שתף קטע נבחר

צ'ילי קון קארנה: לחמם את החורף

התבשיל הבא מגיע היישר ממטבח ה"טקס-מקס" שמשלב בין מקסיקו לטקסס. את הצ'ילי מומלץ לאכול עם אורז לבן או עם למלא בו טורטיות -ה שילוב מושלם בין חריפות לחום יעשה לכם חורף חמים במיוחד

צ'ילי קון קארנה - תבשיל בשר ושעועית אדומה

מתכון באדיבות "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

 

המרכיבים:

250 גרם שעועית אדומה

1/2 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

750 גרם עגבניות

5 בצלים

5 שיני שום

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1/2 כפית אבקת צ'ילי

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית אורגנו

3 כפיות טבסקו

1/2 ליטר ציר בקר או מים

שמן לטיגון


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה: 

  1. משרים את השעועית במים למשך לילה.
  2. מסננים את השעועית, מניחים בסיר ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף שנוצר ומבשלים כך במשך 5 דקות. מסננים את השעועית ומחזירים לסיר. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, מסננים את השעועית ומניחים בצד.
  3. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה ומשחימים בו את קוביות הבשר.
  4. מוסיפים למחבת עם קוביות הבשר, את הבשר הטחון וממשיכים לבשל יחד מספר דקות. מוציאים את הבשר ומעבירים לקערה.
  5. קולפים את העגבניות מוציאים מהן את הזרעים וחותכים לקוביות. פורסים דק את הבצל וכותשים את השום. מנקים את הפלפלים מזרעים וחותכים לקוביות קטנות.
  6. מחממים מעט שמן במחבת בה בושל הבשר, מוסיפים את הבצל ומאדים מספר דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והתבלינים ומבשלים מספר דקות.
  7. מניחים את השעועית האדומה בסיר גדול, מוסיפים את שני סוגי הבשר ואת והירקות המבושלים, יוצקים מים או ציר כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
  8. מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. מתקנים תיבול ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים