אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שופינג
לט איט סנואו צילום: איי פי
לט איט סנואו צילום: איי פי
 
MAGMA challenge
 


ynet בסלולר
 

קניתי בפריז וגם ברומא: שופינג באירופה

מתי מתחילות המכירות, איך משפיע המיתון על השופינג ואיפה הכי מבאס להעביר את חג המולד. מדריך קניות מעודכן לסיילים באירופה

כתבי ידיעות אחרונות
פורסם: 25.12.08, 14:09

פריז

השפעות המיתון: לצערם של הצרפתים, המכירות מתחילות גם השנה רק אחרי חופשת חג המולד, כך שהם נאלצים לקנות את מתנות החג ביוקר. תאריכי המכירות לא השתנו בעקבות המשבר העולמי וגם לא אחוזי ההנחה, אבל יש חנויות שהחלו למכור פריטים מוזלים או לערוך ימי קניות מיוחדים.

 

תאריכי סיילים והנחות: המכירות מתחילות בימים הראשונים של ינואר, עם כ‭30%-‬ הנחה ומטפסות מעלה גם עד ‭,70%‬ כשכל שבוע למשך כחודש מתווספות הנחות.

 

מה קונים ואיפה: כדאי להשקיע במותגים צרפתיים פשוטים שביום-יום הם די יקרים לכיס הישראלי, אבל בתקופת המכירות אפשר למצוא פריטים מדהימים במחיר שווה כמעט לכל נפש. הנה כמה מותגים כאלה, שחנויות שלהם פזורות בכל העיר:

A.P.C, Sandro, Comptoire des Cottoniers, Les Petits. 

 

מומלץ גם להסתובב ברובע המארה, שאמנם מאבד את האותנטיות שלו, אך זוכה בייצוג מרשים של עולם האופנה ובמגוון רחב של חנויות וינטאג' ומותגים שפתוחות גם כשאזורים אחרים סגורים.

 

מה קורה בחג המולד: חג המולד בצרפת הוא תקופה די שקטה בשל העובדה שהוא חג משפחתי, והצרפתים הם עם שאוהב להיות בחופש. בהרבה חנויות אתם עשויים להיתקל בדלת סגורה וביום שאחרי אכן יש מעט תחושה של יום כיפור. באזורים התיירותיים זה כמובן פחות מורגש, אז אפשר בחג עצמו להתמקד בהם ולא לחפש את הבראסרי השכונתי הכי אסלי בעיר. יש שני אזורים שמתחרים ביניהם בקישוטים הכי יפים: סביבת בתי הכלבו גלארי לאפייט ופרינטן וכמובן השאנז אליזה, שהשנה הקישוטים בה התעלו על עצמם.


קישוטי החג בפרינטן (צילום: AFP) 

 

לונדון

השפעות המיתון: המיתון העמוק המכה בבריטניה הקדים השנה את עונת הסיילים מינואר לדצמבר. בשנה שעברה הוציאה כל משפחה בבריטניה 840 ליש"ט בממוצע על קניות לחג המולד. השנה, הסכום צפוי לרדת ל‭550-‬ ליש"ט. הרבה חנויות כבר פשטו את הרגל, ורשת וולוורת' תחוסל סופית בתחילת ינואר.

 

תאריכי סיילים והנחות: החיסולים האמיתיים מתחילים ב‭.26.12-‬ בעלי החנויות רוצים להיפטר מהסחורה אחרי החג וימשיכו להוריד מחירים בהדרגה

עד פברואר, חודש בו ההנחות על מה שנשאר יגיעו אפילו ל‭.80%-‬ מה קונים ואיפה: בניגוד לשנים עברו, שבהן חסמו שוטרים את המדרכות לאורך רחוב אוקספורד (כדי שהקונים שהסתערו על החנויות לא יגלשו לרחוב‭,(‬ השנה בולטת בו דלילות. החנויות הענקיות ברחוב ייאלצו להוריד מחירים לרמות שלא זכורות מהעבר. בקניון החדש ווסטפילד, שממוקם במערב העיר, כדאי לבקר ולהתרשם מהפאר, אבל את הקניות לעשות במקום אחר.

 

שוק מומלץ: ‭,Spitalfields market‬ עם אוכל טוב ובגדים מיוחדים. ברחובות Neal ו‭Floral-‬ תמצאו הרבה חנויות מעוצבות של נעליים ובגדים, ובתוכן מותגים מגניבים במחירים סבירים יחסית (תחנת קובנט גארדן‭.(‬ כיכר המדינה של לונדון נמצאת ברחוב ‭.Old Bond‬ ברחוב ‭Upper St‬ (תחנת ‭(Angel‬ תמצאו פיצ'פקס מעוצבים לבית.

 

מה קורה בחג המולד: ביום חג המולד ‭(25.12)‬ בלבד, המראה של לונדון מזכיר את ת"א ביום כיפור. הכל סגור ומושבת, כולל רכבות. אטרקציות לחג: במרכז הייד פארק הוקם לונה פארק עם גלגל ענק, שממנו אפשר לראות את גגות העיר. מה עוד כדאי לעשות? להחליק על הקרח. בכל רחבי לונדון הוקמו משטחים זמניים של קרח.


להתרשם, אבל לא לקנות. קניון ווסטפילד (צילום: gettyimages imagebank)

 

אמסטרדם

השפעות המיתון: המשבר הכלכלי העולמי לא מפריע להולנדים להמשיך לחיות טוב, ובעיקר לא בלחץ. הם יודעים מתי ואיפה יש סיילים וגם מה הם בדיוק צריכים, כך שכשיש סייל הם לא יורדים מהפסים.

 

תאריכי סיילים והנחות: הסיילים התחילו בסוף השבוע האחרון עם הנחות של ‭,30%‬ אחר כך ההנחות עולות ל‭,50%-‬ ובסוף ינואר, כשאמנם כבר אין הרבה סחורה, המחירים ברצפה ואפשר למצוא הנחות של ‭.70%‬

 

לגבי מתנות לילדים, שיגעון הקניות מתחיל בתחילת דצמבר בגלל חג הולנדי שחל ב‭5.12-‬ ונקרא סינטר קלאס. כל מה שנשאר אחרי החג יהיה קצת יותר זול.

 

מה קונים ואיפה: קניות אפשר לעשות תמיד בקלוור סטראט (רחוב קלוור) המפורסם, אבל הרבה מפספסים את הרחוב שמתחבר אליו בדאם מצפון: רחוב Nieuwndijk (ניווידייק‭.(‬ חוץ מזה, מאמצע קלוור סטראט אפשר לסטות לליידסאסטראט שבו חנויות טובות ובוטיקים ובסופו מגיעים לכיכר לייטסאפליין עמוסת המסעדות. הרחוב היפה ביותר לקניות - בעיניים מקומיות - נמצא לא רחוק מהתחנה המרכזית: רחוב Haarlemmerstraat (הארלמארסטראט‭.(‬ יש בו חנויות ובוטיקים חמודים וחנות מפעל לממתקים. לסנובים יתאים לעשות קניות ברחוב ‭P.C.Hooftstraat‬ (פא-סא-הופסטראט‭.(‬

 

מה קורה בחג המולד: בערב החג ‭(24.12)‬ הכל נסגר מוקדם. בחג ‭,(25.12)‬ אם אף משפחה אמסטרדמית לא אימצה אתכם, כדאי להזמין מראש ארוחת חג במלון או במסעדה. כל הסופרים סגורים ומסעדות טובות מוזמנות מראש. לגבי החג השני, ב‭,26.12-‬ יותר ויותר חנויות ומסעדות יהיו פתוחים, שלא כמו בשנים קודמות.

 

ברצלונה

השפעות המיתון: הסיילים עוד לא התחילו אבל השנה הביא המיתון לכך שחנויות אופנה מציעות חלק מהסחורה בהנחות צנועות של ‭10%‬ עד ‭- 20%‬ תופעה שלא נראתה בשנים קודמות.

 

תאריכי סיילים והנחות: כמו בכל שנה, הסיילים בספרד מתחילים ב‭,7.1-‬ אחרי חג המלכים. רק במדריד וסביבתה מתחילים הסיילים ב‭.1.1-‬ תקופת ההנחות נמשכת שלושה חודשים. הסיילים מתחילים בעד ‭50%‬ הנחה. תוך כשבועיים מתחיל הסיבוב השני של הנחות שמגיעות ל‭.70%-‬

 

מה קונים ואיפה: מדרחוב פורטל דל אנחל ‭(Portal del Angel)‬ ורחוב פלאיו ‭- (Calle Pelayo)‬ שניהם סמוכים לכיכר קטלוניה ובהם מרוכזות חנויות אופנה כמו זארה, פול אנד בר, קורטפייל, מאסימו דוטי ועוד, כמו גם מבחר חנויות נעליים. מול כיכר קטלוניה נמצא הכלבו הגדול, אל קורט אינגלס. רחוב פסאו דה גרסיה ‭(Paseo de Gracia)‬ מתאים למי שמחפש מותגים יוקרתיים, קניון לה מקיניסטה מתאים למי שמעדיף שופינג במקום סגור ולמי שרוצה אאוטלט: לה רוקה וילאג‭40 ,'‬ ק"מ מברצלונה, מציע מעל 100 חנויות.

 

מלבד המותגים הסטנדרטיים (זארה, מנגו, ‭(H&M‬ מרוכזים בו מותגי אופנה גדולים כמו קלווין קליין, ורסצ'ה ומנדרינה דק. ניתן להגיע מברצלונה בתחבורה ציבורית (לפרטים).

 

מה קורה בחג המולד: ב‭25.12-‬ הכל סגור בספרד. ב‭26.12-‬ סגור רק בקטלוניה (חג "דיה סן אסטבן‭.("‬ בין ‭31.12-27.12‬ הכל פתוח וב‭1.1-‬ סגור.


אין כמו שופינג ברוח חג המולד (צילום: AP) 

 

רומא

השפעות המיתון: חנויות רבות מקיימות מכירות סוף עונה מזה כחודש, באופן לא רשמי. במקרים רבים סימפטיה וחיוך מספיקים כדי לזכות כבר עכשיו בהנחות, למרות שזה מנוגד לחוק. דווקא בוויה דל קורסו, הקניון הפתוח של רומא, לא ממהרים להוריד מחירים. בעלי החנויות מתלוננים שהשנה נפגעו המכירות אנושות, וששכירות גבוהה מאלצת גם אותם לשמור על רמת מחירים גבוהה, חרף המיתון הכלכלי.

 

תאריכי סיילים והנחות: רשמית, הסיילים מתחילים ב‭,3.1-‬ בדרך כלל מדובר בהנחות של ‭.20%‬ השנה ניתן למצוא הנחות גדולות בהרבה. הנחות של ‭50%‬ אינן חריגות, אך במקרים רבים מדובר במחירים מופקעים מראש או במוצרים באיכות ירודה.

 

מה קונים ואיפה: פרט לוויה דל קורסו, ויה קולה דה ריאנזו, גם כן במרכז העיר, הוא יעד קניות טוב. מבצעים שווים כדאי לחפש בחנויות איכותיות. האיטלקים מתמחים, למשל, בנעליים באיכות מעולה. כשהחנויות מורידות ‭,50%‬ זוג נעליים עדיין עולה 150 יורו, אבל קרוב לוודאי שתוכלו ליהנות מהן במשך עשור.

 

מה קורה בחג המולד: כבר ב‭24.12-‬ נסגרות החנויות בצהריים והאיטלקים יתאספו בבתים לארוחה משפחתית, שהשיא שלה בחצות בתפילה בכנסיות. ב‭25.12-‬ הכל סגור, וגם ‭26.12‬ הוא יום חג, והחנויות צפויות להיות סגורות. פרט למסעדות שייפתחו בשבת וראשון ‭(28.12-27.12)‬ סביר להניח שלא ממש תוכלו ליהנות מקניות ברומא בתקופת חג המולד.

 

יריית הפתיחה: מתי מתחילים הסיילים

אמסטרדם: 19 בדצמבר

לונדון: 26 בדצמבר

פריז: תחילת ינואר

רומא: 3 בינואר

ברצלונה: 7 בינואר

 

בהכנת הכתבה השתתפו מודי קרייטמן, מנחם גנץ, מאיה מאהלר, תמר בורגר-סטרוביניץ וליאור זילברשטיין

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-

תגיות: חג | אירופה | חג המולד | שופינג | כריסטמס | חו"ל | צרכנות | ידיעות אחרונות | קניות

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  



 
 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as17-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©