שתף קטע נבחר
 

טעים, עשיר וריחני: לחם בורגול

הבורגול עשיר בחלבון ובוויטמינים, אז למה לאכול אותו רק בסלט? הנה מתכון ללחם ביתי עם בורגול דק, שיקצור עבורכם הרבה מחמאות. טעים, עשיר וריחני

לחם בורגול

מתכון באדיבות "פנינית אופה אחרת"

 

המרכיבים:

120 גרם (כוס ורבע) בורגול דק

450 גרם (3 ורבע כוסות) קמח

10 גרם שמרים יבשים

1/2 כף גרם סוכר

1/2 כף מלח

1 כוס מים פושרים

3 כפות שמן זית


(צילום: חיים שוורצנברג)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול במים כחצי שעה, ומעבירים למסננת, עד שכל הנוזלים יוצאים.
  2. מכניסים את הבורגול המסונן לקערת מיקסר ומוסיפים את הקמח. מערבבים מעט ידנית ומפוררים את הבורגול בקמח.
  3. מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח, ומפעילים את המיקסר עם וו לישה לערבוב קל.
  4. מוסיפים מים וממשיכים לערבל, תוך כדי הוספת השמן.
  5. לשים במשך 3 דקות, מכסים במגבת, ומשאירים לבצק לתפוח בקערת המיקסר, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ויוצרים כיכר אחת גדולה, או 2 קטנות.
  7. מניחים בתבנית מאורכת נייר אפייה, ומעבירים לתוכה את הבצק התפוח.
  8. מתפיחים שוב, עד שהבצק מכפיל את נפחו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  9. אופים כ-40 דקות, או עד שהלחם נראה שחום ואפוי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים