהב

    עצרתם לתדלוק בערבה? למה להסתפק בסנדוויץ' כשאפשר לקבל סושי מהמם? גם קרני השמש העזות ביותר לא יכולות להתחרות בפטה מורגנה שמזמנת לכם המסעדונת הקטנה של מירי חרמוני במושב עין יהב. דווקא בערבה התיכונה, אזור מרובה גידולי פלפלים ועגבניות שרי (שאת רובם לא תצליחו לקצוץ לסלט שלכם, כיוון שיחמקו מכם באלגנטיות ויופנו לייצוא‭,(‬ מבשלת חרמוני אוכל יפני אנין.

     

    חרמוני, חקלאית ואשת חינוך, נולדה במרוקו, כך שאצות ורוטב סויה לא נכללו ברשימת אבות המזון שלה. אבל בנה, עופר, חי ביפן במשך שש שנים ולמד את הבישול המקומי. הוא חזר לארץ מצויד באישה יפנית, והקים בהרצליה את מסעדת יקיניקו טנקה.

     

    מאחר שמשלחות של חקלאים מכל העולם פוקדות את עין יהב בתדירות מסחררת, וחרמוני נודעה כבשלנית, נהגו האורחים לאכול אצלה ארוחות מרוקאיות. אלא שחקלאים אסיאתים מתקשים להתמודד עם חריימה ומטבוחה, וחרמוני עברה אצל בנה בהרצליה קורס יסודי בבישול יפני.

     

    היום היא כבר שולטת בקונספט והרוסה על המטבח, שטעמיו נקיים וחפים מהפרעות מיותרות. בארוחה אצלה התפריט קבוע: כמה סוגי מנות פתיחה, כמו סלט

    מלפפונים עם אצות ווקאמה, גיוזה וסלט ירוק עם רוטב פירות סודי. למנה עיקרית תקבלו צלחת עם שלושה סוגי בשר נא, שהוטסו לערבה מהספק של בנה. בקר, חזיר ועוף, שנחתכו דקיקות ונפרשו על צלחת ביד מדויקת, ואיתם גם מכשיר צלייה מיוחד. את הבשר תמנגלו בעצמכם על הרוסטר, ותטבלו ברוטב יפני עדין ומקסים. תלווה אותו גם קדירה לוהטת של אורז עם שיטאקה, נבטים וגזר. שומרי הכשרות יכולים להשמיט את החזיר וצמחונים יקבלו תבשיל טופו חלופי. יחד עם סורבה, תה ירוק, סאקה חופשי ומים ללא הגבלה תשלמו על החוויה 120 שקל לראש. בהרצליה זה כנראה היה עולה לכם יותר.

     

    המטבחון של מירי, מושב עין יהב, טל' ‭,052-3206591‬ חובה להזמין מקום מראש

     

    גורמה כפרי בנהלל

    בלב שדותיה של נהלל, ליד מטעי הפקאן, ניצב מבנה עץ מתומן: אוקטגון, מסעדה אלגנטית, מהטובות בצפון, שחוגגת בימים אלה שמונה שנים. אוקטגון כבר לא ילדה. פעם היא הייתה מסעדת בשר, אחר כך התגאתה ברפרטואר של טאפאס. לפני מספר חודשים הגיע אליה השף יוסי שרף, ומאז – מהפך! שרף, שעבד במסעדת היוקרה התל אביבית "כתית‭,"‬ בנה תפריט מצומצם אבל מוצלח מאוד, המבוסס על חומרי הגלם מאזור עמק יזרעאל: שמן זית מהכפר הערבי איכסל, דבש ויינות מקומיים, ירקות מכפר היוגב ומבית יהושע, ואפילו ברווזים מכפר ברוך הסמוך.


    מהפך באוקטגון (צילום: ערן יופי כהן)

     

    האוכל של שרף שמח, מתוחכם אבל לא מתחכם. יש פה סלט איכרים רענן, מנה מצוינת של שקדי עגל צרובים עם ראגו עשיר של עדשים בציר בקר, מרק חריף ובלתי שגרתי של קרם חצילים עם קארי ירוק וגבינת סנט מור, וגם "ברווז העמק" – שוק וגם חזה של ברווז מצוין, עם ירקות שורש שזוגגו בציר ברווז ולימון.

     

    אם אתם כבר בסביבה: בקרו ב"ברווזים בכפר" בכפר ברוך, שם תוכלו ללמוד על כל תהליך הגידול של בעלי הכנף הללו. בנהלל עצמה מקיים עופר אבידב סיורי ההתיישבות בהשראת יצירותיו של מאיר שלו. ויש במושב גם מפעל לקוסמטיקה טבעית, Lavido‬, למי שחושק בקרם רימונים, סבון גזר ושמפו רוזמרין.

     

    אוקטגון, ליד בסיס רמת דוד, טל' 04-6415333. Lavido, נהלל, טל' 04-6515132. עופר אבידב, טל' 052-3347194. ברווזים בכפר, כפר ברוך, טל' 04-6540882.

      

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מעין יהב עד נהלל - 3 המלצות על הדרך"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים