שתף קטע נבחר

אחרי 27 שנה: נסגרה מסעדת יין יאנג בת"א

המסעדה היתה שייכת בעבר לישראל אהרוני, שהגיב לסגירתה: "לכל דבר יפה יש סוף". מקורות בענף: קשיי המסעדה החלו הרבה לפני המשבר הנוכחי

סופו של מוסד קולינרי-אורבני. מסעדת יין יאנג בתל-אביב נסגרה השבוע אחרי 27 שנות פעילות. המסעדה, שהיתה שייכת בעבר לשף והמסעדן ישראל אהרוני, נחשבה בעבר לאחת מאבני היסוד של הבישול העילי בארץ. את המסעדה פתחו אהרוני ואיש העסקים מודי בן ש"ך ב-1981 בשדרות רוטשילד בתל-אביב.

 

ב-1992 פתח אהרוני את המסעדה הצרפתית תפוח-זהב בתל אביב, ותיפקד כשף של המסעדה בפועל. את הניהול של יין יאנג הפקיד בידי דון טראן, שהגיע למסעדה מוויאטנם כעובד מטבח, ומאוחר יותר מונה למנהל המסעדה. ב-2000 יצאו אהרוני ובן ש"ך מהבעלות על יין יאנג וממסעדת פת קואה בהרצליה פיתוח. יין יאנג עברה לבעלותו של טראן, ואילו פת קואה לבעלות אחותו של טראן ובעלה, לוק וגדי לייבל.

 

אהרוני המשיך לשמש יועץ לשתי המסעדות, וקיבל תמלוגים על ייעוץ קולינרי ושימוש בשמו לצרכי שיווק ותקשורת, אך למעשה לא היה מעורב בניהול המסעדות מאז ועד היום.

 

ימי הזוהר חלפו לבלי שוב

באפריל 2006 עברה יין יאנג למשכנה הנוכחי ברחוב הארבעה בתל-אביב, אך לא הצליחה לשחזר את ימי הזוהר שלה. בשנה האחרונה ניסה טראן למכור את המסעדה, אך ללא הצלחה.

 

מקורות בענף משערים כי חוסר ההצלחה של המסעדה נבע מכך שטראן מנהל עסקים בוויאטנם ואינו שוהה כלל בארץ. “אי אפשר לנהל מסעדה בשלט רחוק", אמר אחד מהמקורבים לטראן.

 

לדברי המקורות, הקשיים של המסעדה התחילו הרבה לפני המשבר הכלכלי הנוכחי. "כבר הרבה שנים המסעדה בנתה על המוניטין שהיו לה, אבל למעשה ימי הזוהר שלה נשארו הרחק מאחור”, אמר אחד המקורות.

 

ישראל אהרוני מסר בתגובה: "בהיותי טיפוס לא נוסטלגי אני מוכרח להגיד שזה לא עובר עלי קשה. בסך הכל המסעדה עשתה את שלה כמעט 30 שנה, ולכל דבר יפה יש סוף". את תגובתו של טראן לא ניתן היה להשיג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: איריס ז'ורלט
לא נוסטלגי. אהרוני
צילום: איריס ז'ורלט
מומלצים